Dodaj do ulubionych

Uczestnicy forum

• aotearoa Aotearoa 12.06.06, 16:02
      Witam,
      Mam na imie Maryna, meza ani dzieci w chwili obecnej nie posiadam:) Obecnie
      zamieszkuje we wschodnim Londynie (Stepney Green) ale wkrotce planuje
      przeprowadzke, jako ze nadszedl ten czas aby przestac dzielic dom ze
      wspolokatorami i rozpoczac "zycie pod wspolnym dachem" z mezczyzna mojego
      zycia:)))
      W Londynie jestem juz od dwoch lat a forum do tej pory odwiedzalam jako gosc:)
      Ostatnio stwierdzilam, ze najwyzszy czas zaczac sie "udzielac"...
    • osesek76 osesek76 14.06.06, 23:09

• gata74 gata 27.06.06, 05:23
      Cześć,
      Na razie jeszcze w Polsce(od roku),planuję przybyć do UK w lipcu. Wymyslilam
      sobie Londyn, w którym już kiedyś mieszkalam parę miesięcy i baaardzo lubię:)))
      Mam za sobą 3-letni pobyt w Hiszpanii, do której może jeszce kiedyś wrócę!
      Na razie UK, a potem zobaczę co życie przyniesie.
      Pozdrawiam serdecznie,
      Gata
    • tuti Re: Uczestnicy forum 27.06.06, 08:45
      zapraszam nowe kolezanki do przywitan w watku o uczestnikach
      a pozniej
      tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=24989678
      i jeszcze jakby ktos chcial tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=31138120&v=2&s=0
      no i tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=34080054
      • 0hanah Re: Uczestnicy forum 08.07.06, 18:55
        Hanah lub poprostu Hania, Hanka jak Wam pasuje ;)
        Mój mąż parcuje w Anglii a ja sie do niego wybieram na stałe już chyba od 2 lat
        mam 3 letniego synka i 14 letnią córke. Odkryłam to forum niedawno przez
        przypadek, fajnie tu u Was.Panuje tu miła atmosfera, można powiedzieć nawet, że
        rodzinna:) Może już niedługo będę należała do grona "polskich angielek " :)
    • eutyfrona Re: Uczestnicy forum 31.07.06, 20:37
      Mam na imię Agnieszka, mieszkam w Anglii z mężem i córeczką od roku, własnie oczekujemy drugiego potomka:)
    • eastwood76 Re: Uczestnicy forum 09.08.06, 20:15
      Witam,
      mam na imię Magda, niezadługo przekroczę magiczną barierę lat 30 ;) Na Wyspy
      przywiało mnie prawie dwa lata temu, na początku z planem, że na rok, ale jakoś
      zleciało i nie chce się skończyć, na razie o powrocie nie myślę, tylko spróbuję
      znaleźć pracę w wymarzonym zawodzie. Mieszkam w Brighton i Hove, a raczej
      bardziej w Hove i dobrze mi tu :)

Pozdrawiam serdecznie
    • myshen82 Myshen 82 09.08.06, 23:00
      Czesc :)

Wlasnie zostalam przyjeta do waszego grona przez Effate, wiec postanowilam, ze
      wypada sie przywitac :)

Mam na imie Marysia, mam 24 lata, w Anglii jestem co prawda tylko czasowo, ale
      bardzo sie ciesze ze moge was podczytywac i brac udzial (juz od dzis, ha!) w
      dyskusjach.. :)

Jestem czasowo, tylko na wakacje, drugi raz w Eastbourne (East Sussex)...
      Podejrzewam, ze gdyby nie moje plany, zostalabym tu na jakis czas (moze
      niekoniecznie w Eastbourne, hihi) jakis czas....

W Polsce skonczylam w tym roku anglistyke na UAMie w Poznaniu (smialam sie ze
      moge teraz zabawiac gosci hotelowych rozmowami o Szekspirze:)), we wrzesniu
      wybieram sie do Nowej Zelandii, gdzie jest moj kiwi, z ktorym nie widzialam sie
      juz 5 miesiecy...

co jeszcze...

Forum znalazlam przez przypadek, podoba mi sie to ze jest milo i kulturalnie....
      i ciekawie tez :) mysle ze mimo ze juz niedlugo nie bede w Anglii, tylko kolo
      Wellington, bede was czytala... i bedzie mi razniej ze nie ja jedna na obczyznie :)

uff... chyba tyle..
      • e-vil No.50 (ex de9) 03.01.07, 06:36
        Witam wszystkich.
        Ja ponownie wywalczyłam sobie członkostwo w forum Polki w Anglii ;)
        Wcześniej skromnie zaistniałam tutaj jako de9
        i jak to effata ujęła zmieniłam się z grzecznej dziewczynki na niegrzeczną
        (przynajmniej w teorii ;))

Mieszkam w północnym Oxfordshire (Banbury) już półtora roku i od przyjazdu cały
        czas pracuję na nocną zmianę w lokalnym supermarkecie.. co może nie jest
        spełnieniem moich zawodowych ambicji, ale pomimo pozorów wiele się nauczyłam i
        nieco nabrałam pewności siebie. Mój facet przyjechał ze mną i razem ze mną
        pracuje (co ma swoje plusy i minusy).

W Polsce mieszkałam w Opolu, ukończyłam wydział mechaniczny Politechniki
        (kierunek Ochrona Środowiska). Specjalność, która co roku wypuszcza
        kilkadziesiąt absolwentów przy niskim zapotrzebowaniu rynku pracy na takich
        'fachowców'. Tak więc jestem takim wykształciuchem bez doświadczenia i coraz
        ciężej znaleźć mi coś pod mój kierunek.

Forum podoba mi się i znalazłam tutaj już wiele odpowiedzi na moje pytania.
        Fajnie, że jest coś takiego :)
        Pozdrawiam :)
    • kalpa kalpa 15.08.06, 04:24
      Witajcie :)
      Miło mi dołączyć do Waszego grona, bardzo sie ciesze, że mogę tutaj pobyć.
      W realu jestem Magda, żona Maćka, mama dwóch sympatycznych urwisów: Mateuszka
      5.5, i Mikołajka 2,5.
      Już niedługo przyjadę do Anglii na jakiś czas - odważyliśmy się w końcu na ten
      krok :)
      Prawdopodobnie zamieszkamy w Chesterfield, lub w Sheffield - mój mąż poleci
      pierwszy i przygotuje grunt.
      Mam nadzieję, że niektórych z Was uda mi się poznać osobiscie :)
      pozdrawiam ciepło
      kalpa
    • kraktom Re: Uczestnicy forum 14.09.06, 18:51
      Witamy!

Monika i Tomasz z Sheffield. Jesteśmy w Anglii od pażdziernika 2004.
      Właśnie jesteśmy na etapie kupowania domu, mamy nadzieję, że końca września
      wprowadzimy się na swoje (no może nie całkiem bo mortgage...)

pozdrowienia dla wszytkich uczestniczek i uczestników forum
      Monika i Tomasz
    • elajna7 313(powiedzmy) 19.09.06, 12:46
      Pozdrawiam wszystkich Uczestnikow Forum z pieknego East Sussex:)
    • tracey Re: Uczestnicy forum 23.09.06, 12:26
      Czesc Wszystkim!

Na forum trafilam przypadkiem poniewaz szukalam informacji na temat zycia w
      Anglii. Mieszkalam juz w paru obych krajach a teraz stoje przed decyzja czy sie
      do Anglii przeprowadzic - konkretnie do Londynu, wiec czytam z zainteresowaniem
      Wasze wypowiedzi na temat zycia w UK.

W Londynie bylam kilka razy - z czego dwa razy na interview i miasto zrobilo na
      mnie przyjemne wrazenie ale mysle, ze jest bardzo drogie. Ciagnie mnie zeby
      sobie "pomieszkac" w takim "prawdziwym" Europejskim miescie i perspektywy
      zawodowe tez wydaja sie tam dobre ale mam wrazenie ze z mojego przyszlego czeku
      to wystarczyloby mi w Londynie wylacznie na kanapki z maslem orzechowym i
      dzemem (peanut butter-jelly) :-) A ja lubie czasem sie z jakims filet mignon
      medium-rare na kolacje zaprzyjaznic...:-)

Nie wiem co z tych przenosin wyjdzie bo moj maz nie jest ta perspektywa
      zachwycony ale pracuje nad tym:-)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
      • ania.sobota1 Re: Uczestnicy forum 23.09.06, 17:18
        Witam!Nazywam się Ania i od peawie półtora miesiąca mieszkam w Nottingham.Z
        uwagą śledzę fora polonijne,ale kobiece są moimi ulubionymi-zawsze dowiem się
        czego trzeba,pocieszona w razie potrzeby-a to dla mnie ważne.Dzieci poszły do
        szkoły,powoli oswajamy się z wszystkim i jestem dobrej myśli.Cieszę się,że
        miałam szansę,zeby tu przyjechać.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z UK Ania
    • jeangrey Re: Uczestnicy forum 24.09.06, 18:08
      To i ja się dopiszę. Mieszkam z mężem i dwoma córeczkami (2 i 4) w Bristolu.
    • alfa170 Re: Uczestnicy forum 03.10.06, 11:55
      Witam wszystkich!
      Mam na imie Ania,w UK jestem dwa lata mieszkam w okolicach Leicester z mezem i
      czteroletnim synkiem wlasnie oczekujemy kolejnego bobasa.Pozdrawiam
    • bylemwanglii bylemwanglii 16.10.06, 07:53
      Witam,

jestem Artur, mam cudowną żonę i jeszcze cudowniejszą 17-miesięczną córeczkę,
      która na pytanie "Gdzie jest łobuz" pokazuje na siebie i z dumą mówi "TU!"

na razie od jakiegoś czasu ponownie siedę w polsce, ale cały czas mnie ciągnie
      do UK - zwłaszcza hrabstwo surrey :)
    • kafebiba Re: Uczestnicy forum 13.11.06, 15:18
      Witam Wszystkich! Mam na imie Ola, przyjechalam do UK 3 tygodnie temu. Maz
      dostal stypendium doktoranckie na uniwersytecie w Bournemouth (tutaj takze
      mieszkamy). Powoli ucze sie przechodzic przez tutejsze ulice :) Po pewnym
      czasie moze uda mi sie znalezc prace, a z czasem udac sie na studia
      podyplomowe. Mam 27 lat i chcialabym wrocic 'po tym wszystkim' do 'Kraju tego..
      gdzie kruszyne chleba..' - ale nie tostowego! :) Pozdrawiam Uczestniczki/ow
      Forum i dziekuje za dzielenie sie cennymi przemysleniami.
      • xixx Re: Uczestnicy forum 02.01.07, 23:42
        Witam! Nazywam się Maja, jeszcze nie mieszkam w Anglii (choc jakis czas temu
        podczas studiow mieszkalam - Londyn) ale za kilka miesiecy wybieramy sie z moim
        chłopakiem Bartkiem i naszym synalkiem Julkiem do Londynu raz jeszcze, ja przez
        jakis czas nie bede pracowac - Julo jest mały, teraz ma 7 i pol miesiaca. Bartek
        jedzie na kontrakt, jest informatykiem. świetnie ze jest takie forum bo będę
        miała z pewnością masę pytan poczynając od teraz, poza tym chetnie poznam
        nowych ludzi. Więc witajcie :-)
    • lukaszka Re: Uczestnicy forum 03.01.07, 08:56
      Witam.
      Do Uk wybieram się w lutym (Berkshire), wtedy też zaczynam pracę w firmie
      konsultingowej z branży farmaceutycznej.
      Mam nadzieję, że się tam jakoś zaaklimatyzuję, chociaż na razie jestem mocno
      przerażona.
    • aga2411 aga2411 03.01.07, 17:07
      Witam

zdążyłam już poprosić o pomoc, a teraz się przedstawię

Jestem Agnieszka i od kilku dni zaczynam nowe życie w Bedford. W nowym życiu
      towarzyszy mi mąż, przez którego tu się znalazłam ;) i mała panienka Marysia.
    • cool_ewula Re: Uczestnicy forum 08.01.07, 14:50
      witam wszystkich forumowiczow i forumowiczki! dopiero niedawno was znalazlam i
      troche podczytywalam a teraz pragne sie przedstawic i czynnie uczestniczyc na
      forum. mam 28 lat, mieszkam i pracuje w UK od czterech. Rok temu
      przeprowadzilismy sie z mezem do malej miejscowosci niedaleko peterborough.
      dzieci na razie nie mamy ale planujemy mamy nadzieje ze juz niedlugo ;-)
      to chyba tyle na dzis. pozdrawiam!
      ewa
      • funny.face Re: Uczestnicy forum 08.01.07, 19:16
        Witajcie.
        Mam na imie Agnieszka. Jestem z mezem w UK od ponad dwoch lat, mieszkamy w
        urokliwym Shropshire.
        Podczytuje Was od baaardzo dawna, dopiero teraz postanowilam sie ujawnic i
        dolaczyc do Was. =)
        Pozdrawiam, A.
    • your.heart Re: Uczestnicy forum 18.01.07, 15:07
      Witam. Kilka słów o sobie?
      Mam 33 lata 3 córeczki i fantastycznego męża,który obecnie pracuje w Anglii,a
      dokładnie w Golborne niedaleko Worrington.Jesli wszystko pomyślnie się ułoży
      juz wkrótce nasza rodzinka będzie razem.Mam zamiar dołączyc do męza ,a z nowym
      rokim szkolnym dzieci pójdą do angielskiej szkoły.Jestem na forum ,bo mozna tu
      zdobyć cenne informacje o Anglii.Chciałabym skorzystać z Waszych doswiadczeń.

• michalina761 Witam. 30.01.07, 14:42
        Od roku jestem w Anglii a od 2 lat podczytuje forum, ktore zawiera wiele
        cennych informacji o tutejszym zyciu. Musze przyznac, ze polubilam ten kraj i
        chyba zapuszcze korzenie.
        • kbrzegowy Re: Witam. 31.01.07, 22:15
          Witajcie wszyscy. Po dłuższym czasie podglądania Was, postanowiłem się
          przywitać. Mieszkam z rodziną w Holywell (Pólnocna Walia), za kilka dni minie
          dwa lata. W chwili obecnej jeszcze jesteśmy na etapie rozważania czy zostać tu,
          cz wracać do Polski.
          Pozdrawiam
          Krzysiek
    • joanka-k joanka-k 10.02.07, 15:42
      Witam.
      W Anglii, a konkretnie w Birmingham,a jeszcze konkretniej w Harborne, mieszkam
      od kwietnia 2006 i od tego tez czasu podczytuje Was regularnie, bezwstydnie
      wykorzystujac Wasze doswiadczenia;)
      Nie pracuje, "siedze" w domu z synem (14 m-cy) i wciaz probuje nauczyc sie
      tutejszego jezyka, co zdaje sie przerastac moje mozliwosci.
      Dzieki za przyjecie.
      Aska.
    • marigoldie marigoldie 12.02.07, 18:11
      To i ja sie przywitam :) Podczytuje Was od dawna i doszlam do wniosku, ze moze
      czas sie uaktywnic - tym bardziej ze mam pytanie - ale to w innym watku:)
      Jestem ex-Polka w Anglii, spedzilam ubieglego lata 3 cudowne miesiace w
      Londynie i straszliwie tam tesknie! Mam nadzieje wrocic tam tego lata, a po
      skonczeniu studiow zostac tam moze na nieco dluzej;)
      Pozdrawiam z Poznania!
    • kasza_manna Re: Uczestnicy forum 15.02.07, 21:29
      czesc,

Jestem w Londynie od 10 miesiecy. Pracuje jako web desginer/web developer.
      Mieszkam na Belsize Park.

Ciesze sie, ze moge sie do was przylaczyc :)

kasza manna
    • malina1975 Re: Uczestnicy forum 22.02.07, 22:56
      Witam serdecznie wszystkich forumowiczow:)
      Mam na imie Magdalena, mieszkam od 12 lat w Londynie SW2.
      Niedlugo przeprowadzam sie do Southampton,bo choc londyn uwielbiam to juz
      jestem troche zmeczona...

obserwuje to forum od dluzszego czasu i w koncu postanowilam sie ujawnic:)

Pozdrawiam
    • smag2 Re: Uczestnicy forum 22.02.07, 23:21
      Witam, na imie mam Magda, mieszkamy z mezem i synem (11 lat)w Londnie od prawie
      2 lat.Maz pracuje jako spawacz, ja w pubie a syn wlasnie konczy Primary School.
      Z niecierpliwoscia czekam na pierwszy tydzien marca kiedy to dostaniemy
      odpowiedz w ktorej z wybranych przez nas Secondary School syn dostal miejsce.
      Londyn a dokladnie Cricklewood :)
      pozdrawiam
    • maerlinka Re: Uczestnicy forum 07.03.07, 11:36
      hej, mam na imie Ania, 25 lat, od pol roku mieszkam w Edinburghu, studiuje tu i
      pracuje na part-time. W UK jestem od prawie 2 lat i wyglada na to, ze jeszcze
      troche tu posiedze:)
      pozdrawiam goraco!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka