Gość: Artis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 19:19 ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 14.03.05, 19:37 A do czego Ci ta wiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatty Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 08:23 Nie wiem czemu pytasz ale u nas kiedys mieszkaBa Karolina Muszalak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pq Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:27 Platnicza i okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 15.03.05, 11:45 ja mieszkam na Perzyńskiego :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatty Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:42 a jestes slawny berserk75? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.gasinski Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.transikal.pl / 212.122.214.* 16.03.05, 08:41 ja tez, widac to lokalne zaglebie slaw;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: 62.233.175.* 16.03.05, 09:41 Mieszkam na Chomiczówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.crowley.pl 22.03.05, 10:35 Nie mieszkają tam, raczej Mokotów / Ursynów... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 22.03.05, 12:03 Ile wynosi różnica stężeń? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:45 Gość portalu: piotr napisał(a): > Nie mieszkają tam, raczej Mokotów / Ursynów... co ty gadasz gadasz???? Stary Zoliborz zawsze byl siedziba tych bardziej znanych i mieszka tu wielu aktorow, artystow (w sensie plastykow ale i innych tworcow tez), rezyserow (przynajmniej o dwoch wiem)znanych prawnikow, architektow, jeden olimpijczyk tez... ale przy dzisiejszym zageszczeniu i przemieszaniu wszystkiego na pewno wielu slawnych aktorow mieszka rowniez w innych czesciach miasta, np. na wspomnianym Mokotowie... a nawet w bliskich okolicach wa-wy tez.... to chyba normalne, prawda? mnie zastanawia, po co komu taka informacja???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acce Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.chello.pl 22.03.05, 17:41 Doda Elektroda mieszka zdaje sie na Magiera Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 14.04.05, 13:50 Jaka Elektroda? Co ma dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.imid.med.pl 22.07.05, 16:41 Idealne miejsce!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray A JA ODPOWIEM ... IP: *.idea.pl 01.04.05, 03:26 bo pytanie raczej niewinne :) po prostu taka "top-ografia" :) Przy mnie, na Śmiałej mieszka Wajda z żoną (ja niestety "Mickiewiczowska" kamienicznica, nie posesorka domku), w okolicach pl.Słonecznego mieszka też pan Maciej Zembaty i pan Weiss. Na Mierosławskiego mają galerię siostry Wahlówny. Gdzies niedaleko. bo widujemy się na spacerach musi pomieszkiwać Pani Janowska. Kiedyś niedaleko mnie mieszkała pani Wanda Warska. W sąsiedniej klatce - moja ulubiona sąsiadka, wdowa po panu prof. Strzemboszu - pani Maryla - z domu Dawidowska, siostra "Alka"- "Długiego" znanego z Kamieni na Szaniec chociażby. Piękna postać, choć pewnie więcej ludzi dziś wie, kim jest jakaś Doda Elektroda : (((Pozdrawiam.AAAAAAAAAAAAAA zapomniałam: kiedyś kręcił się tu Adam Ferency, ale jakiś czas go już nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
teinti Re: A JA ODPOWIEM ... 01.04.05, 09:43 Ej jescze Kobuszewski gdzies przy Niegolewskiego sie przechadzal..ale to jakis czas temu bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 10:37 a tak dokładnie to kto to jest ta dodsa elektroda? janowska mieszkana kaniowskiej w takim drewninym domeczku. na kaniowskiej zanussi. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: A JA ODPOWIEM ... 01.04.05, 10:43 Gość portalu: czyzunia napisał(a): > janowska mieszkana kaniowskiej w takim drewninym domeczku. domeczku? ja na to mówię "zakopiański bunkier" p.s. a na przeciwko mnie kiedyś mieszkały Kaczorki... dawne czasu. ale nie tęsknię Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cynamon Re: A JA ODPOWIEM ... 01.04.05, 10:44 Tak, ostatnio Kaczorek przywiózł mamę do Bielańskiego i trzeba było zmiatać z gabinetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 18:44 Krystyna Sienkiewicz mieszka na Kleczewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:45 raczej płatniczej Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cynamon Re: A JA ODPOWIEM ... 01.04.05, 10:37 no i Krystyna Sienkiewicz - ma nawet restauracyjkę; podobno również Kora gdzieś niedaleko niej. A nasza super Kalina Jędrusik z mężem przecież niedaleko Wilsona - na pewno mnóstwo mnóstwo - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:09 mon_cynamon napisała: > no i Krystyna Sienkiewicz - ma nawet restauracyjkę; podobno również Kora gdzieś > > niedaleko niej. A nasza super Kalina Jędrusik z mężem przecież niedaleko > Wilsona - na pewno mnóstwo mnóstwo - one na Platniczej, tej urokliwej uliczce z latarniami gazowymi! a p. Sienkiwicz ma tam mala i urokliwa knajke - polecam! ale to sa BIELANY... Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cynamon Żoliborz, Bielany 01.04.05, 14:17 "ma tam mala i urokliwa knajke - polecam! ale to sa BIELANY..." Hej grarza! - przecież jesteśmy na Żoliborzu / Bielanach, skąd więc ta lekka nostalgia w Twym pismie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: Żoliborz, Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:26 no z rozpedu raczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Żoliborz, Bielany 02.04.05, 11:13 bo był czas że żoliborz to było wszystko na pólnoc od gdańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Żoliborz, Bielany 02.04.05, 16:33 I ten czas wroci, bo dzielnica Zoliborz od Dw. Gdanskiego do Mlocin to intuicyjny ksztalt. Z cala swoja roznorodnoscia (Stary Zoliborz vs Wrzeciono np.) Duzy Zoliborz to silny Zoliborz, narzucajacy swoje piekne tradycje i motywujacy polnocna czesc. To uniemozliwienie marginalizowania terenow na polnoc od trasy torunskiej. Wreszcie obecny Zoliborz mozna przejechac w 3 minuty i obejmuje 2 przystanki autobusowe. Dzielnica stolicy panstwa nie moze byc ograniczona do jednej wspolnoty mieszkaniowej i paru uliczek. Sentymentalizm to jedno, a logika, drugie. Oczywiscie powtarzam sie ale warto by wiecej osob uswiadomilo sobie, ze >dzielnica bielany< to smiesznie brzmiace kuriozum, efemeryda na mapie Warszawy i stan przejsciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: Żoliborz, Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:52 ja tam jestem za sentymentalizmem i inna logika niz twoja, bez urazy. oddziel mi sie stary zoliborz od bielan i calej reszty z chomiczowka na czele i nie chce zoliborza od morza do morza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kalina Jędrusik???? IP: *.chello.pl 02.04.05, 17:37 No, to juz przesada. Ta świetna aktorka juz dawno nie zyje... Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cynamon Re: Kalina Jędrusik???? 04.04.05, 10:15 Tak, to prawda, nie żyje. A przecież i pamięć jest, i dom jest, i tabliczka, i wcale tak dawno to nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cynamon Re: Kalina Jędrusik???? 04.04.05, 13:08 może '92, nie sprawdzałam ; dzięki; nie za duża wtedy byłam, jednak ten czas, kiedy odchodzą wspaniałe osoby wydaje mi się czasem bardzo niedawnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: A JA ODPOWIEM ... IP: 193.108.206.* 05.04.05, 18:09 to nie jej resaturacyjka. Ona tylko wynajmuje piwnicę swojego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacho_1 Re: A JA ODPOWIEM ... 04.04.05, 12:42 Kobuszewski mieszka (mieszkał?) przy Dygasińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:53 si. przy Rybinskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
jacho_1 Re: A JA ODPOWIEM ... 04.04.05, 22:31 A tak konkretnie, to pod numerem 42 (Dygasińskiego). Ostatnio jak go widziałem, jeździł srebrną Skodą Felicią. Ale to było już "trochę" temu, więc zapewne ma już inny samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
emka13 Re: A JA ODPOWIEM ... 04.04.05, 22:57 Nie zapominajcie,ze przy placu Wilsona mieszkał- jeszcze nie tak dawno - nieodzałowany Jacek Kuroń. Kilka lat temu widziałm tez nad kanałkiem Kotana (Marka Kotańskiego), pewnie tez tu gdzies mieszkał. Jezeli mierzyc człowieczeństwo i wielkosc liczba ludzi, którzy przychodza na pogrzeb to tych dwóch nalezy choćby po tym zaliczyc do wielkich. Przy kosciele sw. stanisława Kostki jest tez grób wielkiego człowieka, który mieszkał, żył i był na Zoliborzu - ksiedza Popiełuszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blur Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:54 Tomasz Zygadło Plac Inwalidów Janusz Weiss -Śmiała Alina Janowska Śmiała Można Pochodzić po uliczkach Żoliborza Oficerskiego i poczytac tabliczki na domach, ostatnio tak zrobiłem i trochę sie zdziwiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:43 Gość portalu: Blur napisał(a): > Alina Janowska Śmiała Alina Janowska to by sie UŚmiala, hehe, ona na Kaniowskiej mieszka... a w okolicy jeszcze paru innych aktorow i rezyserow slawnych... Odpowiedz Link Zgłoś
h108 No i jeszcze Kasia... 06.04.05, 10:07 Katarzyna Figura tez mieszka(la) na Zoliborzu obok Cytadeli. Widzialam ja czesto, jak przechadzala sie z pieskiem, kiedy mieszkalam na Kaniowskiej. I w Mini Europie na Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupelnie inna Re: No i jeszcze Kasia... IP: *.ugr.es 06.04.05, 17:57 powiem tylko tyle Malzenstwo Korczow, niedaleko petli 36, Martena tez sie blakal tutaj... a w ogole, to co o znaczy byc slawnym , he? wazne ze zielono jest ( albo bedzie niedlugo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piko Materna IP: *.tele2.pl 13.04.05, 15:47 Pan Materna ma firme na Felińskiego razem z Panem Mannem... Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: Materna 13.04.05, 16:05 Ja też mieszkam na Żoliborzu (okolice Krasińskiego) i jak żyję nie widziałam tu nikogo sławnego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Materna IP: *.kosson.com 13.04.05, 20:12 kilka miesięcy temu mijałem W. Mana w delikatesach koło Empiku na pl. Wilsona. Dobrze, że jestem raczej postury Materny:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Materna 14.04.05, 12:31 Ba, spora część ich pierwszych programów z serii "Za chwilę dalszy ciąg programu..." była kręcona na Potoku i nad Kanałkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WawaMisiek45 Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.sejm.gov.pl 22.09.05, 10:01 Warto dodać: Krzysztof Piesiewicz - Hauke-Bosaka i Krzysztof Zanuss - Kaniowska Alina Janowska mieszka przy Kaniowskiej (w koszmarnym pseudozakopiańskim drewniaku, ktory jej małżonek, p. Wojciech Zabłocki zaprojektował chyba na chaju) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafamiga Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 09.07.05, 19:22 Marek Kotański mieszkał na Gdańskiej 2 na klatce w przejściu między podwórkami 2 i 3. Do dziś mieszka tam jego eks-żona. W tym samym domu, ale na drugim podwórku, wychowywała się Agata Konarska, prezenterka TV Polonia, córka miłej Pani Bibliotekarki z SP 65. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: A JA ODPOWIEM ... 10.07.05, 11:45 W domu przy Gdańskiej 2 mieszkał - tyle że przed i w czasie wojny - jeden z matematyków od Enigmy. Jest nawet tablica. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: A JA ODPOWIEM ... 11.07.05, 10:24 No nie tak historycznie! Bo jak przyjdzie wymieniać wszystkich znanych ludz, którzy kiedykolwiek mieszkali na WSM-ie, to ja dziękuję! Nawiasem mówiąc może ktoś mi odpowie?: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=26078977 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawiem Re: A JA ODPOWIEM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:23 Pan Kobuszewski mieszkał moze jeszcze mieszka na Dygasińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
supel_1975 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 13.04.05, 16:17 Ludzie mi znani mieszkaja na Żoliborzu i Bielanach ale nie tylko tam, znam ludzi, którzy mieszkaja na Mokotowie, na tarchominie. Znam także trachę ludzi z Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolezanka Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.stift / 80.146.212.* 14.04.05, 20:43 na zoliborzu mieszka(la?) majka skowron - zuzanna janin. artystka nowoczesna. byla w sempolowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 14.04.05, 23:14 Przez lata na Gwiaździstej 33 mieszkał Kuba Sienkiewicz. Tam nagrał nawet parę kawałków - są teraz dostępne na jego stronie. Chodził do liceum Lelewela, ale od jakiegoś czasu mieszka gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 15.04.05, 15:36 Oj, chyba nie w 33. Bym chyba pamietal. Na Rudzie mieszkał chyba Gawliński - zdaje się, że któryś klip tu Wilki kręciły (na dachu bloku?). Zresztą na Rudzie powstał też jeden klip Lady Pank, ale nie wiem czy jest sie czym chwalic :) No i Andreas Torneberg mieszkał chyba jakiś czas w 27. To taki niemiecki grafik, ktoremu sie bardzo w Polsce podoba. Robil okladki do plyty Kultu: www.torneberg.de Odpowiedz Link Zgłoś
h108 Niezly ten tornberg 15.04.05, 17:25 Troche jakby wrzucic do kubla groscha, bacona i rodzima wspolnote leeeezec, ostro zamieszac i wyrzucic na sciane. Razem z tym, co tam wczesniej bylo. Dla mnie super. Przypomnialo mi sie, ze Michal Wisniewski mial ponoc apartament w Babka Tower. Wrzucam tu chlopaka, bo slawy mu chyba nie mozna odmowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ska Re: Niezly ten tornberg IP: 212.160.156.* 15.04.05, 17:31 h108 napisała: > Przypomnialo mi sie, ze Michal Wisniewski mial ponoc apartament w Babka Tower. ale nie ma chyba co marzyć o inkorporacji Ronda Babka vel Radosław do Żoliborza... możemy tylko podziwiać zza torów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 16.04.05, 02:57 Na pewno mieszkal na Gwiazdzistej - to skopiowany fragm. z jego strony - dzial mp3. Mi sie tez wydaje, ze 33 ale glowy nie dam. '07 - Obce ciało (sł. i muz. Jakub Sienkiewicz) zarejestrowane w mieszkaniu bloku przy ulicy Gwiaździstej w Warszawie, w maju 1987 roku.' Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 16.04.05, 02:58 Na pewno mieszkal na Gwiazdzistej - to skopiowany fragm. z jego strony - dzial mp3. Mi sie tez wydaje, ze 33 ale glowy nie dam. 07 - Obce ciało (sł. i muz. Jakub Sienkiewicz) zarejestrowane w mieszkaniu bloku przy ulicy Gwiaździstej w Warszawie, w maju 1987 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: secret Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.szpital / 213.77.90.* 15.07.05, 17:55 Kuba Sienkiewicz - "Elektryczne Gitary" - od kilku lat mieszka w Zalesiu z nową żoną ( i chyba nowe dzieci ), bo wybudował tam duży dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 01:10 O czym wy mówicie?! Ja widziałem na Żoliborzu takie sławy, że w głowie sie nie mieści! Musiało to być chyba na początku lat 90, gdy na ul. Tucholską do mieszczącej sie tam ambasady Brazylijskiej przyjechała słynna para - Leoncio i Isaura - gwiazdy kultowego serialu "Niewolnica Isaura". To było niezapomniane wrażenie. W promieniu 2 km nie dało się zaparkować samochodu. Tłum skandował: Leoncio! Isaura!, leoncio! Isaura! A gdy się pojawili, to: Pocałuj ją! Pocałuj ją! Leoncio! Isaura! Leoncio chyba nie zrozumiał, bo tylko sie usmiechał i nie pocałował Isaury. Z trudem przecisneli się do ambasady. Tłum nie odchodzil. Skandował dalej. Oni pojawili sie ze dwa razy w oknie. Było to wydarzenie kulturalne dużej rangi. Odpowiedz Link Zgłoś
ooluchna Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 19.05.05, 16:00 ja mieszkam na Krasińskiego i obok mnie jest takie "nowe" osiedle i tam mieszka lub miezkala Elżbieta Zającowna.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.05, 18:29 > ja mieszkam na Krasińskiego i obok mnie jest takie "nowe" osiedle i tam mieszka > > lub miezkala Elżbieta Zającowna.Pozdrawiam:) Zającówna to odkąd pamiętam mieszka w w tych segmentowcach między Kościołem Kostki a Al. Wojska Polskiego. Co do innych sław to Muniek Staszczyk co ma zielony płaszczyk mieszka przy tej ulicy na P ( wypadłao mi z głowy ) za Broniewskiego, na Cytadeli mieszkał Niemen, na krasińskiego mieszkała onegdaj Trojanowska ( i urządzała picie do lustra przy swoich kawałkach ), Kożuchowska ze swoim fotografem też mieszkała na Krasińskiego, Kuroń na Mickiewicza, Krauzed też gdzieś bo go czasem widywałam i wielu wielu innych Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 19.05.05, 21:25 Zygmunt Staszczyk miał plastikowy płaszczyk, ale o kolorze to nic nie wiadomo. A na Piaskach już nie mieszka - wyniósł się na zamkniete, strzeżone, gdzieś się z tego ostatnio zwierzał, mi mignęło. Kuroń też już na Mickiewicza nie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.chello.pl 19.05.05, 22:44 Zającówna z Jaroszyńskim mieszkają zdaje się w Izabelinie... Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 20.05.05, 00:05 majka skowron nazywala sie zuzanna antoszkiewicz, a ty skad ja znasz? a o ani majcher zapomnieliscie - tez z zoliborza dzis bielany)i sempolowskiej niemen tez mieszkal na zoliborzu, mieszka tam nadal jego zona, czy corki - nie wiem w okolicach placu slonecznego mieszka rzeczywiscie sporo znanych ludzi, czesc wynioslo sie poza warszawe anna jantar (pamieta ja ktos?) mieszkala gdzies na bemowie czy piaskach chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalkowski Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 20.05.05, 02:28 Ja mam takie lekkie wrazenie, ze osobom na poziomie nie przystoi rozmawiac o tym gdzie mieszkaja inni ludzie - na jakiej ulicy, jaka maja komorke, jakie zaslony i z jakimi pieskami lubia wychodzic. Ja rozumiem, ze to fajnie sie poekscytowac, ale moze nalezaloby najpierw spytac zainteresowanych czy sobie tego zycza. Sam pisalem w tym watku o Sienkiewiczu z Gwiazdzistej - ale to juz historia, sam zreszta pisze o tym na swojej www. Rozumiecie, takie troche ploty. To robi glupie wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 20.05.05, 09:30 No, Tomek, nie bądź taki zasadniczy...;))) W końcu nie można w kółko gadać o przystankach, autobusach i metrze! Plotki też dla ludzi. Trochę może rzeczywiście z magla ten wątek, ale popatrz, jak się rozwinął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalkowski Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 20.05.05, 10:44 Nie no, ok. Chociaz dlugosc watku nie determinuje jego jakosci ;) Z drugiej strony cieszy mnie widok 200 postow w temacie Lelewel np. Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 20.05.05, 22:08 Nie wiem, jak jest w Lelewelu, ja czasem odwiedzam wątek o Sempołowskiej (nawet dwa..) - tam to dopiero są plotki!!! Swoją drogą, mam jednak wrażenie, że Niemen nie mieszkał "na Cytadeli", jak ktoś twierdzi. Ale może to taki skrót myślowy ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 20.05.05, 22:16 Anna Jantar mieszkała w bloku vis a vis mojego, na Wawrzyszewie (i na cemntarzu wawrzyszewskim jest pochowana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielany Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.chello.pl 16.07.05, 22:51 Ona mieszkała u mnie w "getcie" na Wawrzyszewie :) na Reymonta czy Andersena nie wiem dokładnie jaki adres ma ten blok, jeszcze dużo dłużej mieszkała tam z ojcem Kukulska, którą czesto można spotkać na pl. Konfederacji bo tam zdaje się mieszka jej babcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowko Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.chello.pl 21.09.05, 00:48 Ania Jantar mieszkała w wieżowcach przy reymonta między żeromskiego a kasprowicza, teraz "mieszka" na wawrzyszewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: 62.233.200.* 09.07.05, 17:40 ale ty kijowa jestes dziewczyno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafamiga Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 09.07.05, 19:27 > na Cytadeli mieszkał Niemen Blisko acz nie ta strona Mickiewicza. Na albo w okolicach Wieniawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowko Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.chello.pl 21.09.05, 00:51 Na Wieniawskiego mieszka sprawa dla reportera....Jaworowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafamiga Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 09.07.05, 19:25 > O czym wy mówicie?! Ja widziałem na Żoliborzu takie sławy, że w głowie sie nie > mieści! Musiało to być chyba na początku lat 90, gdy na ul. Tucholską do > mieszczącej sie tam ambasady Brazylijskiej przyjechała słynna para - Leoncio i > Isaura - Nie 90-tych. To szczyt popularności Izaury w TV. Bliżej środka 80-tych. Byłem ale nie skandowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:55 Gość portalu: rafamiga napisał(a): > > O czym wy mówicie?! Ja widziałem na Żoliborzu takie sławy, że w głowie si > e nie > > mieści! Musiało to być chyba na początku lat 90, gdy na ul. Tucholską do > > mieszczącej sie tam ambasady Brazylijskiej przyjechała słynna para - Leon > cio i > > Isaura - > > Nie 90-tych. To szczyt popularności Izaury w TV. Bliżej środka 80-tych. Byłem > ale nie skandowałem. Być może było to w latach 80. Szkoda, że nie skandowałaę, bo może Leonci dałby się przekonać i pocałował Isaurę, na co wszyscy czekali. Byłem pewny, że na Mysłowieckiej - w domu, w którym byli - jest tablica upamietniająca to wydarzenie. Byłem tam niedawno, okazało sie, że tablicy nie ma. To skandal! Juz nigdy nie pójde na wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:46 Kalisz-potocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafamiga Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 11.07.05, 18:19 Dokładniej: Gwiaździsta, w blokach na miejscu MRD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:23 Dokładnie potocka 4. Jest moim sąsiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
pebe30 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 15.07.05, 10:16 W okolicach Wawrzyszewa mieszka kilku znanych bokserów, m.in. Diablo Włodarczyk a także m.in. Michał Ogórek i chyba Mazurek, ten od Zalewskiego z Wprost (ale nie jestem pewien) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 15.07.05, 12:45 Kilku nieznanych (acz groźnych) bokserów też tam mieszka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 16.07.05, 19:18 michał ogórek.??? nie znam takiego boksera.chyba tylko ze swoją zonę boksuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniam Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:04 Ogórek jeśli boksuje to raczej słowem, jest dziennikarzem z zacięciem satyrycznym. Po co wam ta wiedza o znanych ludziach? Oni pewnie chcą św. spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielany Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.chello.pl 16.07.05, 22:56 oni tam trenują jedynie, w miejscu gdzie kiedyś było studio nagrań MANTA, wtedy to można było spotkać wielu muzyków, piosenkarzy itp, nawet Shaza nagrywała tam teledysk - w tej piekarni:) , z bokserów to na Chomiczówce mieszka "Dragon" Sosnowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:57 ogórek to mieszka na takiej małej uliczce która dochodzi do jordanka, nie pamiętam nazwy ale to raczej bielany nie wawrzyszew Odpowiedz Link Zgłoś
irlaaa Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 17.07.05, 10:13 Jeszcze jak żył Jacek Kuroń mieszkał w okolicach pl. Inwalidów, kiedyś Krzysztof Materna na ul. Mickiewicza (os. Potok), Ryszard Kalisz też na Potoku dalej mieszka. Jak byłam w podstawówce (ok. 15 lat temu) na boisku szkolnym z wyżłem na spacerach pojawiał się Jan Kobuszewski. W okolicACH teatru komedia mieszkał (może dalej mieszka) tata Anny Marii Jopek - sławny głos z Mazowsza (tego zespołu, a nie regionu oczywiście). Tyle mi sie na razie przypomniało :)) POzdrawiam - Zoliborska Bielanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.aster.pl 20.07.05, 21:32 :Jeszcze jak żył Jacek Kuroń mieszkał w okolicach pl. Inwalidów" no, w okolicach bardzo, przy pl. wilsona mieszkal... :/ o kobuszewskim tez juz bylo powyzej, dygasinskiego przy rybinskiego... ... juz chyba czas zakonczyc te ploooooooooooooooooottttttttttttyyyyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 20.09.05, 13:02 dlaczego zakonczyc? podajcie swoje nazwiska, kto wie kto z nas jest/bedzie slawny;) Odpowiedz Link Zgłoś
marslaur Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 22.09.05, 19:58 Blikle - Oficerski Bochniarz - Urzędniczy Niemen - Wieniawskiego albo Brodzinskiego Radek Piwowarski - Oficerski A przy Spotkaniu to ostatnio taki widok: aktor Majchrzak w niebieskiej Subaru Imprezie Kasia Kowalska z dzieckiem i byly minister Naumann (ten od Lapinskiego) w garniturze... Odpowiedz Link Zgłoś
de_la_hoya Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel 23.09.05, 22:34 Naumann na alei wojska polskiego 27 (mieszkal ale czy mieszka nadal nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:39 Olimpijczyk-oszczepnik, WIELKI człowiek i sportowiec Janusz Sidło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 08:51 Na reymonta mieszka(ła) Ilona Kuśmierska - ta od kreskówek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubalibre Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.aster.pl 20.09.06, 22:31 Witold Lutosławski - jeden z największych światowych kompozytorów II połowy XX wieku, mieszkał wiele lat przy Śmiałej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rDJ Re: Gdzie mieszkaja znani ludzie na Zolib. i Biel IP: *.aster.pl 21.10.06, 21:49 Otylia też mieszka nma Bielanach ale nie zdradze4 gdzie w każdym razie ja mieszkam na przeciwko. Pozdro dla Otylii. :) Odpowiedz Link Zgłoś