Dodaj do ulubionych

Shëngjin, Albania

14.08.18, 11:31
To jest miasto Shëngjin? Okręg Lezha? Nie łapię w ogóle tych miejscowości w Albanii,co kawałek Okręg,zero nazwy miasta? Co przywozicie z Albanii? Chodzicie na miejscowe targi? Co noszą Albańczycy miejscowi? Uwielbiam takie kolorowe stoiska z owocami,przyprawami,miejscowymi pysznościami ! Mam tyle pytań......jak Ktoś ma chęć może Mi napisze co miejscowego warto kupić?Jakieś miejscowe ubrania,owoce szczególnie zaprawiane czego w Polsce nie kupimy czy podobne rękodzieło do domu?
Obserwuj wątek
    • xxulciaxx Re: Shëngjin, Albania 24.09.18, 19:56
      Na okręgach się nie znam ale mogę podpowiedzieć co przywieźć. Przede wszystkim polecam zakup oliwy na lokalnym targu - najlepsza jaką dotychczas miałem smile Jeżeli chodzi o owoce to ja zajadałem się w szczególności melonami - super orzeźwienie i zupełnie inne smaki niz w PL. Polecam także owoce moża i świeże ryby. Można też zaopatrzyć się w lokalny trunek Skanderbeg, chociaż ja nie przepadam za koniakami. Na targu możesz dostać też raki, ponoć popularna jest raki z Morwy ale nie udało mi się znaleźć. Jeżeli chodzi o ceny w Albanii to jest tanio, zobacz np tu : www.mala-albania.pl/informacje/albania-ceny/ . Odnośnie ubrań w Albanii to ja takich nie spotkałem za to jest niestety sporo podróbek i tandety sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka