Dodaj do ulubionych

Jak mieszka się na Gwiaździstej, nad kanałkiem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:45
Witam wszystkich!!!
Przymierzam się do kupna mieszkania przy ul. Gwiaździstej 5 nad kanałkiem
(okna na Kepę). Stąd moja ogromna prośba o odpowiedź osób które tam mieszkają.
Jak wygląda komunikacja? Czy jest cicho, biorąc pod uwagę Wislostradę? Czy
jest bezpiecznie? Jak się generalnie mieszka? i ostatnie pytanie;) jakie są
średnie ceny mieszkań?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • Gość: Grisza Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.mnhelse.net 09.02.06, 09:16
      zwlaszcza zima, kiedy nie ma lisci.Latem jest tam jednak wspaniale.Bezpiecznie
      tez, ale wiekszosc mieszkancow mojego osiedla ( Gwiazdzista 7 ) wjezdza
      samochodami prosto do garazu.Z zakupami jest slabo, bo tam nie ma praktycznie
      zadnych sklepow a ta kanciapa na moim osiedlu jest horendalnie
      droga.Komunikacja masowa jest tez kiepska,bo tylko jeden autobusjadacy
      Gwiazdzista i Potocka do Pl.Wilsona.Ale na Mickiewicza jest dobra komunikacja a
      i Pl.Wilsona w zasadzie tez o rzut beretem moherowym.W sumie same prawie same
      plusy.Rower,U Araba to dodatkowe atrakcje.
      • Gość: moni Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:56
        Wielkie dzięki za opinię. Może ktos jeszcze coś podpowie?
      • Gość: szalkowski Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 00:39
        Strasznie mnie rozbawilo okreslenie 'rzut beretem moherowym'.
        :DD

A wzdluz kanalku mieszka sie swietnie. Jak tylko bede mogl, przeprowadze sie tam
        szybko znowu.
        • Gość: ajlonka Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.aster.pl 14.02.06, 23:03
          moni blagam... przeciez mieszkalas tyle lat 2 bloki dalej ;)))
          szalkowski jeszcze raz congrats! kiedy macie termin?
          • Gość: szalkowski Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:34
            Terminu przeprowadzki jeszcze nie mamy ;]
            Ty to masz dalej cholernie daleko do kanalku. Pozazdroscic.
            • Gość: szalkowski Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:38
              Chyba, ze pytasz o termin urodzin;) To termin jest dzis. Dzis mam urodziny. Od
              38 minut.
              :DD
              • Gość: Ania Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.aster.pl 15.02.06, 15:36
                wszystkiego najlepszego Tomek:)
          • Gość: Moni Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:47
            chyba pomyłka:) miszkam w centrum a tam nigdy nie mieszkałam, choć niedługo
            zamieszkam:)
            • kamikazi Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe 22.02.06, 14:05
              Mieszkam w tej okolicy od urodzenia i nie mam powodu by narzekać. To co mi się
              tu najbardziej podoba to bliskość Parku Kępa Potocka i Lasku Bielańskiego. W
              lesie dużo ptaków i saren. Jest gdzie jeździć na rowerze i spacerować. A do
              centrum Warszawy można dojechać w 20 minut (Metro z Wilsona do Centrum jedzie
              mniej niż 10 minut).
              • remislanc Arab blisko, arab blisko, arab blisko..........))) 23.02.06, 10:51
                n/t
            • Gość: ajlonka Re: Wislostrada i Trasa Torunska dokuczliwe IP: *.aster.pl 24.02.06, 18:38
              a no to sorki :0 wzielam cie za czesc mojej rodziny :)
              szalkowski tak, pyalam o termin urodzin,ale raczej potomka :)))
              btw i tak najlepszego, zostawilam ci wtedy tort na gg ale zwiales :)
              • Gość: Tas Inne osiedla IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.06, 18:49
                Gwaździsta 5, a to "osiedle" obok, to zupełna różnica. Tam klatki są ładne,
                natomiast bloki obszarpane i tynk im odpada xD. No i podobno jakiś czas temu
                ludzie wywalali śmieci przez okno. Tak zdarzyło sie kilka razy. Natomiast na
                osiedlu naszym jest nico inaczej. Jedyny problem jest z małymi dziećmi, bo
                mieszkańcy jakoś nie przepadaja za deptaniem trawników. Na szczęście są 2
                piaskownice i małe placyki zabaw. No i nigdy nie ma tego psiego problemu -
                trzeba sprzątać po psie, więc najczęsciej ludzie idą nad kanałek z psem :]
                --------
                s2.bitefight.pl/c.php?uid=49478
                • Gość: szalkowski Re: Inne osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:52
                  Na Potoku i Rudzie jest generalnie ladnie i czysto na klatkach. Jesli mieszkasz
                  w 'zielonym osiedlu' na bylym terenie MRD, to musisz tam mieszkac od niedawna -
                  w takim razie wybaczam nieznajomosc tematu i nabieranie sie na plotki w stylu
                  'ludzie rzucaja smieciami przez okno'.
                  Ruda & Potok to mile osiedla (i z jakim klimatem i tradycja! - tu odezwal sie we
                  mnie herbaciany moher) :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka