Dodaj do ulubionych

EXIM TOURS-OSZUŚCI

30.09.06, 17:25
Uwaga na exim tours! wykupiłem wycieczkę do Tunezji do hammamet hotel Safa po
przyjeździe do Tunezji okazało się że w tym hotelu nie będę mieszkał gdyż
exim tours przeniosło mnie do innego oddalonego od centrum 8 km hotelu i
nikogo to nie obchodziło ze hotel mi sie nie podoba ze chce do Safy do tego
nie miła rezydent!SKANDAL! na drugi dzien podjechałem do safy i okazało sie
ze sa wolne miejsca także exim mnie oszukało!
Obserwuj wątek
    • pilat23 Re: EXIM TOURS-OSZUŚCI 06.12.06, 21:51
      Bylem Pazdziernik/Listopad z tym biurem podrózy na Djerbie(tunezja). Bylo
      dokladnie jak joker472 napisal. Mialem wykupiony hotel Vincci Resort a 2 dni
      przed wycieczka zadzwonili ze nie ma w nim miejsc i zaproponowali nedzny hotel
      3 gwiazdkowy. Po dosc sporej awanturze przydzielili mi hotel Holiday Beach ,
      ktory okazal sie calkiem oki. Z mojej calej wycieczki wiekszosc osob
      dowiedziala sie o zmianie hotelu na miejscu. Przebieglo to tak: byl rezydent na
      lotnisku sprawdzal gdzie kto ma jechac i wskazywal autobus. Gdy dojechali
      okazalo sie ze hotel nie jest ten sam co mieli byc ale autobusem jechali tylko
      z kierowca Arabskim bez rezydenta (zostal na lotnisku) wiec ludzie nawet nie
      mieli sie z kim klucic (jedyny rezydent byl na lotnisku a autobusow kilka).
      Odczekal 2 dni i sie tam zjawil. Biuro beznadziejne. Niektorzy w ramach
      zadoscuczynienia dostali all incluzive a niektorzy nie(my). Mimo ze w hotelu w
      ktorym mialem byc najpierw np napoje do kolacji mialy byc gratis a w nowym nie
      bylo takiej oferty. Tak samo sie tyczy imprez miejscowych - dodatkowo platna
      wycieczka dookola djerby. Otoz bylo zwiedzanie muzeum ale caly czas rezydent
      gdzies sie spieszyl przez co wiekszosci nie widzielismy z wystawy , co jak
      potem sie okazalo mialo byc zwiedzanie stolicy djerby a wywiezli nas do
      jakiegos zaprzyjaznionego sklepu (oddalonego od wszystkiego innego) i dali nam
      czas na zwiedzanie , w tym czasie rezydent ze sklepikarzami palil fajke wodna
      po czym dostal od nich prezent za przywiezienie grupy. Gdy pytalismy jak dojsc
      gdziekolwiek indziej to nawet mu sie wyjsc ze sklepu nie chcialo zeby pokazac
      droge. Ogolnie podobno bylo duzo awantur z rezydentem z tego co ludzie podczas
      odlotu opowiadali na lotnisku. Mniej wiecej 60% osob nie trafilo do hotelu
      ktory mieli w umowie. Co wiecej w tym hotelu ktory mielismy dostac na poczatku
      podobno mial byc remont wiec nie bylo dla nas miejsca a bylem w nim i zadnego
      remontu nie bylo. Z tego co ludzie sie dowiedzieli to miejsca w tych hotelach
      zostaly sprzedane za wieksze pieniadze niemieckim turysta. Nie polecam tego
      biura jesli ktos chce miec spokojne wakacje. Rezydenti zostali takze przez
      wiekszosc osob uznani za chamskich i zadufanych w sobie. W ciagu 2 tygodni
      rezydent byl 2x w hotelu ale tylko po to zeby zebrac forse na dodatkowe
      wycieczki , zero z ich strony pomocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka