Dodaj do ulubionych

Albania Wyjazd 2013

07.06.13, 11:28
Witam
Szukamy chętnej parki na wyjazd do Albanii sierpień 2013.
Więcej info PM albo e-mail
Obserwuj wątek
    • mar-zim Re: Albania Wyjazd 2013 17.06.13, 11:45
      Jadę z żoną na początku sierpnia do albani (40+), a kiedy wy planujecie?
      • michal.kolkiewicz Re: Albania Wyjazd 2013 03.07.13, 21:45
        Witam
        0.3.08.2013 wjeżdzamy do Albani w 2 auta 2+2 i 2+1. Ja wyjeżdzam z Kielc znajomi z Gliwic.
        Wybieramy się do Ksamila lub Sarandy, jeszcze nie wiemy. Po drodze nie planujemy raczej noclegu w żadnym hotelu, no chyba że jakaś mała dżemeczka na jakimś parkingu i dalej na ciepłą plażyczkę i zimne piwko smile.
        Jeśli jest ktoś chętny żeby się do nas dołączyć to zapraszamy. 3 lata temu byliśmy w Montenegro w 9 aut i były to naprawde rewelacyjne wakacje.
        Prosze pisać na email : michal.kolkiewicz@wp.pl
      • amarildo Re: Albania Wyjazd 2013 09.07.13, 22:10
        ktos z samohodem jedzie 5-6 sierpnia? jade z dziewczyna. prosze o kontaktwink
        • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 15.07.13, 12:34
          Skad startujecie? I ktoredy jedziecie ? Ja jade 9-10 sierpnia.
          Me sa kuptoj nga emri ti je shqiptar, nese do me dergo nje e-mail: bledar.ndreca@hotmail.it, dhe flasim. Edhe une me makine do iki. Une kaloj neper: Sllovaki-Hungari-Kroaci-Bosnje-Mal i Zi-Shqiperi.

Pozdrawiam/Gjithe te mirat

Bledi
          • amarildo Re: Albania Wyjazd 2013 16.07.13, 22:26
            pershendetje, ku jeton ne poloni?
            • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 20.07.13, 15:53
              C'kemi ? Mire je ? Une jetoj ne Nowy Sacz ( 120 km ne juglindje te Krakow), ne kufi me Sllovakine. Ti ku jeton ?
              • amarildo Re: Albania Wyjazd 2013 20.07.13, 23:23
                Mire shokuwink , una jetoj ne Wrocław po bej 7 vjet. Ketej nuk ka shume shqipetar rrall e per mall i takon wink
                • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 21.07.13, 20:30
                  smile e di e di. Une 3 vjet bera dhe nje lezhjan kam takuar para 1 viti. Nga je ti ?
                  • amarildo Re: Albania Wyjazd 2013 21.07.13, 22:06
                    jam nga lushnja , me date 5 gusht do iki ne shqiperi , nje shoqe me tha te pyesja ketu se mo iken ndonjeri me makine por sipas shenjave kan te gjithe data tjera wink.
                    • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 22.07.13, 09:45
                      E pra e pashe se nuk mundesh as te presesh 3-4 dite se ke dasmen e vellait,te trashegohet e jete te lumtur. Edhe une nga data 9-10 nisem. Kot te te pyes: ca pune ben ? Une punoj ne nje kompani transporti ( spedytor ).
                      • amarildo Re: Albania Wyjazd 2013 23.07.13, 22:31
                        Flm wink. Punoj guzhinier ,po mendohem te leviz nga polonia, se nuk ia vlen te punosh ketej :p. wink
                        • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 25.07.13, 12:50
                          Varet, se psh po qe se e merr nje 5 mijeshe zlotych ne muaj mund te jetosh normalisht, gjithsesi nuk behet fjale te jene pagat njelloj me shtetet e tjera perendimore, mua me pelqen natyra shume ketu, nuk i kane prere pyjet si ne Shqiperi big_grin big_grin big_grin.

• amarildo Re: Albania Wyjazd 2013 25.07.13, 19:40
                            Shume e drejtewink, una para disa kohesh nderrova pune dhe nuk po me ecen mire pr me para isha ne gjendje te mire shumesmile. Me pelqen menyra e jeteses ketu prandaj ketu jetoj smile), ne fakt me duhet te nderroj deg pune ose te mbledh nai lek per biznes:p. Ti qe nga je ?
                            • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 26.07.13, 09:44
                              Une jam nga Puka. Ka 3 vjet qe jetoj ketu, ne fillim eshte pak e veshtire se gjuha eshte goxha e nderlikuar dhe duke qene gjuhe sllave duket e pamundur per tu mesuar big_grin big_grin .
                              Ti kur kthehesh nga Shqiperia ?
                              • amarildo Re: Albania Wyjazd 2013 26.07.13, 23:25
                                una kthehem rreth dates 18-20 , me date 22 me duhet te jem ne pune tongue_out.. me bej add ne facebook po pate mundesi wink
                                Amarildo ndoni wink
                                • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 27.07.13, 11:14
                                  Edhe une aty rreth dates 20 do nisem. S'kam facebook vella ( e kam mbyllur para 2 vjetesh dhe nuk jam marre me te qe ta hap serish), bledar.ndreca@hotmail.it eshte adresa e e-mailit dhe mund te kontaktojme. Nese vij noj here andej nga Wroclaw do te te shkruaj e te pime noj kafe, se na mori malli per tu takuar me noj shqiptar. Vetem 2 shqiptar njoh ketu ( njeri ne Bialystok big_grin big_grin, dhe tjetri ne Gdansk big_grin big_grin, domethene i bie 2 dite rruge per tu takuar big_grin big_grin ).
      • koala026 Re: Albania Wyjazd 2013 21.07.13, 18:38
        Witam,ja z mężem wybieramy się też na początku sierpnia, tz 29,30 lipca; szukamy innych bo w kupie raźniej.
    • iwo_nka Re: Albania Wyjazd 2013 18.06.13, 11:47
      Planujemy wyjazd 18 sierpnia. Może wymienimy się planami co do trasy/noclegów?
      • arielat2 Re: Albania Wyjazd 2013 24.06.13, 17:17
        My ruszamy 14 sierpnia wieczorem. Ktoś jedzie z nami ???
        • dorka_ma Re: Albania Wyjazd 2013 25.06.13, 10:13
          He, he...
          Będę pierwsza wink
          Jadę z rodziną w połowie lipca smile
        • slawek6707 Re: Albania Wyjazd 2013 26.07.13, 23:37
          planujemy 2 dni później czyli 16 ( wcześniej nie dam rady ze względu na pracę ) - okolice Sarandy jedziemy z Rzeszowa przez Serbię , Macedonię, Grecję - 1 samochód - szukam też wolnego miejsca w samochodzie dla 1 osoby - chętnie się dołączymy
      • slawek6707 Re: Albania Wyjazd 2013 26.07.13, 23:39
        planujemy 2 dni później czyli 16 ( wcześniej nie dam rady ze względu na pracę ) - okolice Sarandy jedziemy z Rzeszowa przez Serbię , Macedonię, Grecję - 1 samochód - szukam też wolnego miejsca w samochodzie dla 1 osoby - chętnie się dołączymy
    • flauros.live Re: Albania Wyjazd 2013 28.06.13, 19:40
      Hej.
      My wyjeżdżamy 15-16 lipiec (parka) . Jeśli ktoś jest chętny jazdy w konwoju przez Czechy........ Chorwacja.......Albania piszcie na marek.wojciechowski@hotmail.com, razem zawsze raźniej smile pozdro
      • balkandriver Re: Albania Wyjazd 2013 29.06.13, 20:49
        flauros.live napisał:... l.com, razem zawsze raźniej smile pozdro
        Guzik tam, raźniej.
        Ja już dawno wyleczyłem się ze wspólnych "dojazdówek". Każdy ma swój styl jazdy, swoje preferencje, np.co do noclegu, a jak załogi nie mają na pokładzie CB, to już totalna porażka.
        Jeden chce sikać tu, inny tam, a to zapomniane zakupy, a to postój, bo coś tam.
        Jeden rżnie po podwójnej ciągłej, jak na Bałkany przystało, inny się cyka, Jeden może bez problemu przejechać 18 godzin bez postoju, inny musi co 3 godziny spożyć np. kawę.
        I wtedy dopiero rodzą się niesnaski, już na początku drogi!
        Z mojego doświadczenia - totalna porażka!
        Umówić się na miejscu i dalej to już rzeczywiście raźniej i towarzysko.

BALKANDRIVER
    • marekaj1 Re: Albania Wyjazd 2013 30.06.13, 13:07
      wyjezdzamy do albanii 2 sierpnia samochodem,moze sa chetni na wyjazd na 2 lub wiecej aut?
      pozdrawiam
      • ma.ci.ej Re: Albania Wyjazd 2013 01.07.13, 11:42
        Ja też jadę 2 sierpnia, robię 2 sierpnia trasę Kraków-Skopje, ale z podobnych powodów o jakich pisał BalkanDriver raczej nie jestem zainteresowany "jazdą w konwoju"
        • marekaj1 Re: Albania Wyjazd 2013 02.07.13, 23:42
          jedziemy trasa jelenia gora-skopje,nocujemy gdzies w macedoni a dalej do sarande,chyba masz racje jazda w konwoju nie jest dobrym pomyslem,ale moze sie gdzies spotkamy...
          • flauros.live Re: Albania Wyjazd 2013 08.07.13, 08:41
            witajcie.
            rozważamy przejazd do Albanii przez Czechy Austrię Słowenię itd.
            Czy trasa przez np Serbię jest szybka, tzn czy są dobre drogi, szukam także miejsc gdzie można na tej trasie tanio się przespać.
            Kurcze trasa przez Słowenię jest dłuższa i pewnie przydrożne hoteliki będą też droższe .
            Jaką ekonomiczną trasę polecicie ?
            • ma.ci.ej Re: Albania Wyjazd 2013 08.07.13, 09:29
              Przez Serbię jest autostrada prawie cały czas. Tylko kawałek obwodnicy Belgradu jest jednopasmówka i kilkadziesiąt km przed granicą z Macedonią brakuje autostrady (budują). Noclegi przy autostradzie - 10-11 euro od osoby, ale standart podły. Dlatego jadąc z południa Polski wolę spać w Macedonii.
              Moim zdaniem absolutnie nie warto nadkładać drogi przez Słowenię.
              • dorka_ma Re: Albania Wyjazd 2013 10.07.13, 12:49
                W niedzielę wyjeżdżamy z Jeleniej Góry do Albanii.

Jest to moja pierwsza taka wyprawa z rodziną.
                Także jestem zielona, jak szczypiorek na wiosnę wink

Chcę jechać przez Czechy - Słowację - Węgry - Serbię - Macedonię- Albania.

Jak wygląda sytuacja na granicach?
                Gdzie jechać płatnymi drogami, a gdzie je omijać?
                Czy trzeba wykupić jakieś winety w Polsce?
                Ile kilometrów zrobimy w 12-14 godzin (z normalnymi postojami typu toaleta, posiłek)?
                Rezerwować nocleg na trasie, jak tak, to gdzie?
                Czy jest coś, co "musimy" zobaczyć po drodze?
                A może coś kupić wink ?

Kurcze, mam jeszcze milion pytań, a im bliżej wyjazdu, tym więcej wątpliwości...

Jeżeli znajdzie się ktoś, kto zechce rozwiać moje wątpliwości to proszę o kontakt: stanmaz@interia.pl
                • ma.ci.ej Re: Albania Wyjazd 2013 10.07.13, 13:46
                  > Jak wygląda sytuacja na granicach?

Najgorzej jest na węgierko-serbiej, na głównym przejściu autostradowym (Roszke-Horgosz) można stać (w zależności od szczęścia) od 1 do kilku godzin. Ale to informacja z poprzednich lat jeśli ktoś ma jakieś bardziej aktualne, to też chętnie je poznam.
                  Ja zawsze w Kecskerner odbijam na drogę nr 54 i 53 do Tompa (tam raczej nie ma kolejek), potem przez Suboticę (tu jadę przez centrum i tankuję - benzyna tańsza niż w Ue i tańsza niż na autostradzie w Serbii) wracam na autostradę.
                  Na serbsko-macedońskiej można postać chwilę, ale raczej nie dłużej niż ok, 30 minut.

Nie kupuj w Polsce żadnych winietek - ździerstwo. Kupisz je po drodze. Chyba musisz kupić winietki - trudno ominajać autostrady (ale nie wiem na pewno, ja jeżdżę z Krakowa więc dopiero od Budapesztu jedziemy tą samą trasą)
                  W Serbii - nie ma co omijać autostrady, trzeba zapłacić (na bramkach). Płać kartą lub denarami - płacąc w euro przepłacasz znacznie.

Ja z Krakowa w około 14 godzin dojeżdżam do Skopje, z Jeleniej Góry masz trochę dalej, więc nie wiem. Powiem tak - warto zatrzymać się w Skopje, bo to wg mnie jedna z najpiękniejszych stolic Europy, ale czy od Ciebie nie za daleko - nie wiem.

Jeśli za daleko to przy autostradzie w Serbii znajdziesz podłe motele za ok.10-11 euro od osoby. Możesz poszukać na booking.com Niska Banja - znajdziesz apartmanenty za ok. 30 eur w zdecydowanie lepszym standarcie (a to tylko ok. 20 km od autostrady) - to takie letnisko dla mieszkańców Nisu - wydaje mi się, że tu dojedziesz bez problemu. Za Nisem już jest mało noclegów przy autostradzie - jadąc dalej raczej trzeba nastawiać się na nocleg w Skopje.

Ja mam rezerwację tu:
                  shantihostel.com/
                  centrum miasta - 40 euro za pokój 4 os.

> Czy jest coś, co "musimy" zobaczyć po drodze?
                  Skopje - centrum, gdzie na jednym brzegu Wardaru jest nowoczesne europejskie miasto, a na drugim bazar muzułmański. Jest wiele innych miejsc, które warto byłoby zobaczyć na ale to zrobisz wtedy 600-700 km zamiast 1200-1400 w jeden dzień
                  • fafikk77 Re: Albania Wyjazd 2013 11.07.13, 10:16
                    Witam,
                    planuję podróż 29 lipca tą samą trasą co Ty z tym, że zastanawiam się czy warto zatrzymać na zwiedzanie Belgradu?
                    Ponadto czytając relacje innych osób które były już w Albanii autem wynika, że na drogach jest bardzo niebezpiecznie. Czy faktycznie tak jest i w takim razie czy bezpiecznie jest przemieszczać się nocą?
                    • ma.ci.ej Re: Albania Wyjazd 2013 11.07.13, 10:58
                      > zatrzymać na zwiedzanie Belgradu?

Niewiem. Ja też kilka razy planowałem, ale nigdy się w końcu nie zatrzymałem.

> na drogach jest bardzo niebezpiecznie.

I tak i nie. Albańczycy nie są jakimiś fatalnymi kierowcami. Zdecydowanie bardziej nie lubię Serbów (chyba to najgorsi wariaci na drogach). Poza miastami jeździ się w miarę dobrze, w miastach gorzej (południowy styl jazdy - czyli każdy jedzie), a już najgorszą zmorą są ronda - tu chyba nie ma żadnych przepisów (pierwszeństwo mają i Ci co są na rondzie i Ci co są na głównej - tzn. nie tak jest w przepisach, ale tak jest w rzeczywistości).

> czy bezpiecznie jest przemieszczać się nocą?
                      Ja staram się unikać z dwóch powodów: nieoświetlone pojazdy rolnicze i dziury w nawierzchnii, które w nocy trudno zauważyć. Jadąc nocą najlepiej "przykleić się" do jakiegoś albańczyka i jechać za nim
                      • fafikk77 Re: Albania Wyjazd 2013 11.07.13, 11:42
                        dzięki za info.
                        Mam jeszcze dwa pytanka.
                        Jeżeli nie Belgrad to może Skopje? bo czytałem że ładne miasto?
                        Czy opłaca się kupić walutę albańską w Polsce czy wymienić euro lub dolary na miejscu?
                        Jeżeli w Polsce to gdzie ją kupić bo rzadko który kantor ją oferuje?
                        • ma.ci.ej Re: Albania Wyjazd 2013 11.07.13, 12:51
                          Skopje koniecznie. Wg mnie to jedna z najciekawszych stolic europejskich.

Praktycznie nie kupisz ani nie sprzedasz leków w Polsce - pozostaje albo bankomat (ja tak robiłem), albo wymiana Euro na miejscu.
                          • iiifew55 Re: Albania Wyjazd 2013 11.07.13, 22:07
                            Albania to całkiem ciekawy kierunek na wakacje. Sama planuję się tam wybrać. Ewentualnie do Czarnogóry bądź Bośni. Nie wiem tylko czy lepiej własnym samochodem, czy wynająć bus.
                            • flauros.live Re: Albania Wyjazd 2013 29.07.13, 08:32
                              właśnie wróciłem z Albanii dokładnie z Ksamilu. Jeśli chodzi o dojazd tam, proponuję jechać przez piękne autostrady Grecji do końca do Igoumenica, potem przejściem granicznym Sagiada.
                              Nie ma sensu tułać się przez te ich górskie drogi, aha ktoś napisał że potrzebny jest napęd 4x4 i jazda w konwoju jak to widziałem w Serbii, wierutna bzdura.
                              Moim zdaniem fajne miejsce przelotowe gdzie można zrobić jako punkt przelotowy ( przespać się ) jest piękne miasto Serbskie Nisz.
                              ps. w sumie to już nie wrócę do Albanii na wakacje, raz wystarczy, plaże na Ksamilu płatne od leżaka 500 leków, poza tym są wąskie a i brak jest szpitala, czy chociaż pogotowia ratunkowego, Sarande okropne, architektura i kurwa wszechobecny smród i brud.
                              • slawek6707 Re: Albania Wyjazd 2013 29.07.13, 08:56
                                witam,

trochę mnie zmartwiłeś bo się napaliłem, a może okolice powyżej Sarande jest luźniej i przyjemniej , poleciłbyś coś
                              • michal.kolkiewicz Re: Albania Wyjazd 2013 29.07.13, 10:29
                                Napisz prosze jakie są ceny noclegów i ceny w restauracjach. Czy bez większych problemów można znaleźć jakiś apartament czy hotel na miejscu ?
                                • dorka_ma Wróciłam z Albanii 03.08.13, 23:19
                                  Właśnie wróciłam z Albanii i za rok tam wrócę wink
                                  Jestem pod wielkim wrażeniem tego państwa, morza, ludzi - wszystkiego, no może poza szpitalem, bo lecznica moje psa robi lepsze wrażenie wink ale trafiłam na dobrego i skutecznego lekarza.
                • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 12.07.13, 13:37
                  Ja jade z Nowego Sacza i zawsze przez SK - HU - HR - BiH - MN -AL i zdecydowanie polecam.
                  Jest kawalek drogi miedzy Bosnia a Czarnogora ktory trzeba jechac wolniej ale widoki sa niesamowite.
                  Pozatym, ja za cala trasa zaplace kolo 50-55 euro, tam i z powrotem, kilometrowo tez jest duzo mniej, i na granicach nie stoje bo sa male przyjscie typu Udvar w HU, lub Slavonski Samac w HR,Foca w BiH. Jedyne przejscie graniczne gdzie stoi troche jest Hani i Hotit w AL.
                  Z Nowego Sacz do granice Chorwatsko-Bosniacko ja jade okolo 10-11 godzin. Potem Bosnia mi idzie troche wolniej, bo 300 km jest ale kolo 6-7 godzin sie jedzie bo nie ma autostrad ( tylko kawalek kolo Sarajewo ).
                  A Czarnogora ma dobre drogi i warunki, i mi sie wydaje ze tam nie jezdza jak w Albani, Serbi,Macedoni lub Bosni big_grin big_grin big_grin.
                  Aha, jeszcze konkretnie powiem ze dla mnie jest dokladnie 150 km wiecej przez Serbi

Pozdrawiam
                  • fafikk77 Re: Albania Wyjazd 2013 15.07.13, 10:59
                    A po drodze najlepiej (najtaniej) tankowac?
                    • fafikk77 Re: Albania Wyjazd 2013 15.07.13, 11:21
                      coś ucięło mi poprzedniego linka smile
                      gdzie po drodze najlepiej (najtaniej) tankować?
                      Planuję podróż przez Słowację, Węgry, Serbię, Macedonię - postój w Skopje, Grecję - postój w Salonikach i wjazd do Albanii najbliższym przejściem od południa
                      • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 15.07.13, 12:30
                        Nie wiem jakie sa cene paliwa w Serbi i Macedonii, ale nie tankujcie w Grecji big_grin big_grin . Wiec mozecie w Serbi lub w Macedonii, ale powiem jeszcze raz : NIE TANKUJCIE W GRECJI.
                        • fafikk77 Re: Albania Wyjazd 2013 15.07.13, 12:51
                          to wiem że Gracja jest najdroższa smile
                          A jaka jest cena w Albanii ?
                          • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 15.07.13, 13:24
                            Okolo 1.35 € , 190 Lek ( ale to zalezy gdzie tankujesz i z jakiej firme )
                  • marekaj1 Re: Albania Wyjazd 2013 16.07.13, 20:38
                    czy ktos wie,czy na granicy macedonskiej i i albanskiej wymagana jest jakies specjalne ubezpieczenie tzw.zielona karta?
                    • fafikk77 Re: Albania Wyjazd 2013 16.07.13, 21:18
                      Zwykła Zielona karta która można kupić u każdego ubezpieczyciela. Osobna Zielona karta obowiązuje natomiast w Kosowie
                      • marekaj1 Re: Albania Wyjazd 2013 17.07.13, 20:49
                        Dzieki,a jaka jest do Kosowa,bo zamierzam rowniez tem zajechac
                        • dorka_ma Jestem w Albanii! Ratunku!!! 18.07.13, 00:15
                          Jak dojechać do tych miejscowości Qeparo, Borsh, Lukowe?????????
                          Nie znaleźliśmy drogi dojazdowej na dół do morza... i tym sposobem narazie zamieszkaliśmy w Sarande. Byłam też w Ksamil, ale nie zbyt mi się tam podobało... Dajcie proszę znać, jak tam dojechać, bo koniecznie chcę tam znaleźć apartament wink
                          Pozdrawiam gorąco z przepięknej Albanii.
                          • fafikk77 Re: Jestem w Albanii! Ratunku!!! 18.07.13, 08:01
                            tzn. że te miejscowości nie graniczą z morzem bezpośrednio?
                            jak daleko oddalone są od morza?
                            • ma.ci.ej Re: Jestem w Albanii! Ratunku!!! 19.07.13, 10:47
                              Miejscowości są przy morzu, ale główna droga idzie powyżej, zboczami gór
                          • bledi881 Re: Jestem w Albanii! Ratunku!!! 18.07.13, 12:18
                            Po drodze z Sarande do Vlore sa te miejsca. Lukove jest okolo 25 km z Sarande, a wiecej nie wiem co mowic. Jesli nie bedzie jakis znak w drodze to pytajcie kogos mlodego po Angielsku, moze beda wiedzic. Ja niestety nie jestem w Albanii big_grin big_grin
                          • ma.ci.ej Re: Jestem w Albanii! Ratunku!!! 19.07.13, 10:45
                            W Borsh i Dhermi główna droga idzie "górą". W Borsh (jadąc od Sarandy) przejeżdżasz przez centrum miejscowości i chyba z km dalej droga odbija w dół w kierunku plaży. W tamtym roku był obok tego skrętu stragan z warzywami i myjna. Potem droga już idzie chyba lekko w górę - do już za daleko.
                            W Dhermi z kolei - gdy miniesz po prawej stronie stację benzynową to chyba za jakieś 300-500 m w lewo. Gdy dojedziesz do następnej stacji beznzynowej - jesteś już za daleko. W Dhermi droga idzie wysoko więc trochę się zjeżdża w dół przez miejscowość (ale droga jest przyzwoita, można zjeżdżać śmiało).
                            Udanego wypoczynu !
                            ps.
                            Gdy już napisałem, to przeczytałem, ze nie pytasz o Dhermii, no ale już opis zostawiam
                            • dorka_ma He, he... już jestem w Qeparo ;) 19.07.13, 22:24
                              He, he... już jestem w Qeparo...
                              zjeżdżaliśmy kilka kilometrów szutrem w dół, ale jakim - pełny extreme
                              auto terenowe, dobry kierowca i napęd 4x4 wink
                              w efekcie jestśmy w naprawdę pięknym miejscu - myślę, że to jedno
                              z ostatnich takich miejsc w europie... za kilka lat stanie tu kilka dużych hoteli i czar pryśnie...

• fafikk77 Re: He, he... już jestem w Qeparo ;) 19.07.13, 23:07
                                A czy zwykła osobówka z rowerami na dachu bedzie w stanie tam dotrzeć?
                        • fafikk77 Re: Albania Wyjazd 2013 18.07.13, 07:48
                          kupuje się ją na granicy i uznawana jest tylko w Kosowie, taka chyba jest tylko różnica
                        • arjan-pl Kosowo, ubezpieczenie samochodu 21.07.13, 16:40
                          bks-ks.org/static/uploads/publications/tarifat/tarifa1.png
    • fafikk77 Re: Albania Wyjazd 2013 19.07.13, 12:16
      w mojej ocenie ubezpieczenie turystyczne i zielona karta to są dwa inne typy ubezpieczeń. To turystyczne chroni osobę, na którą zostało wystawione. Natomiast zielona karta to typowe ubezpieczenie komunikacyjne OC za granicą
      • bledi881 Re: Albania Wyjazd 2013 06.08.13, 11:34
        Jeszcze 3 dni i jade, w sobote startuje!!!
        • maniekmotocykle Re: Albania Wyjazd 2013 06.08.13, 21:29
          witam. my tez startujemy w 2samochody w sobote ok. godz 20 z katowic smile udanej podrozy smile
          • baksik11 Re: Albania Wyjazd 2013 09.08.13, 07:23
            Witam

My także jedziemy o 8 w sobote na 2 auta (czarne Avensiski) z zachodniej polski bedziemy własnie jechac przez przejscie na Słowacje- Zilina, nie mamy specyzowanego miejsca docelowego cos pomiedzy Dhermi a Ksamil
            • maniekmotocykle Re: Albania Wyjazd 2013 09.08.13, 21:18
              > My także jedziemy o 8 w sobote na 2 auta (czarne Avensiski) z zachodniej polsk
              > i bedziemy własnie jechac przez przejscie na Słowacje- Zilina, nie mamy specyzo
              > wanego miejsca docelowego cos pomiedzy Dhermi a Ksamil

no to widze ze plan mamy taki sam smile my bedziemy jechac srebrnym voyagerem i srebrnym golfem combi smile nocleg planujemy w Ohrydzie...powodzenia i moze sie spotkamy gdzies na trasie lub juz na miejscu smile
    • slawek6707 Re: Albania Wyjazd 2013 08.08.13, 12:41
      Jedzie ktoś 17 lub 18 sierpnia - na południe okolice Ksamil ? Jedziemy jednym autem dodatkowo szukam 1 miejsca wolnego w samochodzie ( nas jest 6 a samochód 5 osobowy )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka