Dodaj do ulubionych

JAK dojechać do ATK?

IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 19.05.02, 20:30
...(samochodem)? Ul. Dewajtis ma zakaz ruchu (znak drogowy). Na planie Warszawy
figuruje uliczka od Wisłostrady, ale gdzież tam. Jest też uliczka, która wg
planu do ATK-u (Uniwersytet Kard. St. Wyszyńskiego) nie dochodzi, a zaczyna się
na Gwiaździstej. A qmpela była tam na rowerze i widziała samochody. Czyżby
wyłącznie samochody wybrańców? Liczę na Waszą pomoc :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: JAK dojechać do ATK? IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 19.05.02, 21:35
      jest zakaz wjazdu z wyjatkiem wjazdu do ATK
      • Gość: agulha Re: JAK dojechać do ATK? IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 19.05.02, 23:54
        serio...? A po czym oni poznają, że ja do ATK? Chcę się tam na studium
        podyplomowe zapisać, a przedtem porozmawiać na ten temat :-)).
        • Gość: potok Re: Jest UKSW a nie ATK IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 20.05.02, 10:44
          Jakby ktoś nie wiedział, to nie ma już Akademii Teologii Katolickiej tylko
          Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego.
          A apropos sprawdzania, czy jesteś pracownikiem/interesantem/studentem i możesz
          wjechać samochodem, to zawsze można to sprawdzić i są na to sposoby, ale liczy
          się tu przede wszystkim zaufanie do ludzi udających się do chrześcijańskiej
          przecież placówki.
          • Gość: ala Re: Jest UKSW a nie ATK IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 20.05.02, 23:13
            a swoja droga to faktycznie,chce sie zpisac do szkoly a nie wie do jakiej
            hehe
            • Gość: agulha Re: Jest UKSW a nie ATK IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 21.05.02, 01:30
              Droga kretynko
              owszem, wiem, że ta uczelnia zmieniła sobie nazwę na bardziej pompatyczną i
              dłuższą - Uniwersytet im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Celowo napisałam ATK,
              po to, żeby a. zmieściło się w tytule wątku b. żeby starzy warszawiacy,
              najlepiej znający przejścia i przejazdy, skojarzyli, o co chodzi.
              Najłatwiej to kogoś uznać za głupszego od siebie i wyśmiać, żeby poprawić sobie
              samopoczucie.
              Inna sprawa, że zdecydowanie wolałabym, żeby to studium było na Uniwersytecie
              Warszawskim, ale poza UKSW (niech Ci będzie ów skrót) taki kierunek najbliżej
              jest w Poznaniu (UAM, żebyś mnie nie podejrzewała o ignorancję, ciekawe, czy Ty
              wiesz, co to UAM).
              • Gość: ala Re: Jest UKSW a nie ATK IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 21.05.02, 10:23
                nie droga idiotko
                ty nic nie kumasz po prostu
                ta szkola nie zmienila nazwy na dłuzsza i pompatyczna
                stalo sie cos innego
                moze faktycznie idz do szkoly, przyda ci sie,
              • Gość: b Re: Jest UKSW a nie ATK IP: 212.244.106.* 21.05.02, 10:29
                Kandydat na studia powinien sobie zdawać sprawę, że zmiana nie wynika z
                pragnienia bardziej pompatycznej nazwy, tylko z rozwoju uczelni. Przybyło parę
                cywilnych wydziałów i kadry profesorskiej, spełnione są pod tym względem
                przepisy o uniwersytetach. Kształci się tu kilkanaście tysięcy studentów, jest
                miejsce na nowy kampus. Od innych uniwersytetów UKSW różni się tym, że zamiast
                jednego wydziału teologicznego są na nim trzy wydziały kościelne.
                • Gość: agulha Re: Jest UKSW a nie ATK IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 21.05.02, 21:48
                  To już bardziej logiczna odpowiedź. Aczkolwiek Polacy celują w nadawaniu
                  długich nazw (ostatnio: Rondo Zgrupowania Armii Krajowej Radosław - widziałaś
                  te tablice?!).
                  Inna rzecz, że - cóż na to poradzę - całość UKSW nic mnie nie obchodzi,
                  interesuje mnie wyłącznie ten mój upatrzony kierunek, i tu jest najbliżej.
                  Bez urazy - mam cichą nadzieję, że poziom się podniósł od czasu ATK - to może
                  być całkowity przypadek, ale mam wśród koleżanek absolwentkę ATK (nie UKSW) i
                  ma ona tragiczne braki w wiedzy ogólnej. Ostatnio okazało się, że nie tylko nie
                  odróżnia Libii od Libanu, ale nie umie żadnego z tych państw umiejscowić w
                  przestrzeni. Bardzo ją lubię, ale na porządnej uczelni chyba by studiów nie
                  skończyła (nie z uwagi na geografię, ale na całokształt). Jej wiedzy zawodowej
                  z zakresu politologii (zresztą dopiero jak dostała dyplom, dowiedziała się, że
                  to byl wydział politologii - uważała, że studiuje socjologię) - nie jestem,
                  rzecz jasna, w stanie ocenić. Nikt nie jest w stanie, bo dziewczę (mamy po 34
                  lata) nie pracuje i nigdy nie chciało jej się poważnie pracować (tylko doraźnie
                  np. przy robieniu ankiet).
    • Gość: Jurek Jestem absolwentem ATK IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 22.05.02, 01:01
      I po co to mowie? W sumie to nie wiem. Moze dlatego ze jestem za oceanem a o
      ATK duzo sie tutaj nie slyszy.
      • garma Re: Jestem absolwentem ATK 22.05.02, 18:13
        Gość portalu: Jurek napisał(a):

> I po co to mowie? W sumie to nie wiem. Moze dlatego ze jestem za oceanem a o
        > ATK duzo sie tutaj nie slyszy.

Jaki wydział skończłeś ?
        • Gość: Jurek Re: Jestem absolwentem ATK IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 23.05.02, 05:32
          teorii poznania

garma napisał(a):

> Gość portalu: Jurek napisał(a):
          >
          > > I po co to mowie? W sumie to nie wiem. Moze dlatego ze jestem za oceanem a
          > o
          > > ATK duzo sie tutaj nie slyszy.
          >
          > Jaki wydział skończłeś ?

• Gość: Jurek Re: Jestem absolwentem ATK IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 23.05.02, 05:34
            Dokladnie to Filozofii Chrzescijanskiej, Teorie Poznania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka