hammersmith 02.06.05, 17:21 A czy ktos z was udziela w Anglii korepetycji? Nie chodzi mi o mnie, bo raczej z wychowania przedszkolnego nikt nie potrzebuje korepetycji :), pytam z ciekawosci, jak to tutaj wyglada. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garmuduru Re: korepetycje 10.06.05, 02:55 Na uniwersytecie pełno ogłoszeń o korkach, wszystko wygląda tak samo jak w Polsce - przynajmniej w zakresie języków obcych. Ceny są wysokie - przyznam, że nie wiem na ile cenią się professional :, ale natives z doświadczeniem: przykładowo język turecki 30 funtów za godzinę, język arabski min. 15 funtów za godzinę - oczywiście to rzadziej używane ( tym samym droższe) języki. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: korepetycje 10.06.05, 10:40 U mnie w lokalnej gazecie oglasza sie jakas firma, ktora oferuje korki od 4-go roku zycia!!! Odpowiedz Link
violus22 Re: korepetycje 11.06.05, 17:56 slyszalam, nie wiem ile w tym prawdy, ze matma chodzi 30f za godzine Odpowiedz Link
aniek133 Re: korepetycje 11.06.05, 18:01 Ja mam te same wiadomosci co violus - godzina korepetycji ok. 30 funtow. Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: korepetycje 11.06.05, 18:34 Z korepetycjami jest podobnie jak w Polsce: albo robi sie "na czarno", albo zaklada wlasna firme. Mozna tez pracowac dla firmy, ktora zatrudnia korepetytorow, ale po co dzielic sie zarobionymi pieniedzmi z agencja? www.homeschooltutoring.co.uk/ Odpowiedz Link
violus22 Re: korepetycje 11.06.05, 19:54 a moze wiecie jak to jest z tej drugiej strony, czyli z zapotrzebowaniem? Odpowiedz Link
izabelski Re: korepetycje 12.06.05, 02:19 jest w Uk troche srednich szkol pod ogolna nazwa - grammar schools zeby dziecko dostalo sie do jednej z nich potrzeba co najmniej roku-dwoch przygotowan jesli szkola podstawowa jest dobra - to rodzice poswieciwszy swoje wakacje i weekendy nie musza placic za korki ale w przeciwnym wypadku - mysle,ze £30 bedzie sobie zyczyl dobry nauczyciel, a moze nawet przyjezdza do domu delikwenta oprocz tego sa stypendia do prywatnych szkol gdzie mozna dostac do 50% czesnego na cala edukacje - jesli ktos jest z niezamoznej rodziny to dodatkowo bedzie mogl sie starac o zapomoge - gra jest warta swieczki czasami dzieci zmieniaja szkoly z gorszej na lepsza i zeby wyrownac braki biora korki sadze ze studiujacy do GCSE jak i A-Levels pewnie tez sa chetni na korepetycje Odpowiedz Link