Dodaj do ulubionych

mala uliczka-bieniewicka

31.01.05, 15:32
bieniewicka-moze ktos pamieta jej lata swietnosci moze ma zdjecia z tamtych
lat.powiedzcie jak tam jest czy bezpiecznie i czysto.
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: mala uliczka-bieniewicka 31.01.05, 17:26
      A kiedy ona miała lata świetności? Pytam bez ironii żadnej, z ciekawości
      raczej. Sam bardzo ją lubię, ale widok podupadających kamienic jest raczej
      smutny. Szkoda, bo dzięki zachowanej zabudowie w ludzkiej skali to jest taki
      kwałek dawnego miasta w dobrym znaczeniu tego słowa.
      • Gość: kamil Re: mala uliczka-bieniewicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 07:14
        Jakto kiedy, jak działała tam "meta" w latach 70-tych.
        • Gość: ankaj46 Re: mala uliczka-bieniewicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:31
          moze mi przypomnisz pod ktorym byla meta?
          • Gość: esscort Re: mala uliczka-bieniewicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:24
            mety były na bieniewickiej co najmniej dwie. Jedna z nich mieściła się na
            parterze w bodajże przedostatniej klatce przed Gdańską. Na rogu Gdańskiej był
            fryzjer męski o nazwisku Ciężarek - super facio.
          • Gość: kamil Re: mala uliczka-bieniewicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:16
            Numeru nie pamietam, pamiętam natomiast że poza zakupem na wynos można było coś
            chlapnąć na stojaka na miejscu. Była swietna zagrycha - pamietam małosolne
            kosztowały drogo ale nigdzie takich nie jadłem.
    • alcoola Re: mala uliczka-bieniewicka 03.02.05, 09:58
      Bieniewicka to moja ulica "rodzinna", bo tam mieszkałam od urodzenia do 10 roku
      życia. To były lata 60-te. Wydaje mi się, że wyglądała wtedy mnie więcej tak
      samo, tzn. kamienice już wtedy nie wyglądały "młodo". Było puściej, bo skwerek
      w widełkach Bieniewickiej i Potockiej był niezabudowany.
      Poszukam u mojej mamy zdjęć - coś mi się kojarzy, że było sporo robionych w
      okolicy (oczywiście ze mną na pierwszym planie, niestety). Także na placu
      Lelewela, który był podstawowym miejscem spacerów.
      • mefracko Re: mala uliczka-bieniewicka 03.02.05, 13:37
        Z racji moich zainteresowań Zoliborzem, byłbym wdzięczny,jakbyś udostępniła mi
        zdjęcia o których piszesz.Nie mam za dużo zdjęć z rejonu, o którym piszesz.
        Może być już jako skan, lub do zeskanowania.

Mój mail: mefracko@gazeta.pl
        Pozdrawiam
        Tomek
        • alcoola Re: mala uliczka-bieniewicka 03.02.05, 13:52
          Oczywiście, chętnie Ci udostępnię, ale to może trochę potrwać, bo zdjęcia są u
          mojej Mamy, będę u niej może w weekend, jak coś znajdę to dam Ci znać w
          przyszłym tygodniu, OK?
          Pozdrawiam,
          ania
          • mefracko Re: mala uliczka-bieniewicka 03.02.05, 21:53
            Wiekie dzięki.
            Czekam

Tomek
            • Gość: agata Re: mala uliczka-bieniewicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 20:46
              meta była jeszce w 80 latach, dawał uczniom na zeszyt, bo kartki były, a uczeń był "niedojrzały", więc dzisiaj by się powiedzialo - grupa dyskryminowana. Wielki socjał był ten krawiec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka