Dodaj do ulubionych

ORLANDO TRAVEL

15.04.12, 21:50
Biuro ORLANDO TRAVEL jest idealne do organizowania wycieczek na Kołymę dla skazanych na dożywocie bez prawa łaski, bo tym i tak jest wszystko jedno.
Mieliśmy nieprzyjemność uczestniczyć w wyprawie na Beatyfikacje Jana Pawła II do Rzymu. Pilot Biura, niejaka pani Marzena, to osoba nadająca się do zaganiania bydła a nie oprowadzania wycieczek. Zaliczyliśmy 5-godzinne oczekiwanie na 2 uczestników tzw. „pielgrzymki”, z którymi to pani Marzena prawdopodobnie umówiła się, aby dogryźć grupie za wcześniejsze uwagi na temat złej organizacji i nie kazała im wracać na miejsce zbiórki o umówionej porze.
Ponadto odprawiła autokar z włoskim kierowcą i skazał nas na 1,5 godzinne czekanie na parkingu po ciężkim i wyczerpującym dniu , w tym osobę na wózku i jej opiekunkę.
Następnie w tym samym dniu od godziny 22:00 do 23:30 kazała nam czekać na obiadokolację, mszcząc się w ten sposób na komentarze o złej organizacji w tym dniu.
Zakwaterowała księdza z małoletnią siostrą w jednej sypialni, a na protest księdza nie chciała tego zmienić chamsko komentując, że może sobie ksiądz spać w hallu, bo to nie księdza pielgrzymka.
Dała nam 20 minut przed Mszą, abyśmy zdążyli sobie coś zjeść, co dla wierzących ludzi jest absolutnie nie do przyjęcia ze względu na komunię.
Generalnie absolutnie odradzam podróże, w tym pielgrzymki z tym chamskim Biurem podróży i jego niewyżytą pilotką, której złośliwość przekroczyła wszystkie granice. Oczywiście osoba ta nie uczestniczyła w żadnej Mszy, co oznacza że była źle dobrana do prowadzenia grupy pielgrzymkowej w tak specyficznym dniu. Jej chamstwo miało źródło w tym, że była prawdopodobnie źle nastawiona do samej Beatyfikacji i wyżywała się na jej uczestnikach.
W czasie rozmowy przed wykupem wycieczki, Biuro obiecywało, że ma odpowiednie możliwości aby doprowadzić pielgrzymów na Plac Św. Piotra. Tymczasem zostawili nas w tłumie i uciekli, w osobie rzeczonej pani Marzeny.
Obserwuj wątek
    • klient_42 Re: ORLANDO TRAVEL 16.05.12, 23:34
      Ohh! Ale nienawiść z Pana wypływa. Aż żal pomyśleć, że taka osoba pojechała na Beatyfikację Ojca Św. Tylko po co...? Chyba tylko po to aby zrobić sztuczny tłum na placu św. Piotra. Bo na pewno nie z powodu wiary! Jest Pan/Pani osobą niegodną uczestniczenia w takim wyjątkowym wydarzeniu a już na pewno nie powinien nazywać się pan Pielgrzymem! Brak słów! :/ Nawet jeśli miał Pan jakieś poważne zastrzeżenia do pani pilot to należało to zgłosić do biura, poprzeć faktami. Trzeba było też zebrać opinię też od innych uczestników wyjazdu. Bo może oni byli zadowoleni!? Może tylko Pan miał jakiś problem... :/ Ciekawy jestem czy chociaż napisał pan jakąś opinię do biura (reklamację?). A może nie starczyło panu odwagi!!!? Bo musiałby Pan (a może Pani) przecież napisać reklamację rzetelną i popartą faktami. No i trzeba by mieć odwagę aby podpisać się z imienia i nazwiska!!! To Pan raczej powinien spędzać czas w jakimś odludnym miejscu aby nie truć ludzi swoim jadem! Nie zgadzam się zupełnie z Pańską opinią na temat tego Biura. Byłem uczestnikiem wczasów w Hiszpanii organizowanych przez B.P. ORLANDO TRAVEL ze Skawiny. Byłem też, wraz z rodziną, uczestnikiem Pielgrzymek (dwukrotnie) organizowanych przez to Biuro. Jestem bardzo zadowolony z całej organizacji, pięknego programu, jakości świadczeń a przede wszystkim jestem pod wrażeniem pracy jaką wykonują pracownicy tej firmy aby pokazać nam tę piękne trasy pielgrzymkowe. Wielkie słowa uznania należą się pilotom tej firmy (np. pan Jacek) jak i bardzo profesjonalnym kierowcom oraz także przemiłym Paniom w Biurze. Wiem że są to odpowiednie osoby na właściwym miejscu! Osoby te wykonują tę pracę niezwykle rzetelnie i profesjonalnie a przy tym z sercem. Piloci którzy obsługiwali naszą grupę zawsze byli świetnie przygotowani, podchodzili do każdej osoby z "sercem na dłoni". Uważam że jest to Biuro które jest doskonałym organizatorem przede wszystkim niezwykłych Pielgrzymek ale i wczasy w Hiszpanii na których byłem (w Hotelu President) były wspaniałe! Na każdym wyjeździe wszystko było dopięte na ostatni guzik! Wszystko na czas i zgodnie z ofertą. Hotele super, a wyżywienie wyśmienite (zwłaszcza w Hiszpanii! ;) W tym roku też planujemy zapisać się na Pielgrzymkę, którą będą organizować... być może wyszukamy coś na jesień np. jakieś kierunku wschodnie - Wilno albo Lwów, bo wiem że mają oni w te miejsca też bardzo ciekawa ofertę. Serdecznie polecam wyjazdy z tym Biurem ORLANDO !!!
    • jaa-513 Re: ORLANDO TRAVEL 26.05.12, 20:19
      Ja też uważam , że pana /pani wypowiedź jest mocno naciągana! Zapewne to konkurencja wypisuje tu bzdury i oczernia biuro Orlando :/ Ja z Orlando wielokrotnie podróżowałam na wczasy (głównie Hiszpania i Włochy) a ostatnio też byłam na Pielgrzymce organizowanej przez krakowaską parafię... wiem że Orlando było organizatorem i zrobili to świetnie! To dobre biuro, rzetelne i uczciwe! I naprawde ich wyjazdy są NA POZIOMIE! Polecam wyjazdy z ORLANDO. :-)
      • iwonaeva82 Re: ORLANDO TRAVEL 01.07.12, 19:54
        Witam wszystkich, w tym roku od 6-19.06 byliśmy z mężem na wycieczce objazdowej w Hiszpanii - Calella , w hotelu President. Biuro się spisało jak najbardziej, wszystko zorganizowane super, wygodny autokar, wyposażony w wc, klimatyzację, można było w autokarze kupić sobie kawkę, herbatę a nawet piwko :) Kierowcy sympatyczni i uprzejmi, pilotka Pani Asia również, bardzo dużo cennych informacji przekazywała :) Hotel President super, wyżywienie i obsługa również. Miasteczko Calella przepiekne. Rezydent Pan Robert również sympatyczny człowiek, zawsze służący pomocą i ciekawie oprowadzał nas po wycieczkach.
        Polecamy wszystkim Biuro Podróży ORLANDO , zamierzamy w przyszłym roku również skorzystać z usług tego biura :) Pozdrowiania dla BP ORLANDO!!!
        • kaskamor Re: na wczasy tylko z ORLANDO TRAVEL 15.07.12, 11:12
          Witam właśnie wróciłam z rodzinką z wczasów w Hiszpanii - hotel President, organizowane oczywiście przez Orlando i pierwsze co mogę powiedzieć to koszmar :) : przytyłam 4 kg - bo jedzenie jest po prostu booskie, a desery to "niebo w gębie", hotel rewelacja, czyściutkie pokoje, codziennie sprzątane, wymieniane ręzniki, restauracja bar - nie ma się do czego przyczepić, obsługa przemiła. Dbają żeby klienci się nie nudzili, codziennie wieczorkiem są jakieś występy dla dorosłych oraz np. mini disco dla dzieciaczków, więc jest coś dla duszy i ciała. Rezydent Pan Robert (jakiś-tam) to przesympatyczny (i przystojny) facet - ogarniał wszystko jakby był miejscowy. Nie mogę tu zapomnieć oczywiście o Pani Donacie, która wszysto nam zorganizowała i dopięła na ostatni guzik. Nic więcej nie mogę dodać tylko tyle, że Orlando Travel spisało się na 6+, i oby więcej takich biur podróży to nie będziemy mieli problemów z tym, że wykupujemy wczasy za ciężkie pieniądze i zastanawiamy się czy wogóle na nie wyjedziemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka