bert2004 16.10.07, 16:49 witam mam pytanie czy byl ktos ostatnio z nimi w Egipcie? Generalnie mam wstepna rezerwacje, bo cena trzeba przynac najciekawsza, hotel na wielu formu ma dobra opinie. Ale jestem ciekawa czy ktos byl w 2007 z nim? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniczka82j Re: Exim Tours - byl ktos niedawno z nimi w Egip 31.10.07, 21:00 Exim Tours to biuro oszustów. W imieniu mojej cioci chciałam napisać całą prawdę. Z Krakowa wystartowała 12 września o godzinie 4 rano, ale na lotnisku miała być o 23 (biuro potraktowało to jako jedenen z płatnych dni wycieczki). Natomiast osoby które wystartowały z Poznania lub Katowic, były już rano dzień wcześniej. Kiedy przyjechała nie zdążyła nawet zjeść śniadania i się umyć ponieważ od raz trzeba było jechać na wycieczę. Wycieczki były bardzo fajne i przewodnik też. W programie była uwzględniona przejażdżka na wielbłądzie. Niestety za tą krótką atrakcje trzeba było zapłacić z własnej kieszczeni 7 dolców (około 21 złotych na polskie). Jedna z pań nie miała pieniędzy a właściciel póścił wielbłąda i musiała sobie sama z nim poradzić. Na dodatek był bardzo nie posłuszny. 20 września zaraz po przyjeździe grupa z Krakowa i Gdańska została odprowadzona na lotnisko, a pozostali do hotelu. Tak więc w Krakowie była spowrotem 21 września. Natomiast pozostali wrócili dzień później. Tak więc biuro uznało że 2 dni wycieczki to dni na lotnisku. A więc zamiast 11 dni wycieczki, było 9. Moja ciocia zgłosiła reklamacje, otrzymała po długim czasie odpowiedź że reklamacje jest nie uzasadniona. Zadzwoniła więc do Warszawskiego Centrum tego pióra. Niegrzeczna pani zaczeła się wydzirać i przezywać , a następnie trzasła słuchawką. Sprawa w najliższym czasie trafi do Krakowskiej Rady Turystycznej. Dlatego mam prawo sądzić, że biuro nie zachowuje się uczciwie, i nigdy nie skorzystam z ich usług. Nie polecam także Go Wam. Pozdro Odpowiedz Link
moniczka82j Nigdy z Exim 31.10.07, 21:01 Exim Tours to biuro oszustów. W imieniu mojej cioci chciałam napisać całą prawdę. Z Krakowa wystartowała 12 września o godzinie 4 rano, ale na lotnisku miała być o 23 (biuro potraktowało to jako jedenen z płatnych dni wycieczki). Natomiast osoby które wystartowały z Poznania lub Katowic, były już rano dzień wcześniej. Kiedy przyjechała nie zdążyła nawet zjeść śniadania i się umyć ponieważ od raz trzeba było jechać na wycieczę. Wycieczki były bardzo fajne i przewodnik też. W programie była uwzględniona przejażdżka na wielbłądzie. Niestety za tą krótką atrakcje trzeba było zapłacić z własnej kieszczeni 7 dolców (około 21 złotych na polskie). Jedna z pań nie miała pieniędzy a właściciel póścił wielbłąda i musiała sobie sama z nim poradzić. Na dodatek był bardzo nie posłuszny. 20 września zaraz po przyjeździe grupa z Krakowa i Gdańska została odprowadzona na lotnisko, a pozostali do hotelu. Tak więc w Krakowie była spowrotem 21 września. Natomiast pozostali wrócili dzień później. Tak więc biuro uznało że 2 dni wycieczki to dni na lotnisku. A więc zamiast 11 dni wycieczki, było 9. Moja ciocia zgłosiła reklamacje, otrzymała po długim czasie odpowiedź że reklamacje jest nie uzasadniona. Zadzwoniła więc do Warszawskiego Centrum tego pióra. Niegrzeczna pani zaczeła się wydzirać i przezywać , a następnie trzasła słuchawką. Sprawa w najliższym czasie trafi do Krakowskiej Rady Turystycznej. Dlatego mam prawo sądzić, że biuro nie zachowuje się uczciwie, i nigdy nie skorzystam z ich usług. Nie polecam także Go Wam. Pozdro Odpowiedz Link
v1oletta1 Re: Exim Tours - byl ktos niedawno z nimi w Egip 22.09.08, 12:14 Witam Ja byłam wraz z moją rodziną i przyjaciółmi w ubiegłym roku na Sylwestra z Exim Tours w Egipcie.Wykupiłam wyjazd jako naprawdę jako last minute,hotel nazywał się Prima Life Makadi Bay(5gwiadzek).Jeśli chodzi o samo biuro to zastrzeżeń nie mieliśmy żadnych,my potraktowaliśmy to jako wyjazd naprawdę laste minut wykupiony cztery dni przed wylotem, ale osoby które znami były badzo narzekały na hotel, mieli rację obsługa(mowa tutaj o kelnerach) okropna,byli bardzo bezczelni jeśli chodzi o posprzątanie stolika czy też zaproponowanie czegoś do picia podczas kolacji(z czym nigdy nie mieliśmy problemu w innych hotelach), zgłosiłam nawet ten problem dyrektorowi restauracji,ale mało to zmieniło.Co zaś się tyczy samego biuro otóż my przylecieliśmy z Warszawy, natomiast był z nami kolega z Krakowa który przyleciał z Warszawy a wieczorem miała do niego dolecieć żona z córką, niestety nie doleciały.Otóż Pani Rezydent przekazała informację że z powodu ogromnej mgły samolot nie mógł wylądować na lotnisku w Krakowie,a nie mogę zorganizować dodatkowego transportu i niestety Kraków nie doleci.My natomiast będąc na wycieczce fakultatywnej dowiedzieliśmy się od osób, które przybyły samolotem z Gdańska że samolot nie mógł wylądować w Krakowie, bo wszystkie miejsca już zajęli pasażerowie z Trójmiasta.Wynika z tego ze Exim sprzedał podwójne bilety na samolot, a wykręcił się mgłą.Osoby które przyleciały z Warszawy z powodu problemów transportu samolotów otrzymały też dodatkowe jeden dzień gratis pobytu w Egipcie, oczywiście koszt biura Eximu.Więc my do biura nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń, wylecieliśmy zgodnie ze wcześniej ustalonym terminem, tam nas odebrano, zakwaterowano ok i wróciliśmy po jednym dniu dłużej.Proponuję jednak biuro podóży Sun& Fun.Ja byłam w Egipcie z różnymi biurami podróży, w tym także z TUI.Dlaczego polecam to biuro podróży , jest ono bardzo mocne na tamtym rynku, mają opanowany Egipt,Jordanię a także Izrael, posiadają także linie lotnicze,jest to bardzo duże biuro podróży działające głownie na tamtych terenach. Odpowiedz Link