Dodaj do ulubionych

prezent.......

27.06.05, 15:50
Uch.... prezent dla Anglika..... zupełnie nie mam pomysłu, poczytałam
poprzednie posty o tej tematyce, ale nic nie 'chwyciło za serce'.... a wyjazd
za 3 tygodnie..... :-/
Obserwuj wątek
    • gosiash Re: prezent....... 27.06.05, 16:12
      Ale może coś bliżej - płeć, wiek, zainteresowania (jeżeli inne niż piłka
      nożna ;)
      • mangustae Re: prezent....... 27.06.05, 18:09
        28 lat, studiował filmoznawstwo ireligioznawstwo (zastanawiam się nad jakąś
        komedią na DVD, np 'Wyjście awaryjne', na pewno nie widział, ale czy to dla
        Anglika będzie śmieszne, z 'Misia' nic nie załapał..) a obecnie student OT,
        pisze opowiadania i wiersze (sprezentowałam już tomik wierszy Twardowskiego, ale
        ucieszył się 'normalnie':) , Szymborska i inni Polscy Wielcy chyba nie zrobili
        na nim dużego wrazenia, tak mi się wydaje), maluje i rysuje (może coś
        własnoręczne namalować, hmmm...), trenuje Judo, innych sportów niet, chyba że
        piesze wędrówki. Ale wieźć mu z Polski zestaw pędzli albo farb byłoby dziwnie,
        bo tego ma pod dostatkiem...

Oprócz takiego 'zwykłego' prezentu czeka mnie jeszcze wybór 'prezentu
        rocznicowego', to już chyba "zaimprowizuję" na miejscu i coś pysznego upiekę....

Nic mi do głowy nie przychodzi i to jest strrraszne......

• gosiash Re: prezent....... 27.06.05, 21:48
          Komedii nie polecam, bo to trzeba 'siedziec' w kulturze danego kraju, żeby
          zrozumieć. Jak film Polski, to może coś z klasyki. Jakiś "Nóż w wodzie", albo
          Polański, albo "Popiół i diament".
          Opowiadania i wiersze - jeżeli pisze na komputerze, to klapa. Ale jeżeli na
          papierze, to jakiś ładny zestaw pióro/długopis, plus elegancki papier z jego
          inicjałami lub nadrukiem całego imienia i nazwiska - musiałabyś popytać w
          specjalistycznych sklepach, na pewno ktoś coś takiego robi, ale już nie
          pamiętam kto
          Maluje i rysuje - jeżeli wiesz, jakimi malarzami się interesuje, to może
          znajdziesz coś polskiego podobnego do jego zainteresowań. Lub poszukaj w
          specjalistycznych sklepach z artukułami malarskimi, może tam coś oryginalnego
          wypatrzysz. Nie wiem jaką rzadko spotykaną farbę, albo inna kredkę ;)
          Generalnie wygląda on na artystę, ale może jakiś taki zupełnie przyziemny
          prezent w postaci T-shirt lub elegancka koszula, sprawi mu przyjemność. Bo
          akurat będzie mu potrzebny, a wszyscy mu tylko te albumy i filmy ;)
          • deadeasy Re: prezent....... 27.06.05, 22:22
            Przychylam sie do opinii... Komedii bym nie polecala raczej (nie kazdemu z
            Polakow podoba sie Phoenix Nights na przyklad).

Moglabys zrobic prezent-kawal i kupic taki zestaw do malowania "paint by
            numbers".

Z innych pomyslow: "Fridge Poetry" dla Was obojga do zabawy :)
            • mangustae Re: prezent....... 28.06.05, 15:51
              Dzięki za wszystkie wskazówki. Komedia zdecydowanie odpada. 'Fridge Poetry' mnie
              zaciekawiła. Poszperam jeszcze po sklepach.... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka