Dodaj do ulubionych

dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej

05.01.12, 00:30
Dziś na terenie osiedla WSM przy ul Włościańskiej, osoby przedstawiające się jako przedstawiciele Naziemnej Telewizji Cyfrowej oferowały mieszkańcom instalację i dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej za drobna, bo promocyjną oplata około 600 zł.
Czy do kogoś z Państwa też przyszli? Czy to dobra oferta?
Obserwuj wątek
    • Gość: wój Re: dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej IP: *.acn.waw.pl 05.01.12, 02:07
      A ta pangalaktyczna wszechcyfrowa telewizja to w ogóle istnieje? Bo zawierając umowę z platformą cyfrową (n, C+, Polsat) dekoder dostaje się góra za stówę, w zależności od abonamentu miesięcznego. A jeśli odbierać na własną rękę, to zestaw tv sat (antena plus tuner i konwerer) to góra 250zł, a da się kupić i za 120.

Co oferują za te 600zł poza magicznym pudełkiem? I ile winszują sobie poza promocją? ;)
      • tytus.wag Re: dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej 16.01.12, 10:55
        dokładnie jestem tego samego zdania. Nie ma sensu wydawać pieniędzy (zmiana telewizora, jakieś przystawki) tylko po to by odbierać trzy kanały na krzyż. Zdecydowanie lepiej wziąć natańszy pakiet telewizji satelitarnej (w ence już za 39zł) i dekoder który oferują ma w sobie już tuner dvb-t
        • Gość: zyta polecam IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 19:50
          jak cię stac co m-c opłacac 39 zł - to pewnie. abonament radiowo-telewizyjny też płacisz oczywiscie ;)
          tuner to wydatek 100-150 zł, antena zwykła max 50 zł (w wiekszosci ludzie, których nie stac na tv cyfrową - mają już antene- wiec nie potrzebują ich nabywac). Jednorazowy wydatek 100-200 zł i są chyba z 13 programy nie 3 ;)
          Ja kupiłam nowy tv z wejsciem internetowym (internet w tv, nie tv jako monitor kompa) i na tv mam dostep do kilku stacji telewizyjnych, radia, gry, ipla, czy youtube - to mi załatwia bajki dla dzieci. Tv ma fajna funkcję odtwarzania z youtuba automatycznie kolejnych filmików. Polecam. Zrezygnowałam z tv cyfrowej. I nie muszę już co m-c wykładać kilkudziesięciu złotych.
          • Gość: zyta tv- cyfrowe zwykle nie daja urzadzeń za free IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 19:52
            tv cyfrowe zwykle nie daja urządzen za free, szczególnie w tych ubogich wersjach programowych.
          • Gość: zoliborzanin Re: polecam IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 17:50
            zyta, ty to chyba ze znanego serialu się urwałaś ;)
            • Gość: zyta z seriali to ja tylko Dr H. widuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 20:35
              z seriali to ja tylko Dr H. oglądam :) a zyta ma to Zyta z Lublina ;)
    • Gość: Gość Re: dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej IP: *.xdsl.centertel.pl 05.01.12, 11:44
      Dekoder naziemnej telewizji cyfrowej (DVT-B) można kupić za około 200 zł w supermarketach technicznych.
      Czyli to byli naciągacze.
      • Gość: paT Re: dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 13:10
        Czy ten dekoder naziemnej telewizji cyfrowej (DVT-B) to urzadzenie, które umożliwi oglądanie programów telewizyjnych na obecnie używanym odbiorniku telewizyjnym po wprowadzeniu tego nowego, cyfrowego sygnału?
        • Gość: RSM Re: dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej IP: host-* 05.01.12, 13:20
          Ten "nowy" sygnał jest już od jakiegoś czasu - aby odbierać wystarczy nowy telewizor lub właśnie takie pudełko - w supermarketach ok 200, w necie trochę ponad 100 PLN, ja na Stołecznej ze zwykłej anteny zbiorczej odbieram kilkanaście kanałów (2 HD) - tylko przy starym telewizorze trzeba zwrócić uwagę na we-wy - większość tych "pudełek" nie da się podłączyć przez zwykłe wejście antenowe.
          • Gość: Mi Re: dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej IP: 178.73.48.* 07.01.12, 23:51
            Czyli oszuści, znowu nabiorą kilka starszych osób, wciskając im ciemnotę ...
    • Gość: zoliborzanin Re: dekoder Naziemnej Telewizji Cyfrowej IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 14:20
      Sprawę warto zgłosić Policji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka