dariazv Re: wynajecie samochodu. 12.07.06, 23:53 no i za szybko enter mi sie wcisnal... Planujemy w sierpniu tydzien nad polskim morzem. Loty do berlina sa bardzo taniutkie wiec chcemy tam poleciec a potem wynajac autko i do polski.Ale wlasnie czy samochodem wynajetym w jednym kraju mozna jechac do drugiego? Co trzeba miec aby wyjnajac samochod? Macie moze jakies sprawdzone firmy wynajmujace samochody? Podzielcie sie doswiadczeniami jezeli macie jakies w tej dziedzinie. Dzieki wielkie pozdrawiam Odpowiedz Link
mysz2006 Re: wynajecie samochodu. 13.07.06, 21:00 jak bylismy w Hiszpanii to wynajelismy samochod ktorym wybralismy sie na wycieczke na Gibraltar, wiec przekraczalismy granice. Nie bylo problemu. Wynajmujemy zawsze samochod za okazaniem paszportu i prawa jazdy. Powinno wystarczyc. (Nawet jak sa dokumenty mieszane tj. ja mam paszport polski a prawo jazdy angielskie) Moge polecic Avis, Eurocars - mozna zamowic woz przez internet, taniej, sprawniej i bedzie juz czekal na was na lotnisku Szerokiej drogi Odpowiedz Link
vygotsky Re: wynajecie samochodu. 13.07.06, 21:37 Auto Europe Europcar w Hiszpanii obowiazkowo przez www.doyouspain.com (sa tani i swietni) zazwyczaj wybieramy firmy w ktorych trzeba placic (visa) w dniu odebrania samochodu niektore wymagaja tylko plastikowego prawa jazdy a niektore calego dokumentu holidayautos tez maja niezle ceny ale potem na miejscu musielismy doplacic za cover (chyba w Portugalii) czego nie bylo w innych firmach aha i niektore wypozyczaja z pustym bakiem a niektore z pelnym i jak zwracasz z pelnym to oddaja depozyt co jest lepsza metoda w niektorych nie trzeba placic za siedzenia dla dzieci a w innych bajonskie sumy Odpowiedz Link
jj-theoneandonly Re: wynajecie samochodu. 16.07.06, 00:45 Szczerze polecam Ci sprobowac poszukac samochodu przez www.carhire3000.com - to jest duzy broker, oferujacy samochody z kilku roznych wypozyczalni, czesto po sporo lepszych cenach. A jesli szukac bezposrednio w wypozyczalniach, to propozuje zaczac od Europcar, National/Alamo i Budget (niestety, duzo mniejsza siec w Europie) Odpowiedz Link
dariazv Re: wynajecie samochodu. 16.07.06, 00:52 Niestety plan wyjazdu nad Baltyk upadl:-( Ale mimo wszystko dziekuje za wszelkie info.Na pewno przydadza sie w przyszlosc. Odpowiedz Link