gugitsa 28.07.07, 15:38 czyli za kontynuacje edukacji polskiego szesnastolatka w anglii? nie moge nic znalezc poprzez wyszukiwarke, chyba ze nie potrafie. od czego mam zaczac? gdzie sie odwolac? bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smolkowicz_a Re: jak sie za to zabrac? 28.07.07, 15:50 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37418 Odpowiedz Link
gugitsa Re: jak sie za to zabrac? 28.07.07, 23:19 rozumiem, ze proponujesz zadac to samo pytanie na matkach w uk? bo do strony glownej forum mnie tylko odsyla... Odpowiedz Link
effata Re: jak sie za to zabrac? 28.07.07, 16:01 Przyznam szczerze, że tematy edukacji zgłębiam dokładniej wraz z przechodzeniem mojego dziecka do następnej klasy, a dopiero skończył 2 podstawówki (plus oczywiście kwestie zawodowe, ale te się też zamykają w podstawówce) :)) Może coś znajdziesz tutaj: www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/14To19/OptionsAt16/index.htm Natomiast nie wiem, jak to się ma do polskiego szesnastolatka, który - jak się domyślał - nie zdawał testów GCSE. www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/QualificationsExplained/DG_10039024 Nie wiem, czy może zacząć edukację w koledżu lub sixth form bez tego, czy najpierw musi to zrobić. Sorry, ale nie mam czasu wyszukiwać. Może dziewczyny, które mają starsze dzieci coś poradzą. *********************************************************** "Fakt": Jest pan gotowy objąć stanowisko Ministra Rolnictwa? Syn Leppera: No pewnie. Skończyłem Akademię Rolniczą, prowadzę gospodarstwo. W każdej chwili jestem gotowy przejąć resort. Odpowiedz Link
effata parę linków 28.07.07, 16:40 Przyznam, że nawet nie przejrzałam, ale może znajdziesz coś przydatnego: www.teachernet.gov.uk/educationoverview/uksystem/examinationsandqualifications/ www.teachernet.gov.uk/educationoverview/uksystem/structure/ www.direct.gov.uk/en/DisabledPeople/EducationAndTraining/FurtherEducation/DG_4000896 www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/14To19/OptionsAt16/DG_4016843 *********************************************************** "Fakt": Jest pan gotowy objąć stanowisko Ministra Rolnictwa? Syn Leppera: No pewnie. Skończyłem Akademię Rolniczą, prowadzę gospodarstwo. W każdej chwili jestem gotowy przejąć resort. Odpowiedz Link
jaleo Re: jak sie za to zabrac? 29.07.07, 10:26 Ja bym Ci radzila najpierw udac sie do lokalnego Councilu, i tam zapytac, jakie sa opcje w tej sytuacji. Niestety nie wiem, czy jest w tej chwili mozliwosc zapisania sie do 6th Form po polskiej szkole, czyli bez GCSE, ale w Councilu powinni to sprawdzic. Odpowiedz Link