Dodaj do ulubionych

Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-(

13.11.04, 18:19
Nie wiem, czy Państwo czytali:
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2389948.html
Obserwuj wątek
    • Gość: jota.40 Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.04, 19:24
      Po prostu ręce opadają...;(((( Ale to na siebie jestem zła - bo nie zaskoczyło
      mnie to w najmniejszym stopniu. Raczej byłabym zdziwiona, gdyby oddali to w
      terminie (pokrywa się to, o dziwo, z zapatrywaniami pana prezydenta). A miło by
      było już tej zimy skryć się na ciepłej stacji, zamiast marznąć na Wilsoniaku...
    • astoria23 Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( 13.11.04, 19:30
      Właśnie przeczytałam :( Pesymistycznie zakładałam,że budowa przeciągnie się do
      grudnia,ale takie opóźnienie bardzo mnie zaskoczyło.No cóż, będziemy oglądać
      nasz piękny Żoliborz aż do marca z okien autobusów i tupać nogami na
      przystankach w mroźne poranki.
    • zzpezet Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( 13.11.04, 19:31
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak to?? chyba tego nie przezyje!
    • Gość: FRIDA Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.04, 21:31
      To było do przewidzenia przecież tam non stop plac budowy więc wiedziałam, że
      nie dadzą rady do grudnia. No cóż czekaliśmy tyle lat poczekamy te 4 miesiące.
      • Gość: jota.40 Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.04, 01:25
        Jest jakiś rzymski spokój w tej wypowiedzi ;))))...
    • potomar Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( 15.11.04, 09:50
      No i dobrze. Im później oddadzą tę stację do użytku, tym dłużej będę miał lepszą
      komunikację w swojej okolicy (zyskałem 1 linię tramwajową i 2 autobusowe).
      • Gość: jota.40 Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 10:49
        Masz na myśli Stołeczną?... Tu jeszcze długo będą objazdy, bo oddanie stacji
        nie oznacza otwarcia Słowackiego. Parking budują, skończy się to w połowie
        przyszłego roku (jakoby).
    • donkej Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( 15.11.04, 12:55
      Cholera, cholera... Mam nadzieję, że dzieci tu nie ma!!!
      Żeby to była cieplejsza pora roku, a tak....
      Denerwują mnie te przesiadki na Dworcu Gdańskim przy powrotach do domu i -
      przede wszystkim - te schody. Liczyłam wczoraj: jedne, bardzo wysokie, żeby
      wyjść ze stacji do poziomu bramek, potem kolejne długie - na powierzchnię, a
      potem jeszcze te na wiadukt. Niezła gimnastyka.

I mało wygodne, kiedy się jedzie z małym wystraszonym psem, który ciągle prosi,
      żeby go wziąć na ręce:-)))

No - byle do wiosny
      • donkej Re: Metro Plac Wilsona z opóźnieniem :-( 15.11.04, 15:38
        "terminowość kończenia inwestycji nie jest jeszcze w Warszawie regułą".

powiedział Kaczor - piękny język...

Przypomina mi to, jak kiedyś, kiedyś na wykładzie z filozofii profesor
        powiedział ........:
        "uroda Sartre'a była dosyć dyskretna".........
        a chodziło o to, że Sartre wyglądał jak paskudna ropucha
      • Gość: Borys Nie rozumiem kobiet ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:42
        Ahoj!
        Ty narzekasz że łazisz po schodach, a sąsiadka z bloku ignoruje windę by
        schodami łazić ... kiedys pewna moja koleżanka jeszcze płaciła za to, by przy
        muzyce na jakieś schodki włazic i złazić - "Step Reebok", mowiła że to sie
        nazywa ...
        :)
        Borys
      • Gość: Borys Schodki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:06
        Ahoj!
        Wysiądź stacje wcześniej, pod Aresenałem - nie będziesz się musiała gramolic na
        wiadukt.
        Borys
        • roody102 Re: Schodki 15.11.04, 19:42
          I większa szansa na miejsce siedzące jest wtedy a przesiadka istotnie nieco
          przyjemniejsza.
        • donkej Re: Schodki 16.11.04, 18:27
          Ale tam nie ma jeszcze 195, 122, 116 ...
          • katmoso Re: Schodki 28.11.04, 14:05
            metro na wilsona jest niewatpliwie bardzi potrzebne, ale obawiam sie, że wraz z
            otwarciem tej stacji pogorszy się komunikacja Żoliborza z innymi poza centrum i
            ursynowem częściami miasta. marzę o skierowaniu autobusu 520 od wilsona na
            krakowskie przedmieście. obecnie 116 z chomiczówki przyjeżdża mega zapchane, że
            ci co się przesiadają na wilsona nie maja w godzinach porannego szczytu jak
            wsiąść. poza tym broniewskiego jest traktowana trochę po macoszemu, a teraz
            pewnie ograniczą się do zabranbia nam tramawajów, bo "przecież mamy chwilę do
            metra". niestety w warszawie dalej pokutuje myślenie, że jak jest metro w
            dzielnicy to wystarczy ją całą dobrze skomunikować ze stacjami i problem z
            głowy. jednak jedna nieukończona w dodatku linia nie jest wystarczającym
            środkiem komunikacji na linni północ-południe miasta. czy ktoś z
            odpowiedzialnych za system komunikacyjny w tym mieście wreszcie to zrozumie???
            • Gość: xieni Re: Schodki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.04, 22:49
              jednak jedna nieukończona w dodatku linia nie jest wystarczającym
              środkiem komunikacji na linni północ-południe miasta. czy ktoś z
              odpowiedzialnych za system komunikacyjny w tym mieście wreszcie to zrozumie???

nie łudź się, nie zrozumie, niestety...

mnie też doprowadza do szału likwidowanie na potęgę inych środków transportu -
              bo przecież jest metro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka