formaprzetrwalnikowa 09.09.06, 17:02 to skąd wziąc w tym kraju? taki kamyk a nawet kilka, jak do skalniaków? bo w polsce to sie normalnie jedzie na pole albo pod las i zbiera. a tutaj? sklep jakis specjalny mają czy co? w B&Q nie widziałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: Kamyczek do ogródka 09.09.06, 21:01 Garden Centre :) A jeszcze mam pytanie: blog zamkniety na stale? Jak tak, to szkoda, bo podczytywalam... Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa ps a propos "zamkniete" 09.09.06, 22:04 asico oraz wszyscy inni, który trawią moje narcystyczne przechwałki a nie są nudnymi lekarzami i andal chcieliby mnie poczytywa: proszę o kontakt na priv :) ps. asico własciwie nie musisz, juz wysyłam linka :) Odpowiedz Link
jaleo Re: Kamyczek do ogródka 09.09.06, 21:38 Forma przejedz sie w okolice Rothbury albo inne "skaliste" szlaki w Northumberland i pozbieraj po drodze... Tylko sie z tym nie afiszuj jak bedziesz na terenie parku narodowego ;-) Albo na plaze z urwiskami kamiennymi, np. kolo Dunstanburgh. Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Kamyczek do ogródka 09.09.06, 22:16 własciwie to to nam przyszło do głowy -problem tylko z dowozem: bo jak sie zapakuje kilka sztuk, to się będą telepały; a jak sie zapakuje cały bagaznik, to sie nie dojedze ;-) no, chyba,z eby w kocyk te kamyki.. ;-) Odpowiedz Link
tuti Re: Kamyczek do ogródka 09.09.06, 22:52 elegancko, po angielsku, ja tez polecam garden centre, u mnie kamienie do wyboru, do koloru. Odpowiedz Link
yndrk Re: Kamyczek do ogródka 10.09.06, 08:48 formaprzetrwalnikowa napisała: > własciwie to to nam przyszło do głowy -problem tylko z dowozem: bo jak sie > zapakuje kilka sztuk, to się będą telepały; a jak sie zapakuje cały bagaznik, > to sie nie dojedze ;-) > no, chyba,z eby w kocyk te kamyki.. > ;-) Może nie cały bagażnik, bo faktycznie daleko nie zajedziesz. Propnuję "zaopatrzyć" sie w cierpliwosc. Przez parę lat woziłem obłe kamienie na trasie Ustka-Wrocław. Teraz skalniak wyglada wspaniale:) I tego Wam życzę Y Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Kamyczek do ogródka 10.09.06, 09:33 yndryk: cóz, wszystko dojrzewa w czasie.. ;) Odpowiedz Link
izabelski Re: Kamyczek do ogródka 09.09.06, 21:46 na pewno znajdziesz w workach plastikowych w skelpie typu b&Q w tej czesci z reguly na zewnatrz gdzie sa fontanny i plyty chodnikowe lub ogrodzenie Odpowiedz Link
edzior1 Re: Kamyczek do ogródka 10.09.06, 22:26 proponuje jakis normalny garden centre nie homebase nie focusy, centrum ogrodnicze z prawdziwgo zdazenia, beda tam kamyczki jakie ci sie nie snily i to na kilogramy jak maka!!!!! Odpowiedz Link
mysz2006 Re: Kamyczek do ogródka 10.09.06, 23:04 u mnie na obrzezach miasta sa kamieniolomy zaopatrujace zarowno 'trade' jak i klientow indywidualnych. Ceny bez porownania mniejsze niz garden centre - ja potrzebowalam 2 tony drobnicy wiec warto bylo zrobic wyprawe, nawet torby 'industrial strength' do pakowania dali Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Kamyczek do ogródka 10.09.06, 23:25 2 tony drobicy. ojaciekurczaki, mysza! a do czego,z e sie tak ciekawsko zapytam? :) u mnie nei ma kamieniołomów, ale są kamienie na plazy. pojde tam poszukac :) Odpowiedz Link
mysz2006 Re: Kamyczek do ogródka 11.09.06, 10:49 zasadzilismy takie krzako-trawy i hibiscusy na przodzie domu w ogrodku, no i wymyslilam coby je kamyczkami podsypac, zeby sie ladnie od podloza odbijaly, a ze bylo troche nizej od trawnika to sypalam i sypalam i sypalam......... Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Kamyczek do ogródka 11.09.06, 16:06 a odbijaja sie ladnie? :) Odpowiedz Link
mysz2006 Re: Kamyczek do ogródka 11.09.06, 18:12 no, cudownie - bo takie kremowo biale sa te kamuszki, Yorkshire stone oczywista :-)) acha, i jeszcze chwasciska przygniataja tzn te coby chcialy wyrosnac Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Kamyczek do ogródka 11.09.06, 18:41 uff, najwazniejsze ze osiagnęłas pozadany efekt :) Odpowiedz Link