Dodaj do ulubionych

tarczyca - problem, klinika specjalistyczna?

11.05.07, 12:08
moja kolezanka ma problemy z tarczyca - chyba od jakis dwoch lat, tez chyba w
rodzinie maja historie problemow z tarczyca, cisnienie jej skacze, stany
oslabienia, wczoraj miala jakies bole w szyi, glos jej sie zmienil, dusznosci
etc. tutajbyla u lekarza gp to nawet cisnienia jej nie zmierzyl etc i odeslal
do domu, byla wczoraj w szpitalu na emergency ale tez ja olali i powiedzieli
ze nic jej nie jest.

czy sa w londynie jakies przychodnie o jakims profilu wlasnie na tarczyce? bo
ona juz troche sie zalamuje bo sie zle czuje i wlasciwie nie ma znikad pomocy.

jakies leki bierze - nie wiem jakie.

nie wiem czy to ma zwiazek z ta tarczyca - chodzi codzienniena silownie, dosc
czesto stosuje diete cambridge, jest szczupla.

czy ktos ma jakis pomysl gdzie moglaby sie udac? w londynie lub okolicach?
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: tarczyca - problem, klinika specjalistyczna? 11.05.07, 12:13
      aha i jeszcze jakies badania miala robione w zwiazku z tarczyca i poziom czegos
      tam miala chyba 17 czy 19 a norma jest 4. tez chciala dostac swoje wyniki krwi
      ale tez nie moze ich dostac z jakiegos powodu.
    • robak.rawback Re: tarczyca - problem, klinika specjalistyczna? 12.05.07, 14:03
      aha juz sie dowiedzialam - to jest jakas choroba hoszimoto czy haszimoto -

ktos cos wie na ten temat?
      • justyna_be Re: tarczyca - problem, klinika specjalistyczna? 12.05.07, 17:21
        To autoimmunologiczne zapalenie tarczycy Hashimoto, zwykle leczy sie stosunkowo
        latwo i wystarcza rozsadny GP. O poradniach specjalistycznych w ok. Londynu nic
        nie wiem, ale jesli wyniki, o ktorych pisalas wyzej dotycza TSH, to znaczy, ze
        choroba wciaz aktywna, kolezanka musi dostawac hormony tarczycy (tyroksyne),
        wiec niech wroci do swojego GP i "meczy" go o powazne potraktowanie sprawy lub
        niech zmieni lekarza.
        J.
        • aga.ania Re: tarczyca - problem, klinika specjalistyczna? 12.05.07, 17:26
          nie powiedziałabym, że się to łatwo leczy.
          • justyna_be Re: tarczyca - problem, klinika specjalistyczna? 12.05.07, 17:45
            Ok. powinnam napisac, ze w mojej rodzinie (w tym u mnie) i u wszystkich osob,
            ktore znam z ta choroba latwo sie ja leczy...
      • aga.ania Re: tarczyca - problem, klinika specjalistyczna? 12.05.07, 17:24
        ja wiem dużo na ten temat, ale mieszkam w Polsce. proponuję zajrzeć na forum
        "Hashimoto", tu na gazeta.pl (trzeba wejść w fora prywatne, potem w zdrowie, a
        następnie w Hashimoto właśnie - założycielem forum jest to-ja-007).

pozdrawiam!

aga.ania
        • robak.rawback Re: tarczyca - problem, klinika specjalistyczna? 12.05.07, 18:30
          dzieki powiem kolezance zeby tam zajrzala to moze cos sie dowie ciekawego. jak
          ktos ma jeszcze jakies info to chetnie przeczytam
          dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka