aotearoa Aotearoa 12.06.06, 16:02 Witam, Mam na imie Maryna, meza ani dzieci w chwili obecnej nie posiadam:) Obecnie zamieszkuje we wschodnim Londynie (Stepney Green) ale wkrotce planuje przeprowadzke, jako ze nadszedl ten czas aby przestac dzielic dom ze wspolokatorami i rozpoczac "zycie pod wspolnym dachem" z mezczyzna mojego zycia:))) W Londynie jestem juz od dwoch lat a forum do tej pory odwiedzalam jako gosc:) Ostatnio stwierdzilam, ze najwyzszy czas zaczac sie "udzielac"... Odpowiedz Link
gata74 gata 27.06.06, 05:23 Cześć, Na razie jeszcze w Polsce(od roku),planuję przybyć do UK w lipcu. Wymyslilam sobie Londyn, w którym już kiedyś mieszkalam parę miesięcy i baaardzo lubię:))) Mam za sobą 3-letni pobyt w Hiszpanii, do której może jeszce kiedyś wrócę! Na razie UK, a potem zobaczę co życie przyniesie. Pozdrawiam serdecznie, Gata Odpowiedz Link
tuti Re: Uczestnicy forum 27.06.06, 08:45 zapraszam nowe kolezanki do przywitan w watku o uczestnikach a pozniej tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=24989678 i jeszcze jakby ktos chcial tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=31138120&v=2&s=0 no i tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=34080054 Odpowiedz Link
0hanah Re: Uczestnicy forum 08.07.06, 18:55 Hanah lub poprostu Hania, Hanka jak Wam pasuje ;) Mój mąż parcuje w Anglii a ja sie do niego wybieram na stałe już chyba od 2 lat mam 3 letniego synka i 14 letnią córke. Odkryłam to forum niedawno przez przypadek, fajnie tu u Was.Panuje tu miła atmosfera, można powiedzieć nawet, że rodzinna:) Może już niedługo będę należała do grona "polskich angielek " :) Odpowiedz Link
eutyfrona Re: Uczestnicy forum 31.07.06, 20:37 Mam na imię Agnieszka, mieszkam w Anglii z mężem i córeczką od roku, własnie oczekujemy drugiego potomka:) Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Uczestnicy forum 09.08.06, 20:15 Witam, mam na imię Magda, niezadługo przekroczę magiczną barierę lat 30 ;) Na Wyspy przywiało mnie prawie dwa lata temu, na początku z planem, że na rok, ale jakoś zleciało i nie chce się skończyć, na razie o powrocie nie myślę, tylko spróbuję znaleźć pracę w wymarzonym zawodzie. Mieszkam w Brighton i Hove, a raczej bardziej w Hove i dobrze mi tu :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
myshen82 Myshen 82 09.08.06, 23:00 Czesc :) Wlasnie zostalam przyjeta do waszego grona przez Effate, wiec postanowilam, ze wypada sie przywitac :) Mam na imie Marysia, mam 24 lata, w Anglii jestem co prawda tylko czasowo, ale bardzo sie ciesze ze moge was podczytywac i brac udzial (juz od dzis, ha!) w dyskusjach.. :) Jestem czasowo, tylko na wakacje, drugi raz w Eastbourne (East Sussex)... Podejrzewam, ze gdyby nie moje plany, zostalabym tu na jakis czas (moze niekoniecznie w Eastbourne, hihi) jakis czas.... W Polsce skonczylam w tym roku anglistyke na UAMie w Poznaniu (smialam sie ze moge teraz zabawiac gosci hotelowych rozmowami o Szekspirze:)), we wrzesniu wybieram sie do Nowej Zelandii, gdzie jest moj kiwi, z ktorym nie widzialam sie juz 5 miesiecy... co jeszcze... Forum znalazlam przez przypadek, podoba mi sie to ze jest milo i kulturalnie.... i ciekawie tez :) mysle ze mimo ze juz niedlugo nie bede w Anglii, tylko kolo Wellington, bede was czytala... i bedzie mi razniej ze nie ja jedna na obczyznie :) uff... chyba tyle.. Odpowiedz Link
e-vil No.50 (ex de9) 03.01.07, 06:36 Witam wszystkich. Ja ponownie wywalczyłam sobie członkostwo w forum Polki w Anglii ;) Wcześniej skromnie zaistniałam tutaj jako de9 i jak to effata ujęła zmieniłam się z grzecznej dziewczynki na niegrzeczną (przynajmniej w teorii ;)) Mieszkam w północnym Oxfordshire (Banbury) już półtora roku i od przyjazdu cały czas pracuję na nocną zmianę w lokalnym supermarkecie.. co może nie jest spełnieniem moich zawodowych ambicji, ale pomimo pozorów wiele się nauczyłam i nieco nabrałam pewności siebie. Mój facet przyjechał ze mną i razem ze mną pracuje (co ma swoje plusy i minusy). W Polsce mieszkałam w Opolu, ukończyłam wydział mechaniczny Politechniki (kierunek Ochrona Środowiska). Specjalność, która co roku wypuszcza kilkadziesiąt absolwentów przy niskim zapotrzebowaniu rynku pracy na takich 'fachowców'. Tak więc jestem takim wykształciuchem bez doświadczenia i coraz ciężej znaleźć mi coś pod mój kierunek. Forum podoba mi się i znalazłam tutaj już wiele odpowiedzi na moje pytania. Fajnie, że jest coś takiego :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
kalpa kalpa 15.08.06, 04:24 Witajcie :) Miło mi dołączyć do Waszego grona, bardzo sie ciesze, że mogę tutaj pobyć. W realu jestem Magda, żona Maćka, mama dwóch sympatycznych urwisów: Mateuszka 5.5, i Mikołajka 2,5. Już niedługo przyjadę do Anglii na jakiś czas - odważyliśmy się w końcu na ten krok :) Prawdopodobnie zamieszkamy w Chesterfield, lub w Sheffield - mój mąż poleci pierwszy i przygotuje grunt. Mam nadzieję, że niektórych z Was uda mi się poznać osobiscie :) pozdrawiam ciepło kalpa Odpowiedz Link
kraktom Re: Uczestnicy forum 14.09.06, 18:51 Witamy! Monika i Tomasz z Sheffield. Jesteśmy w Anglii od pażdziernika 2004. Właśnie jesteśmy na etapie kupowania domu, mamy nadzieję, że końca września wprowadzimy się na swoje (no może nie całkiem bo mortgage...) pozdrowienia dla wszytkich uczestniczek i uczestników forum Monika i Tomasz Odpowiedz Link
elajna7 313(powiedzmy) 19.09.06, 12:46 Pozdrawiam wszystkich Uczestnikow Forum z pieknego East Sussex:) Odpowiedz Link
tracey Re: Uczestnicy forum 23.09.06, 12:26 Czesc Wszystkim! Na forum trafilam przypadkiem poniewaz szukalam informacji na temat zycia w Anglii. Mieszkalam juz w paru obych krajach a teraz stoje przed decyzja czy sie do Anglii przeprowadzic - konkretnie do Londynu, wiec czytam z zainteresowaniem Wasze wypowiedzi na temat zycia w UK. W Londynie bylam kilka razy - z czego dwa razy na interview i miasto zrobilo na mnie przyjemne wrazenie ale mysle, ze jest bardzo drogie. Ciagnie mnie zeby sobie "pomieszkac" w takim "prawdziwym" Europejskim miescie i perspektywy zawodowe tez wydaja sie tam dobre ale mam wrazenie ze z mojego przyszlego czeku to wystarczyloby mi w Londynie wylacznie na kanapki z maslem orzechowym i dzemem (peanut butter-jelly) :-) A ja lubie czasem sie z jakims filet mignon medium-rare na kolacje zaprzyjaznic...:-) Nie wiem co z tych przenosin wyjdzie bo moj maz nie jest ta perspektywa zachwycony ale pracuje nad tym:-) Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link
ania.sobota1 Re: Uczestnicy forum 23.09.06, 17:18 Witam!Nazywam się Ania i od peawie półtora miesiąca mieszkam w Nottingham.Z uwagą śledzę fora polonijne,ale kobiece są moimi ulubionymi-zawsze dowiem się czego trzeba,pocieszona w razie potrzeby-a to dla mnie ważne.Dzieci poszły do szkoły,powoli oswajamy się z wszystkim i jestem dobrej myśli.Cieszę się,że miałam szansę,zeby tu przyjechać.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z UK Ania Odpowiedz Link
jeangrey Re: Uczestnicy forum 24.09.06, 18:08 To i ja się dopiszę. Mieszkam z mężem i dwoma córeczkami (2 i 4) w Bristolu. Odpowiedz Link
alfa170 Re: Uczestnicy forum 03.10.06, 11:55 Witam wszystkich! Mam na imie Ania,w UK jestem dwa lata mieszkam w okolicach Leicester z mezem i czteroletnim synkiem wlasnie oczekujemy kolejnego bobasa.Pozdrawiam Odpowiedz Link
bylemwanglii bylemwanglii 16.10.06, 07:53 Witam, jestem Artur, mam cudowną żonę i jeszcze cudowniejszą 17-miesięczną córeczkę, która na pytanie "Gdzie jest łobuz" pokazuje na siebie i z dumą mówi "TU!" na razie od jakiegoś czasu ponownie siedę w polsce, ale cały czas mnie ciągnie do UK - zwłaszcza hrabstwo surrey :) Odpowiedz Link
kafebiba Re: Uczestnicy forum 13.11.06, 15:18 Witam Wszystkich! Mam na imie Ola, przyjechalam do UK 3 tygodnie temu. Maz dostal stypendium doktoranckie na uniwersytecie w Bournemouth (tutaj takze mieszkamy). Powoli ucze sie przechodzic przez tutejsze ulice :) Po pewnym czasie moze uda mi sie znalezc prace, a z czasem udac sie na studia podyplomowe. Mam 27 lat i chcialabym wrocic 'po tym wszystkim' do 'Kraju tego.. gdzie kruszyne chleba..' - ale nie tostowego! :) Pozdrawiam Uczestniczki/ow Forum i dziekuje za dzielenie sie cennymi przemysleniami. Odpowiedz Link
xixx Re: Uczestnicy forum 02.01.07, 23:42 Witam! Nazywam się Maja, jeszcze nie mieszkam w Anglii (choc jakis czas temu podczas studiow mieszkalam - Londyn) ale za kilka miesiecy wybieramy sie z moim chłopakiem Bartkiem i naszym synalkiem Julkiem do Londynu raz jeszcze, ja przez jakis czas nie bede pracowac - Julo jest mały, teraz ma 7 i pol miesiaca. Bartek jedzie na kontrakt, jest informatykiem. świetnie ze jest takie forum bo będę miała z pewnością masę pytan poczynając od teraz, poza tym chetnie poznam nowych ludzi. Więc witajcie :-) Odpowiedz Link
lukaszka Re: Uczestnicy forum 03.01.07, 08:56 Witam. Do Uk wybieram się w lutym (Berkshire), wtedy też zaczynam pracę w firmie konsultingowej z branży farmaceutycznej. Mam nadzieję, że się tam jakoś zaaklimatyzuję, chociaż na razie jestem mocno przerażona. Odpowiedz Link
aga2411 aga2411 03.01.07, 17:07 Witam zdążyłam już poprosić o pomoc, a teraz się przedstawię Jestem Agnieszka i od kilku dni zaczynam nowe życie w Bedford. W nowym życiu towarzyszy mi mąż, przez którego tu się znalazłam ;) i mała panienka Marysia. Odpowiedz Link
cool_ewula Re: Uczestnicy forum 08.01.07, 14:50 witam wszystkich forumowiczow i forumowiczki! dopiero niedawno was znalazlam i troche podczytywalam a teraz pragne sie przedstawic i czynnie uczestniczyc na forum. mam 28 lat, mieszkam i pracuje w UK od czterech. Rok temu przeprowadzilismy sie z mezem do malej miejscowosci niedaleko peterborough. dzieci na razie nie mamy ale planujemy mamy nadzieje ze juz niedlugo ;-) to chyba tyle na dzis. pozdrawiam! ewa Odpowiedz Link
funny.face Re: Uczestnicy forum 08.01.07, 19:16 Witajcie. Mam na imie Agnieszka. Jestem z mezem w UK od ponad dwoch lat, mieszkamy w urokliwym Shropshire. Podczytuje Was od baaardzo dawna, dopiero teraz postanowilam sie ujawnic i dolaczyc do Was. =) Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link
your.heart Re: Uczestnicy forum 18.01.07, 15:07 Witam. Kilka słów o sobie? Mam 33 lata 3 córeczki i fantastycznego męża,który obecnie pracuje w Anglii,a dokładnie w Golborne niedaleko Worrington.Jesli wszystko pomyślnie się ułoży juz wkrótce nasza rodzinka będzie razem.Mam zamiar dołączyc do męza ,a z nowym rokim szkolnym dzieci pójdą do angielskiej szkoły.Jestem na forum ,bo mozna tu zdobyć cenne informacje o Anglii.Chciałabym skorzystać z Waszych doswiadczeń. Odpowiedz Link
michalina761 Witam. 30.01.07, 14:42 Od roku jestem w Anglii a od 2 lat podczytuje forum, ktore zawiera wiele cennych informacji o tutejszym zyciu. Musze przyznac, ze polubilam ten kraj i chyba zapuszcze korzenie. Odpowiedz Link
kbrzegowy Re: Witam. 31.01.07, 22:15 Witajcie wszyscy. Po dłuższym czasie podglądania Was, postanowiłem się przywitać. Mieszkam z rodziną w Holywell (Pólnocna Walia), za kilka dni minie dwa lata. W chwili obecnej jeszcze jesteśmy na etapie rozważania czy zostać tu, cz wracać do Polski. Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link
joanka-k joanka-k 10.02.07, 15:42 Witam. W Anglii, a konkretnie w Birmingham,a jeszcze konkretniej w Harborne, mieszkam od kwietnia 2006 i od tego tez czasu podczytuje Was regularnie, bezwstydnie wykorzystujac Wasze doswiadczenia;) Nie pracuje, "siedze" w domu z synem (14 m-cy) i wciaz probuje nauczyc sie tutejszego jezyka, co zdaje sie przerastac moje mozliwosci. Dzieki za przyjecie. Aska. Odpowiedz Link
marigoldie marigoldie 12.02.07, 18:11 To i ja sie przywitam :) Podczytuje Was od dawna i doszlam do wniosku, ze moze czas sie uaktywnic - tym bardziej ze mam pytanie - ale to w innym watku:) Jestem ex-Polka w Anglii, spedzilam ubieglego lata 3 cudowne miesiace w Londynie i straszliwie tam tesknie! Mam nadzieje wrocic tam tego lata, a po skonczeniu studiow zostac tam moze na nieco dluzej;) Pozdrawiam z Poznania! Odpowiedz Link
kasza_manna Re: Uczestnicy forum 15.02.07, 21:29 czesc, Jestem w Londynie od 10 miesiecy. Pracuje jako web desginer/web developer. Mieszkam na Belsize Park. Ciesze sie, ze moge sie do was przylaczyc :) kasza manna Odpowiedz Link
malina1975 Re: Uczestnicy forum 22.02.07, 22:56 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow:) Mam na imie Magdalena, mieszkam od 12 lat w Londynie SW2. Niedlugo przeprowadzam sie do Southampton,bo choc londyn uwielbiam to juz jestem troche zmeczona... obserwuje to forum od dluzszego czasu i w koncu postanowilam sie ujawnic:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
smag2 Re: Uczestnicy forum 22.02.07, 23:21 Witam, na imie mam Magda, mieszkamy z mezem i synem (11 lat)w Londnie od prawie 2 lat.Maz pracuje jako spawacz, ja w pubie a syn wlasnie konczy Primary School. Z niecierpliwoscia czekam na pierwszy tydzien marca kiedy to dostaniemy odpowiedz w ktorej z wybranych przez nas Secondary School syn dostal miejsce. Londyn a dokladnie Cricklewood :) pozdrawiam Odpowiedz Link
maerlinka Re: Uczestnicy forum 07.03.07, 11:36 hej, mam na imie Ania, 25 lat, od pol roku mieszkam w Edinburghu, studiuje tu i pracuje na part-time. W UK jestem od prawie 2 lat i wyglada na to, ze jeszcze troche tu posiedze:) pozdrawiam goraco! Odpowiedz Link