Gość: olo IP: *.pgi.waw.pl 02.02.05, 08:32 Mam tylko nadzieję ze w związku ze skruceniem trasy E-4 zlikwidowany zostanie przystanek Ekspresowa dla tej linii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: - Re: Nowe trasy i numery linii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 10:51 Jest precedens - czekamy na kolejne "ucałotygodnienia" ekspresów. Bo narazie to kpina nie komunikacja, że tylko jedna dzielnica (z tych co nie mają metra)ma tak dobrą komunikację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Knoty na Bialolece IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 02.02.05, 11:47 W normalnym kraju E-4 juz zostaloby zlikwidowane, bo nic nie usprawiedliwia dalszego istnienia tej linii przy dublowaniu innych. Zapewne do Ekspresowej dojdzie niedlugo Konwaliowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nowe trasy i numery linii IP: *.atel.ch 02.02.05, 12:35 Witam. Wie ktos moze jak dlugo pojedzie teraz E4 z pl.wilsona do Nowodworow ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Nowe trasy i numery linii IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 02.02.05, 14:09 Tyle co do Gdanskiego lub dluzej. Po drodze pasazerow czekaja atrakcje: Gwiazdzista, Potocka i Mickiewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nowe trasy i numery linii IP: *.atel.ch 02.02.05, 15:41 no to ja sobie nadzieje robilem, juz mialem sie przeprowadzac na Tarchomin :((( Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Nowe trasy i numery linii 02.02.05, 21:17 E, przecież E4 będzie dołem lecieć - nie będzie stawał na Potockiej ani Gwiaździstej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Nowe trasy i numery linii IP: *.spray.net.pl 05.02.05, 00:18 Spoko i o to napisze sie wniosek do ZTM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Nowe trasy i numery linii IP: *.crowley.pl 05.02.05, 21:52 Brawo!!! E4 czesciej i przez caly tydzien to naprawde dobry pomysl...przystanek Ekspresowa nie zniknie z trasy E4 poniewaz za duzo osob z tamtad chce dojechac do metra i korzysta z tej lini ( juz byla jedna proba wycofania tego przystanku - i potem rownie szybko wrocil on na liste ). zgadzam sie co do tego ze jakis autobus powinien jechac dalej prosto a nie skrecac na tarchomin...zredukowaloby to tez troche ten codzienny koszmar z ekspresowej...moze jakas nowa linie?? ZTM - to jest dobra propozycja - nawet nie ekspresowa, ale przyspieszona linie pusicic do jablonnej lub legionowa... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Nowe trasy i numery linii 06.02.05, 17:03 Tarchomin i tak jest w tej chwili dzielnicą faworyzowaną przez ZTM kosztem innych dzielnić i własnej wewnętrznej logiki, więc może już starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Nowe trasy i numery linii 02.02.05, 15:44 Ja też mam nadzieję, że Ekspresowa zniknie z trasy E-4. Ale kursowanie linii to lekka przesada. Owszem rano między 6:30, a 7:30 co 3 minuty, od 7:30 do 8:00 co 6 minut, a potem do 9:00 co 10 minut, ale w międzyszczycie to linia będzie pusta! Podobnie w szczycie popołudniowym (co 3 minuty), gdzie już teraz przy jeździe co 5 minut autobusy jeżdżą niezbyt zapełnione. Ale w sumie co mi tam - przecież będę miał lepiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plamka Re: Nowe trasy i numery linii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 19:32 Ja nie rozumiem czemu niektórzy się tak czepiają przystanku Ekspresowa... Jak Wam za dużo przystanków, to dlaczego nie chcecie zlikwidować jednego z tych między Ekspresową a pętlą? W końcu odległości są mniejsze i można przejść na piechotę... Są przecież ludzie, którzy nie mieszkają na Tarchominie, chociaż w okolicy Modlińskiej, a metro i E-4 to najlepszy dojazd z Centrum i do Centrum... Denerwuje mnie takie egoistyczne myślenie tylko o sobie... Jak zlikwidują ten jeden przystanek to wcale nie będziecie jechać dużo szybciej (wiem, bo jechałam E-4 kiedy przez krótki czas zlikwidowano Ekspresową...) a Ci, którzy nie mieszkają na Tarchominie tylko w okolicy będą mieli utrudniony dojazd... W okolicy Modlińskiej jest więcej osiedli niż sam Tarchomin nie mówiąc już o Jabłonnie i Legionowie. Istnieje jeszcze przecież druga strona ulicy. Czy oni mają zostać pominięci bo Wy chcecie mieć wygodniej? Nie jesteście sami... Możliwe, że nie wzięłam czegoś pod uwagę. Może nie chodzi tylko o wygodę? Możliwe, że zatrzymywanie się autobusu E-4 na przystanku Ekspresowa powoduje jakieś większe problemy, o których do tej pory nie miałam pojęcia... Chętnie je poznam i przyznam się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Nowe trasy i numery linii 02.02.05, 21:18 To nie jest egozim, tylko inna filozofia. Linia ekspresowa z definicji ma dużo przystanków przy ktrańcu a potem gna do Centrum mijając wszytsko po drodze. Jeśli ma tam stawać, to powinna się zmienić w pospieszną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo odpowiedź dla plamki IP: *.pgi.waw.pl 03.02.05, 08:50 Ci , którzy nie mieszkaja na Tarchominie mają dwie bezpośrednie linie do nowej stacji metra 508 i nową 511. Obecnie E-4 ma tylko dwa przystanki mniej niż 508 - to nie jest ekspres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plamka Re: odpowiedź dla plamki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:27 1.Nie wiedziałam o 511, więc niniejszym przyznaję się do błędu (-: Rzeczywiście wygląda nawet lepiej niż E-4... (-: 2.Mimo wszystko trochę przesadzasz z tym expresem... Linie E-1, E-2, i E-5 mają tak na oko 2 razy więcej przystanków niż E-4... Na drugim miejscu po E-4 jest E- 3 (14 przystanków - policzyłam (-: ) Więc w porównaniu z innymi ekspresami E-4 i tak wypada najlepiej... (-: Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowe trasy i numery linii IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 03.02.05, 23:12 Bardziej niż tę nieszczęsną Ekspresową przydałoby się teraz zlikwidować Stare Świdry. Jedynym uzasadnieniem dla zatrzymywania się tak pośpiechów była dotąd przychodnia zdrowia (?). Od niedawna przychodnię mamy koło urzędu dzielnicy, więc Stare Świdry tylko dla czarnych autobusów! Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Poprzednie forum było bardziej adekwatne 02.02.05, 16:42 Praga Północ, Targówek, Białołęka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max 303 !!! IP: *.chello.pl 02.02.05, 20:59 303 łączył kampus UW na krakowskim z wydzialem Psych. UW na Stawki ! i co? ZTM ma gdzies studentow ktorzy musza czasem szybko przemiescuic sie z kampusu na Stawki zeby nie spoznic sie na zajecia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: 303 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 21:13 Ahoj! Masz duzo autobusów do Muranowskiej. A potem dymaj na piechotę. Tak było za moich czasów, a żyję ... Borys Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: 303 !!! 02.02.05, 21:19 Niby tak, daleko nie jest, są tramwaje... ale są też studenci niepełnosprawni, którym to cholernie utrudni życie. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: 303 !!! 03.02.05, 00:15 z postu na innnym tutejszym wątku na ten temat, wynika, że Samorząd Studentów już wie. może coś zrobią.. Odpowiedz Link Zgłoś
pikolo Re: Nowe trasy i numery linii 03.02.05, 11:50 Marudzicie Poprawiaja nam i trzeba sie cieszyc Jak ktos zazdrosci to niech sie przejedzie i przestanie ... E4 i ekspresowa kiedys mi zalezalo teraz mam 511 i jest DOSKONALE pustobiegi popołudniem na E-4 - to moze niech kierowcy nie uprawiaja zawodow poczekaja minutke na gdanskim to zbiora metro a tak jeden pusty a nastepny warstwowo Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Wszystko na Tarchomin- a prosto Modlińską co? 03.02.05, 13:33 Jakoś tak się dziwnie składa, że nikt nie chce pomyśleć aby lakaś linia leciała z Placu Wilsona prosto Modlińską w stronę Legionowa. Dlaczego wszystkie linie skrecają na Tarchomin (508, 510, 186) Wokopł SElgrosu przy Modlińskiej wyrosły i rosną następne nowe osiedla. Dlaczego mieszkańcy tych osiedli jadąc do Środmieścia muszą przesiadać się przy Ekspresowej. Jest wprawdzie jedna prywatna linia jadąca do śródmieścia ale nie ma żadnej jadacej od Selgrosu przez Most Grota. Przecież obecnie prawobrzweżna Warszawa na Tarchominie się nie kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Wszystko na Tarchomin- a prosto Modlińską co? 04.02.05, 11:04 Dokładnie, zgadzam się z Twoim zdaniem. JaC > Jakoś tak się dziwnie składa, że nikt nie chce pomyśleć aby lakaś linia leciała z Placu Wilsona prosto Modlińską w stronę Legionowa. > Dlaczego wszystkie linie skrecają na Tarchomin (508, 510, 186) > Wokół Selgrosu przy Modlińskiej wyrosły i rosną następne nowe osiedla. > Dlaczego mieszkańcy tych osiedli jadąc do Środmieścia muszą przesiadać się przy Ekspresowej. > Jest wprawdzie jedna prywatna linia jadąca do śródmieścia ale nie ma żadnej jadacej od Selgrosu przez Most Grota. > Przecież obecnie prawobrzeżna Warszawa na Tarchominie się nie kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wszystko na Tarchomin- a prosto Modlińską co? IP: *.chello.pl 04.02.05, 16:40 Racja zwazywszy ze miezkancy Nowodworow dostaja E4 niemal co chwile, wiec jeden z czerwonych moglby pojechac prosto modlinska Odpowiedz Link Zgłoś