sibeliuss 20.07.09, 10:02 Czy to plotka, czy prawda? Ponoć Lidl szykuje budowę sklepu gdzieś na terenie Falenicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek256 Re: Lidla w Falenicy? IP: *.alcar.pl 20.07.09, 11:32 Jeśli by to się okazało prawdą to byłoby pięknie! Na terenie Falenicy nie ma gdzie zrobić dużych zakupów, wszystko muszę wozić z Grochowa, bazarów nie lubię, więc weekendowe zakupy na rynku w Falenicy odpadają.... Oby ten Lidl się wybudował! Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Lidla w Falenicy? 20.07.09, 17:00 Władze Wawra są sprytne, bo blokując budowę sklepów wielkopowierzchniowych są lobbowane przez drobnych przesiębiorców. Zapłaci klient. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka001 Re: Lidla w Falenicy? 28.07.09, 17:32 Och, pięknie by było :) ale osobiście wątpię. Bo nowa biedronka już wybudowana, także pewnie niebawem będzie huczne otwarcie :( O Lidlu słyszałam już jakiś czas temu, że miał stanąć na parkingu Urzędu Dzielnicy w Międzylesiu, ale najwidoczniej to tylko plotka była, bo od tej pory nic się nie dzieje. To jest naprawdę załamujące, że do najbliższego sklepu, w którym jest coś więcej niż chleb kiełbasa mleko i masło, w akceptowalnych cenach, muszę jechać ponad 10 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek256 Re: Lidla w Falenicy? IP: *.alcar.pl 29.07.09, 09:33 nie tylko Ty... Wszyscy tak jeżdzimy, ja wożę wszystko z Grochowa, nie wspominając o markecie budowlanym-BricoDepot na Jubilerskiej to jakaś pomyłka-nic tam nie ma, nawet działu ogród, jeżdżę więc do Leroy Merlina na Tarchominie, podobno mieli robić Leroy Merlin w budynku po Conforamie ale nic się tam nie dzieje. A w naszej dzielnicy jak na razie nic, choćby w Otwocku zrobili... Dziwi mnie, że buduje się jakieś durne hotele w Józefowie nie wiadomo komu i na co a nikt nie postawi marketu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabla Re: Lidla w Falenicy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 10:12 Teren po Conforamie niedawno ogrodzili łącznie z terenem po Billi i na ogrodzeniu wiszą tabliczki BricoDepot ale to chyba inwestor zastępczy bo bardzo blisko jest już taki market budowlany.Słyszałem że ma tu powstać Leroy Merlin, być może to ta sama sieć i wszystko się miesza w tym samym kotle.Tak jak Grupa Metro która ma takie sklepy jak Makro,Saturn,Real,MediaMarkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okolicznik Re: Lidla w Falenicy? IP: *.met.pl 29.07.09, 13:36 myslę, że BricoDepot to jednak grupa castoramy. Bedąc kiedyś w Brico zauważyłem duża ilośc kartonów zbiorczych z napisem castorama. Teren faktycznie ogrodzony i może faktycznie coś zacznie się dziac w naszej okolycy, bo bida straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka001 Re: Lidla w Falenicy? 31.07.09, 11:13 Z tego co wiem, co Conforamę kupił Leroy Merlin i ponoć otwarcie ma być na wiosnę 2010, ale kto to wie jak będzie. Brico Depot jest dla mnie takim sklepikiem, w którym można kupić kołeczki lub gwoździki jak akurat zabraknie, ale nazywanie tego marketem budowlanym, jest delikatnie mówiąc wielką przesadą. Osobiście wolałabym Castoramę zamiast LM, bo moim zdaniem jest tańsza, ale zadowolę się czymkolwiek. Naprawdę w naszej okolicy jest taka pustynia, że brak słów. Tylko Biedronki się mnożą na potęgę :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Lidla w Falenicy? 30.07.09, 11:50 Nie umiem robić zakupów gdzie pani stoi za ladą i podaje - bo ja chcę obejrzeć skład rzeczy, konsystencję - no macant jestem i uznaję tylko samoobsługę. A z tym w całym Wawrze krucho (Marcpolu nie uznaję, z wiadomych względów). Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: Lidla w Falenicy? 30.07.09, 12:31 A możesz napisać z jakich "wiadomych" względów MarcPolu nie uznajesz? Konretnie tego sklepu czy sieci w ogóle? Mam duży sklep MarcPolu pod domem i uważam go za bardzo dobry, a na pewno najlepszy w okolicy. Może nie najtańszy, ale porządny, taki delikatesowy raczej. Czy o czymś nie wiem? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka001 Re: Lidla w Falenicy? 31.07.09, 11:17 Rozumiem Cię doskonale, bo też jestem macantka :) i dopóki nie pomacam to nie kupuję :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hindus Re: Lidla w Falenicy? IP: 212.160.172.* 31.07.09, 13:22 Dużo takich jak wy jest zawsze na dziale ze śweżym pieczywem ... i mnie wk..urzają Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka001 Re: Lidla w Falenicy? 02.08.09, 16:31 Na dziale ze świeżym pieczywem są jednorazowe foliowe rękawiczki i nie widzę nic zdrożnego w tym, że sobie przez taką rękawiczkę sprawdzę czy chleb jest świeży :) Odpowiedz Link Zgłoś