18.04.07, 20:01
Dotalam zaproszenie na rozmowe o prace. Jednak nie moge isc,bo w obecnej
robocie nie mam opcji wzeicia wolnego. Czy wypada zadzwonic i poprosic o
zmiane daty lub choc godziny? Powiedziec prawde,ze nie moge byc ze wzgledu na
prace? Poradzcie cos, prosze!
Dziekuje!
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: Wypada? 18.04.07, 20:19
      ja mysle, ze wypada poprosic o ustalenie terminu na bardziej dogodny
      np wieczorem po 6
    • funny.face Re: Wypada? 18.04.07, 20:39
      Ja w podobnej sytuacji (nie moge brac ot tak dnia wolnego) poszlam do pracodawcy
      i powiedzialam, ze mam rozmowe i potrzebuje sie zwolnic. Nie bylo najmniejszego
      problemu, mimo, ze musieli znalesc za mnie zastepstwo.
    • edzior1 Re: Wypada? 18.04.07, 23:16
      mysle ze mozna by sie pokusic o zmiane terminu rozmowy ale mozna tez sie
      rozchorowac..(Np zatrucie..), albo tez miec wizyte u lekarza...nieladnie ale
      skuteczne, pozdrawiam
      • tuti Re: Wypada? 19.04.07, 09:10
        mi czasem zdarzalo sie zaznaczyc rekruterce ze pracuje i prosze u wczesniejsze
        skontaktowanie sie ze mna w sprawie dogodnej godziny. o i jak juz rozmowa byla
        np na rano, to do pracy przychodzilam ze spoznieniem po "wizycie u lekarza"
        • duende1 Re: Wypada? 19.04.07, 09:45
          z mojej perspektywy (perspektywy rekrutera) - jak najbardziej mozna prosic o
          zmiane terminu na dogodny dla ciebie. my sie spotykamy z kandydatami po
          godzinach, rano przed praca, w porze lunchu, w weekendy w pabie. kiedy tylko
          kandydatom pasuje. wszyscy wiedza, ze ludzie pracuja i nie zawsze maja
          mozliwosc wziecia wolnego. a szkoda byloby stracic dobrego kandydata przez brak
          elastycznosci z naszej strony. zadzwon i wytlumacz co i jak. powodzenia.
        • netimka tuti masz nowa pracke? n/t 19.04.07, 10:17
    • country_grill Re: Wypada? 19.04.07, 11:11
      Dobrze widziana jest 'odmowa' z opcja alternatywna:
      'Obawiam sie, ze ten termin jest nieosiagalny dla mnie ze wzgledu na
      wczesniejsze zobowiazania [engagements?], ale jestem uchwytna ...[np. we wtorek
      lub czwartek w godzinach porannych/ lunch time/ popoludniowych - wstaw dowolne]'.

Gdziekolwiek umawiasz sie na spotkanie i dostajesz termin ktory Ci nie pasuje -
      to jest najlepsza odpowiedz, bo nie musisz sie specjalnie tlumaczyc [po co komu
      sie tlumaczyc, ze stara praca, ze nie ma zastepstwa, etc?], a jednoczesnie
      pokazujesz, ze jestes osoba szukajaca rozwiazan, a nie rozkladajaca rece, kiedy
      pojawia sie problem :)
      Powodzenia!
      • jacinda Re: Wypada? 19.04.07, 13:13

Ja poprosilam o zmiane terminu bo ... wyjezdzalam akurat do Polski. Termin
        zmieniono bez problemu. Przed ustaleniem kolejnej rozmowy sami juz zapytali
        kiedy MI pasuje. Prace dostalam.
        • country_grill Re: Wypada? 25.04.07, 19:24
          No i pieknie! Gratulacje! :) Ogolnie wydaje mi sie, ze w Anglii podchodzi sie do
          tego typu rzeczy bardzo po ludzku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka