Dodaj do ulubionych

Dzwon w kościele na Conrada

25.11.12, 17:39
Dzwon ten wisi od jakiegoś czasu, ale szczerze powiedziawszy dopiero dziś stojąc na balkonie (mieszkam na Kwitnącej i z balkonu widzę kościół) usłyszałem jak on nawala.
Z mojego punktu widzenia jest to obojętne bo nie przeszkadza mi to walenie aż tak bardzo, ale zastanawiam się jak wygląda to w blokach na Conrada? A w szczególności w tym nowo wybudowanym obok dawnej 106-ki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Dzwon w kościele na Conrada IP: *.com 26.11.12, 01:37
      Najbardziej skuteczne w takim przypadku wydaje się złożenie pozwu zbiorowego (przy minimalnej liczbie wymaganych powodów) o immisję pośrednią - hałas. Udokumentować, zebrać świadków, wyliczyć minimalną stratę dla każdego z mieszkań, pomnożyć przez liczbę pozywających, nieco zawyżyć na wypadek ugody. Niestety w przypadku pozwu zbiorowego musicie zainwestować w zewnętrznego reprezentanta (adwokata).
      Oczywiście najrozsądniej najpierw pertaktować - iść do tego proboszcza, wyjaśnić, że skończą się datki na tacę itd. Potem jeszcze pisemnie zagrozić sądem wzywając do zaniechania działań. Ale obawiam się, że ci do dają na tacę to im akurat dzwony nie przeszkadzają, czy presja/społeczny ostracyzm zmusi ich do niedawania na tacę - wątpię.
      Walczcie o swoje prawa.
      • larson Re: Dzwon w kościele na Conrada 26.11.12, 10:29
        na pewno wpisałeś się na właściwym forum? Facet pisze, że jemu to w ogóle nie przeszkadza, że zastanawia się czy innym też nie, a ty walisz od razu pozwami zbiorowymi, immisjami pośrednimi, ugodami? To jakaś paranoja, albo co najmniej - pieniactwo.
        • Gość: zoliborzanin Re: Dzwon w kościele na Conrada IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.12, 14:05
          hahaha teraz dzwon, zawsze znajdzie się jakiś pojebus bu haha
        • j_kaczynski Re: Dzwon w kościele na Conrada 26.11.12, 20:51
          No cóż, Paweł jest powszechnie znany jako największy Żoliborsko - Bielański psychopata, któremu do tego by się seksualnie spełnił jest niezbędny bus na Przasnyskiej.
          Przejrzałem forum i jakiś czas temu bredził też coś o stacji Veturillo na rogu Elbląskiej i Przasnyskiej, bo ta która stanie 200 metrów dalej, u zbiegu Elbląskiej i Włościańskiej to będzie zdecydowanie za mało. On musi mieć jedną przy klatce schodowej.
          W końcu każdy emeryt z Zatrasia o niczym innym nie marzy jak o jeżdżeniu rowerem.
          A szczególnie te starsze panie chodzące pomału z laską...
          Teraz podchwycił moje pytanie i od razu sobie wydumał że warto byłoby kogoś do sądu podać, a może nawet zlinczować za dzwon. To w jego stylu. On nie umie normalnie rozmawiać...
          • Gość: Paweł Re: Dzwon w kościele na Conrada IP: *.com 27.11.12, 04:52
            A czy można poważnie rozmawiać z kimś o tak śmiesznym nicku, jak twój? Nie wierzę, abyś faktycznie nazywał się j.kaczyński (w takim wypadku współczuję) podobnie jak nasz sąsiad prezes.
            Co moje roszczenia mają do seksu, masz jakieś kompleksy w tym zakresie?
            Napisałem, co sądzę. Jak komuś dzwon przeszkadza (mi by przeszkadzał, na szczęście czarni szczęśliwie ominęli ten rejon) to bym podjął radykalne działania. Jak chcesz sobie poplotkować o dzwonie, proszę, tylko napisz jasno. Mój post był dla potencjalnie wkurzonych działaniami proboszcza.
            A co do busa i veturilo to trzymaj nos we własnym ogródku. Nie twoja sprawa co się dzieje na Zatrasiu. Po to jest Veturilo aby dojechać do komunikacji. Na tej części Żoliborza jej nie ma, więc stacja jest wskazana, aby nie maszerować 600 metrów do przystanku pod Simply (niektórzy wyobraź sobie tyle idą np. z Elbląskiej). Bus do metra należy się na tym osiedlu jak psu buda - ZTM obiecywał go, kasując 520, powołując 114, kasując wiele innych linii i inwestując w metro na Marymoncie. To kpina, żeby nie było dojazdu na główny bazarek Żoliborza i główną pętlę autobusową - odcina się pół dzielnicy od przesiadki na wszystkie linie z pętli Marymont, nie chodzi jedynie o metro i nie jedynie o mój prywatny interes.
            Na Przasnyskiej, Saperskiej i Elbląskiej mieszka wiele osób w różnym wieku, nie tylko stare babki, więc nie generalizuj.
            • j_kaczynski Re: Dzwon w kościele na Conrada 27.11.12, 06:26
              Gość portalu: Paweł napisał(a):
              ... Nie wierzę, abyś faktycznie nazywał się j.kaczyński (w takim wypadku współczuję) podobnie jak nasz sąsiad prezes...

Nie pochlebiaj sobie. On mieszka na prawdziwym Żoliborzu, a ty na takim samym blokowisku jakie są np. na Górczewskiej czy przy Łabiszyńskiej. Z Żoliborzem masz wspólny tylko Urząd Dzielnicy i nazwę. No i sadzisz się w taki sposób w jaki prawdziwy Zoliborzanin by tego nie zrobił. Rodzice spod Mławy są?

Jak chcesz sobie poplotkować o dzwonie, proszę, tylko napisz jasno.

Jaśniej niż napisałem się nie da. Ale skoro ty tego nie wyłapałeś to zalecam powrót do II klasy szkoły podstawowej i powtórną naukę czytania ze zrozumieniem.
              • Gość: Paweł Re: Dzwon w kościele na Conrada IP: *.com 28.11.12, 03:19
                No i wyszło szydło z wora:D Mieszkańcom Nowego Żoliborza to dopiero musisz zazdrościć:) Jeszcze jakieś kompleksy?
                • j_kaczynski Re: Dzwon w kościele na Conrada 28.11.12, 06:28
                  No właśnie nieszczególnie.
                  Nowe osiedla w ogóle mnie nie kręcą, niezależnie od lokalizacji.
                  Ja lubię przestrzeń, a nie widok jajecznicy sąsiada przez okno w sobotni poranek.
                  A tak to niestety na ogół wygląda.
                  A co do kompleksów to ty je masz i już niejednokrotnie dałeś tego dowód.
                  Podkreślasz tą swoją "Żaliborskość", a jak już napisałem wcześniej - z Żoliborzem masz guzik wspólnego. Mieszkasz na blokowisku jakich są dziesiątki w Warszawie fakt, że w dowód masz wpisany Żoliborz może zrobić wrażenie jedynie na policjancie z prowincji. Komuś kto wie gdzie jest Przasnyska, Włościańska czy Elbląska nie zaimponujesz.
                  No i nawet komunikacji nie masz, co non stop podkreślasz :P
                  • Gość: Paweł Re: Dzwon w kościele na Conrada IP: *.com 29.11.12, 23:04
                    Sugeruję wizytę u jakiegoś specjalisty w kontekście oceny twoich frustracji. Proponuję też spacer i poczytanie trochę o Żoliborzu, jest na ten temat "parę" stron w sieci. Twoje płacze nie pomogą - Przasnyska ma dostęp do tramwajów do centrum co 2-3 minuty czy 180 na Trakt, jak ktoś potrzebuje na Ursynów to w 5 minut do metra dotrze, ja na codzień nie potrzebuję metra bo nie chce mi się po schodach schodzić i wolę tramwaj. Ale zmian na lepsze nigdy za wiele.
                    • j_kaczynski Re: Dzwon w kościele na Conrada 30.11.12, 16:38
                      Jednak jesteś niezrównoważony psychicznie :)
                      Od dwóch lat bijesz pianę, ubliżasz ludziom, grozisz sądami jaka to tragedia z komunikacją jest na Zatrasiu po to by teraz przyznać że w sumie jest OK???
                      Twój przypadek jest na tyle ewidentny, że jestem w stanie postawić diagnozę przez sieć - cierpisz drogi Pawle na Morbus Bleuleri. Po polsku schizofrenia...
    • Gość: afr Re: Dzwon w kościele na Conrada IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.12, 12:51
      łahahaha, same świry.
      • j_kaczynski Re: Dzwon w kościele na Conrada 29.11.12, 14:26
        łahahaha, jaka "merytoryczna" odpowiedź.
        • larson Re: Dzwon w kościele na Conrada 29.11.12, 23:14
          styl i domena wskazują na krynicę żartów i krotochwili podpisującą się zazwyczaj jako 'zoliborzanin'. Tylko wtedy jest 'hahaha' a teraz 'łahaha' czy też odwrotnie, trudno mi rozróżniać pierwotne formy języka. Notabene to też wskazuje na 'żoliborskość' w najwyżej pierwszym pokoleniu.
          A co do merytorycznej dyskusji, to niesamowite jak drugiemu interlokutorowi bez stałego loginu wszystko kojarzy się z autobusami z Przaśnej czy tam z innej ulicy należącej do Żoliborza tylko według mapy administracyjnej.
          • Gość: zoliborzanin Re: Dzwon w kościele na Conrada IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 15:35
            Ja podpisuję się zawsze tak samo i nie widzę innej potrzeby jakby ktoś podejrzewał, że gwałcę forum udając kogoś innego bu ha ha a na poważnie to forum powinno być tylko na logowanie się.
            A jeszcze poważniej takie pseudo dyskusyjne fora powinny zniknąć z netu bo to tylko mydło, bydło i powidło.
            Czasem jak widać lubię się troszkę pobrudzić w tym bitowisku ;)
            • Gość: zoliborzanin Re: Dzwon w kościele na Conrada IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.15, 13:35
              Już niedługo i u nas docenicie dzwony kościelne :)

www.youtube.com/watch?v=XaCQwlYMVtY
              A spróbujcie się im poskarżyć....bu ha ha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka