mangustae 27.06.05, 15:50 Uch.... prezent dla Anglika..... zupełnie nie mam pomysłu, poczytałam poprzednie posty o tej tematyce, ale nic nie 'chwyciło za serce'.... a wyjazd za 3 tygodnie..... :-/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiash Re: prezent....... 27.06.05, 16:12 Ale może coś bliżej - płeć, wiek, zainteresowania (jeżeli inne niż piłka nożna ;) Odpowiedz Link
mangustae Re: prezent....... 27.06.05, 18:09 28 lat, studiował filmoznawstwo ireligioznawstwo (zastanawiam się nad jakąś komedią na DVD, np 'Wyjście awaryjne', na pewno nie widział, ale czy to dla Anglika będzie śmieszne, z 'Misia' nic nie załapał..) a obecnie student OT, pisze opowiadania i wiersze (sprezentowałam już tomik wierszy Twardowskiego, ale ucieszył się 'normalnie':) , Szymborska i inni Polscy Wielcy chyba nie zrobili na nim dużego wrazenia, tak mi się wydaje), maluje i rysuje (może coś własnoręczne namalować, hmmm...), trenuje Judo, innych sportów niet, chyba że piesze wędrówki. Ale wieźć mu z Polski zestaw pędzli albo farb byłoby dziwnie, bo tego ma pod dostatkiem... Oprócz takiego 'zwykłego' prezentu czeka mnie jeszcze wybór 'prezentu rocznicowego', to już chyba "zaimprowizuję" na miejscu i coś pysznego upiekę.... Nic mi do głowy nie przychodzi i to jest strrraszne...... Odpowiedz Link
gosiash Re: prezent....... 27.06.05, 21:48 Komedii nie polecam, bo to trzeba 'siedziec' w kulturze danego kraju, żeby zrozumieć. Jak film Polski, to może coś z klasyki. Jakiś "Nóż w wodzie", albo Polański, albo "Popiół i diament". Opowiadania i wiersze - jeżeli pisze na komputerze, to klapa. Ale jeżeli na papierze, to jakiś ładny zestaw pióro/długopis, plus elegancki papier z jego inicjałami lub nadrukiem całego imienia i nazwiska - musiałabyś popytać w specjalistycznych sklepach, na pewno ktoś coś takiego robi, ale już nie pamiętam kto Maluje i rysuje - jeżeli wiesz, jakimi malarzami się interesuje, to może znajdziesz coś polskiego podobnego do jego zainteresowań. Lub poszukaj w specjalistycznych sklepach z artukułami malarskimi, może tam coś oryginalnego wypatrzysz. Nie wiem jaką rzadko spotykaną farbę, albo inna kredkę ;) Generalnie wygląda on na artystę, ale może jakiś taki zupełnie przyziemny prezent w postaci T-shirt lub elegancka koszula, sprawi mu przyjemność. Bo akurat będzie mu potrzebny, a wszyscy mu tylko te albumy i filmy ;) Odpowiedz Link
deadeasy Re: prezent....... 27.06.05, 22:22 Przychylam sie do opinii... Komedii bym nie polecala raczej (nie kazdemu z Polakow podoba sie Phoenix Nights na przyklad). Moglabys zrobic prezent-kawal i kupic taki zestaw do malowania "paint by numbers". Z innych pomyslow: "Fridge Poetry" dla Was obojga do zabawy :) Odpowiedz Link
mangustae Re: prezent....... 28.06.05, 15:51 Dzięki za wszystkie wskazówki. Komedia zdecydowanie odpada. 'Fridge Poetry' mnie zaciekawiła. Poszperam jeszcze po sklepach.... :) Odpowiedz Link