Dodaj do ulubionych

Ksiądz zapłaci za mandaty parafian

• 0golone_jajka Drive-In 17.05.06, 12:40
      A czy ci tzw. wierni nie mogą zaparkować 300 m od kościoła i się przejść?? To takie trudne? A niepełnosprawni i inni niech se parkują pod innym kościołem. Mało to kościołów w Warszawie?? Setki tego jest. Do wyboru do koloru.
      A w ogóle to czekam kiedy będą kościoły typu Drive in, gdzie nawet z samochodu nie trzeba wysiadać!
      • laminja Re: Drive-In 17.05.06, 15:10
        300m? Jakie 300m?
    • alex-alexander Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 12:42
      Zaplaci pieniedzmi parafian.
    • dziedzicznacytadelafinansjery No to ksiądz dobrodziej ma przechlapane... 17.05.06, 12:51
      bo nawet podkładkę dał do ataków. Ale ma to i swoje pozytywy, bo zaraz się
      okaże, ze mamy tysiące porządnych ludzi, którzy nigdy nie łamią zakazów wjazdu i
      parkowania, a przyrodę to oni kochają tak, ze nawet jak samochodem przez las
      jadą to na zgaszonym silniku, żeby spalinami nie dymić.
      Bardzo dobrze, trymać tak, ekologiczny narodzie warszawski - a ja jeszcze pokażę
      parę innych trawników, które też dobrze by było, żebyście obronili. Jest tylko
      mały problem. One nie są pod kościołami :(
      Ale może się uda?
      • lumpeninteligent Re: No to ksiądz dobrodziej ma przechlapane... 17.05.06, 12:56
        Dowalic wszystkim nielegalnie parkujacym po 100zl to parafii rura zmieknie jak
        trzeba bedzie beknac na mandaty kilkaset razy po 100zl.

DURA LEX SED LEX!!!
    • janek344 Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 12:59
      Prawo egzekwowane być musi ale najpierw należało wybudować parking.
    • Gość: wszyscyzyskaja Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:08
      A pieszo! Dla zdrówka!
    • Gość: krakauer Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:16
      zakaz może obowiązywać z powodzeniem za wyjątkiem godzin w których odbywają się
      nabożeństwa chyba że komuś jak zwykle chodzi o pieniądze
    • Gość: ... precz z eko-faszyzmem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:20
      Ta cała populistyczna "ekologia" to tylko nowy sposób na zniewalanie ludzi.
      • Gość: ant precz z jakimkolwiek faszyzmem !!! !!! !!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 15:35
    • Gość: ant zaczyna sie, czarna mafia zaczyna IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 13:21
      pokazywać pazurki i swoje prawdziwe oblicze !!!
      ma w doopie prawo - ONI STANOWIĄ PRAWO !!!
      precz z klerem, czarnym wrzodem na ciele polski !!!
      • Gość: ... lepsza czarna mafia niż eko-terroryści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:28
        • Gość: ant powiedział i pocałował księdza w d...ę IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 13:36
          ja nie widze eko-terroryzmu, a czarną mafię na każdym kroku...
          • Gość: ... może całowanie w d..e jest powszechne u ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:46
            Jakoś żaden przedstawiciel "czrnej mafii" ode mnie tego nie oczekiwał.
            A eko-terroryści już wystarczająco mnie wkurzyli:

- blokowanie ulic w Warszawie, bo muszą pokazać, że wszyscy powinni jedździć na
            rowerze. A co ze stracami, chorymi, kobietami w ciąży? Będą dostawać zezwolenia
            na jazdę samochodem - po pocałowniu w d..e lokalnego "ekologa"?

- próby zmuszania ludzi do jazdy komunikacją miejską - to odbieranie ludziom
            wolności

- w kolejce do wjechania na Kasprowy stoi się _kilka_ godzin! eko-terroryści
            blokują jej modernizację.

- blokowanie inwestycji budowlanych w celu wymuszenia haraczy...

- zablokowanie budowy elektrowni atomowej, co godzi w bezpieczeństwo państwa w
            dłuższym okresie
            • Gość: ant Re: może całowanie w d..e jest powszechne u ciebi IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 14:37
              na wszystkie opisane wybryki jest prawo - i ono powinno byc respektowane tak
              przez czarnych jak i eco.
              a nawoływanie do łamania prawa, mało tego ogłaszanie tego publicznie że się je
              złamie to jawne postawienie się ponad prawem - tak czyni tylko mafia, bo może.
            • katmoso Ekoterroryzm 18.05.06, 09:56
              Zbiór mitów mój drogi anonimie...
              Ulice w Warszawie są raczej blokowane przez kierowców, którzy po pierwsze nie
              umieją parkować tak, żeby nie przeszkadzać pieszym (głownie starcom, kobietom w
              ciąży i z wózkami, inwalidom, ja jestem jeszcze młoda i sprawna i przeszkodę
              ominę), a po drugie w imię dziwnej zasady wożenia sie wszedzie, nawet na
              dystans kilkusetmetrowy tworzą korki. Raz w miesiacu rusza masa krytyczna, po
              to, żeby pokazać, że samochody nie mogą by jedynymi panami dróg, a nie po to,
              żeby zachecić, czy zmusić innych do przesiadki na rowery.
              Nie mozna nikogo zmusić do korzystania z km, jednak w interesie miasta i jego
              mieszkańców jest spowodowanie aby jak najwiecej ludzi z niej korzystało.
              Pamiętaj, że Twoja wolność jest ograniczona wolnością innych oraz dobrem
              wspólnym.
              Kolejka na Kasprowy nie ma sie za bardzo do Żoliborza/Bielan, ale z tego co
              wiem na Kasprowy mozna takze wejść, nie ma konieczności korzystania z kolejki.
              Jeśli limity odwiedzin nie zostana wprowadzone Twoi potomkowie nie będą mieli
              po co tam wchodzić czy wjeżdżać, gdyż okolica zostanie nadmiernie
              przekształcona antropologicznie, tracąc swoje walory przyrodnicze.
              Inwestycje w celu wyciągniecia pieniędzy blokuja orgaznizacje, ktore ekologie
              maja tylko w nazwie. Nikt z nas nie zamierza udawać sie do księdza Drozdowicza
              z propozycja nie do odrzucenia.
              Proszę uprzejmie o informację, gdzie obecnie blokuje sie budowe elektrowni
              atomowej. O ile wiem, nie ma planów, aby taką zbudować w Polsce. Twoje
              informacje są przeterminowane o jakies 15 lat. Tuż po Czarnobylu obawy zwiazane
              z elektrowniami jądrowymi były silniejsze niz obecnie, stąd protesty i
              porzucenie przez rząd tego pomysłu.
              • Gość: szalkowski Re: Ekoterroryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:02
                Bajzel z samochodami to nie wina kierowcow, tylko braku parkingow, przestarzalej
                infrastruktury ulic itd.

> Pamiętaj, że Twoja wolność jest ograniczona wolnością innych oraz dobrem
                > wspólnym.

Dlatego nie rozumiem skad pomysly, zeby wywalic stamtad wszystkich parkujacych
                na zbity pysk, bo tak rzekomo chca miejscowe dziecioly.

To nie jest walka o przekonanie, tu wazne jest kto, kogo przepchnie i z
                nieskrywana radoscia oglosi: 'a, widzisz, masz!'. To smutne.

Katmoso i spolka, zrobcie prawo jazdy, radykalizm Wam minie.

• nascendi Ekoterroryzm Sejmu 18.05.06, 16:08

> Dlatego nie rozumiem skad pomysly, zeby wywalic stamtad wszystkich parkujacych
                  > na zbity pysk, bo tak rzekomo chca miejscowe dziecioly.

Nie dziecioly, lecz obowiązujące prawo, ile razy trzeba Ci to powtarzać?
                  Marnują się tu Twoje wywody, pojedź na Wiejską i lobbuj...

• Gość: szalkowski Re: Ekoterroryzm Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:54
                    Polska nalezy do krajow, w ktorych prawa respektuje sie w zaleznosci od humoru
                    aktualnej wladzy, lokalnych humorow, widzimisie itd. Jest wiele przepisow, ktore
                    sie lamie z premedytacja, sa martwe przepisy i na odwrot: przywiazuje sie (jak
                    tutaj) zbyt wielka wage do przepisu, ktory notabene i tak jest na tyle ogolny,
                    ze mozna sobie go nagiac dla siebie.

Przez to niewielkie wrazenie robi na mnie swiadomosc, ze parkujacy przez godzine
                    w tygodniu kierowcy lamia prawo. Zreszta jesli znak zakazujacy postoju
                    postawiono dopiero pareniascie dni temu, to moze jednak mozna roznie to prawo
                    interpretowac.

Mnie fascynuje to, ze z uporem maniaka wmawiasz mi lekcewazenie prawa,
                    jednoczesnie wiedzac, ze u nas prawo kazdy sobie ustawia pod siebie.

• katmoso Re: Ekoterroryzm 18.05.06, 19:19
                  mam prawo jazdy od kilku lat, co nie znaczy, ze jeżdzę wszędzie gdzie się tylko
                  da. wole podjechać km i przejść sie spacerkiem niz martwić się, czy będę miała
                  gdzie zaparkować. i Tobie radzę czasem zrezygnować z samochodu. od razu
                  adrenalina opada...
                  • donkej Re: Ekoterroryzm 18.05.06, 20:13
                    Oj Szlkowski... telewizor-meble-mały fiat...
                    Kapcie też już pwenie nosisz?
                    A kiedyś wrzeszczałeś, że jesteśmy herbacianym towarzystwem. Tak to się kończy
                    ;->>>>>
                    • izaaak Re: Ekoterroryzm 20.05.06, 10:41
                      Maly fiat - no co Ty! Jesli ktos ceni wygode to mysle ze bmw jak nic;)

Ale cos za cos, kapcie za samochod:)
            • Gość: d całowanie w d..e IP: *.chello.pl 20.05.06, 00:14
              "w kolejce do wjechania na Kasprowy stoi się _kilka_ godzin! eko-terroryści
              blokują jej modernizację."

Litości!
              Spacer z Kużnic na Halę Goryczkową (45 minut z deską na plecach) to lokalna
              atrakcja! Z Hali Goryczkowej można wjechać na Kasprowy Wierch krzesełkami...
          • Gość: Maybach Re: powiedział i pocałował księdza w d...ę IP: *.kompania.net 17.05.06, 13:50
            Wolę eko-terroryzm, jeżeli tato to juz nazywasz, bo to działanie dla dobra i
            obrony najcenniejszych wartości dla wszystkich ludzi (z wyjątkiem nawiedzonych
            i już chorych) a czarna mafia to organizacja pasożytnicza funkcjonująca z
            naszych pieniędzy, pobieranych z budżetu bez naszej zgody.
    • ferro2 Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 13:29
      Dobry, bogaty ksiadz, takich powinno byc wiecej!!!:-)))))
    • Gość: Qsiądz Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.hsd1.nj.comcast.net 17.05.06, 13:29
      Jak to ktoś kiedyś powiedział: Qsięża na qsiężyc.
    • Gość: ANTYKLER Ten ksiądz popełnia wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:30
      Podżeganie do łamania prawa jest wykroczeniem, płacenie mandatów za osobę
      trzecia też. Mam nadzieję, że miejscowa Straż Miejska wykaże się
      profesjonalizmem i złoży do Sądu Grodzkiego wniosek o ukaranie biznesmena w
      sutannie.
      • Gość: ant Re: Ten ksiądz popełnia wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 13:40
        > profesjonalizmem i złoży do Sądu Grodzkiego wniosek o ukaranie biznesmena w
        > sutannie.

chyba że zgodnie z mafijnymi regułami ten biznesmen (w sutannie) opłaca
        lokalne "władzie" i te (w osobach strażników )nie złożą takowego wniosku bo
        strach, bo mają rodziny, bo nie wiadomo czy dzieci nie zostana wyklęte w szkole
        itp....
        :)
      • venus99 Re: Ten ksiądz popełnia wykroczenie 17.05.06, 15:22
        to nie biznesmen.to dobrodziej.
        • Gość: ant Re: Ten ksiądz popełnia wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 15:44
          venus99 napisał:

> to nie biznesmen.to dobrodziej.

znaczy jemu sioę dobrze dzieje ??
          no tak to fakt.
    • Gość: Pilar Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.chello.pl 17.05.06, 13:41
      Bardzo lubię księdza Wojtka i jestem częśtym gościem w kościele na Bielanach.
      Jestem oburzona nagonka na x Wojtka. Dlaczego służby miejskie czepiają się
      akurat ludzi, którzy przyjeżdżają na Bielany do kościoła, a nie zainteresują
      się tymi, którzy w Lasku Bielańskim śmiecą puszkami, papierkami i faktycznie
      niszczą rezerwat?! Ludzie, którzy parkują na ulicy Dewajtis wjeżdżają tylko na
      kawałek, i tak już wydeptanego trawnika. Nie niszczą drzew bardziej od
      samochodów, które jeżdża ulicą Marymoncką. Msze u x Wojtka cieszą się tak dużym
      powodzeniem, bo mało jest obecnie kościołów, w których ludzie czuli by się
      dobrze, jak w domu. A kościół na Bielanach właśnie taki jest.
      • Gość: kompromis Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.kompania.net 17.05.06, 14:05
        To zlikwidować pozostałe kościoły w których tej "atmosfery" brakuje, na miejscu
        lasu w którym jest ten kościół z "atmosferą" urządzimy parking a na miejscach
        po tamtych niepotrzebnych kościołach zasadzimy las. Zawsze można znależć
        kompromis w duchu miłości bliżniego i wzajemnego zrozumienia, prawda?.
        Najważniejsza jest dobra wola z obu stron i wszysko da się pogodzić.
        • Gość: ant Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 14:47
          lubie kompromis-y
          :)
      • laminja Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 15:13
        to prawda. Uczepili się ks. Wojtka, bo dał się namówić na wypowiedź dla prasy.
        Dziś przy UKSW jak zwykle stoją samochody w lesie, a Straży Miejskiej nie ma.
        • ajin Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 15:34
          > to prawda. Uczepili się ks. Wojtka, bo dał się namówić na wypowiedź dla
          prasy.

Informacje na ten temat pojawiły sie też w innych gazetach. Np. Dzienniku i
          Rzepie:
          www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060516/warszawa_a_10.html
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=41731454&a=41897891
          Nie ma takich zbiegów okoliczności. Przypuszczam, że księdza "nikt się nie
          uczepił" tylko sam się postarał o nagłośnienie tej sprawy.
      • Gość: Bielanka To Kochany i jedyny w swoim rodzaju Ksiadz. IP: *.klaudyny.waw.pl 22.05.06, 11:26
        Wlasnie. Wydaje mi sie ze w ogole nie ma juz takich ksiezy ktirzy jak Ksiadz
        Wojtek przyciagaja do Kosciola a nie odpychaja. Ci ktorzy tak szklauja ksiedza
        Wojtke chyba go wcale nie znaja. ON jest wlasnie prawdziwym kaplanem czyli dla
        ludzi a nie jak wielu innych ksiezy, MSze Sw, sprawuje obok ludzi a nie dla
        nich. Moja 2 dzieci byla tam ochszczona i nie widzialam jeszcze nigdzie indziej
        tak serdecznego, pelnego donioslosci sakramentu nabozenstwa.

Co wiecej tak najezdzacie na KSiedza WOjtka a on jak nielicznie juz nigdy nie
        wola, nie mowi o pieniadzach a wrecz dzieli sie wszytkim co ma BEZINTERESOWNIE.
        Takich Parafii powinnismy bronic i chronic jako unikat i wlasnie rezerwat gdzie
        jeszcze mozna sie normalnie pomodlic, czuc jak kochany czlowiek a nie intruz i
        tylko obserwator sztucznych sztampowo odbebnianych Mszy Sw.
    • Gość: medalikarz Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:06
      Chciałbym żeby paulini płacili za mandaty częstochowian moze by wtedy dali
      ciała . Byłaby to pkuta za ich pazernośc, Jasna Góra da sobie radę?
    • Gość: @@@ Parafianie zapłacą alimenty za księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:07
      w drodze rewanżu ;-)
    • dzakarta Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 14:31
      Opodatkować kościół, ponieważ nie wydaje pieniędzy na cele kultu religijnego...
    • Gość: Koliberrr Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.aster.pl 17.05.06, 15:05
      Niech za mandaty od ksiedza zbudują droge:P
    • Gość: m Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: 62.233.197.* 17.05.06, 16:24
      A moze zlecic ekologom ekspertyze i opracowanie planow dojazdu oraz parkingow?
      Za jakis milion, a moze dwa? :)
    • roody102 Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 18:05
      Ludzie... kiedy ja mam to przeczytac?! :)
      • sierzant.podsiadlik Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 18:50
        Hmmm...poczekaj aż się zrobi 500 postów i weź dzień wolnego? :P
    • margala czy wiecie o czym piszecie? 18.05.06, 15:38
      czy wiecie o czym piszecie?
      bo mam wrażenie, że większość wypowiadających się powyżej ani nie widziało Lasu
      Bielańskiego, ani księdza Drozdowicza.

pozdrawiaM.
    • Gość: Zniesmaczony Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:55
      To chyba jakaś paranoja. Ja mieszkam w centrum miasta i do swojej parafi mam
      podobną lub może większą odległość i nie sprawia mi to zbytniego problemu,
      chodzę piechotką, a nie jeżdżę samochodzikiem. Więcej pokory proszę Księdza,
      niedzielny spacerek nikomu jeszcze nie zaszkodził. A co do ślubu czy pogrzebu
      to się chyba nic nie stanie jak samochody z zainteresowanymi tam wjadą.
      I jeszcze mi się nasuwa, że jeśli do upadku parafi ma doprowadzić kilkuminutowy
      przyjemny spacer przez lasek to chyba Kościół nie jest wart swych parafian.
      • Gość: obi Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.chello.pl 18.05.06, 22:10
        Przyjemny jak przyjemny. Wez tak zasuwaj codziennie w zime i w lato. Te zakazy zatrzymywania, to dopiero pierwszy krok do calkowitego zablokowania ulicy dewajtis. Nie od dzis wiadomo ze to jest wlasnie celem tych "ekologow"
        • d3b3 Ksiądz Drozdowicz oskarżył mitycznych "ekologów" 18.05.06, 22:48
          Jakich ekologów?

W sprawie skutecznego zakazu parkowania na Dewajtis walczyli mieszkańcy Bielan i
          Straż Miejska.
    • a_weasley Parafia parafią, a uczelnia i tak dojazd mieć musi 19.05.06, 16:36
      Założę się, że w powszednie dni tą ulicą jeździ więcej aut. Co jest o tyle
      zrozumiałe, że oprócz parafii tam jest jeszcze duża wyższa uczelnia, do której
      dojazd jest tylko przez Dewajtis, jeśli pamiętam - w każdym razie z Wisłostrady
      od strony miasta dojazdu nie ma. Nikt nie będzie budował rozjazdu w tym celu, to
      oczywiste.
      Czyli sytuacja drogi koniecznej.
    • Gość: Zielone Mazowsze Stanowisko po artykule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:02
      "Jeśli ekolodzy chcą wojny, to będą ją mieli."

Nie rozumiemy, z czego ks. wnioskuje, że "chcemy wojny". I dlaczego wydaje ją
      nam a nie
      - ustawodawcy, który ustanowił prawo chroniące cenne obszary przyrodnicze i
      nałożył na władze obowiązki z tym związane;
      - organom, które objęły ponad 30 lat temu prawną ochroną Las Bielański;
      - Wojewódzkiemu i Głównemu Konserwatorowi Przyrody którzy od lat zwracali uwagę
      na konieczność redukcji ruchu samochodowego w Lesie Bielanskim;
      - Straży Miejskiej, która wprowadzony zakaz postulowała już 7 mcy temu;
      - Zarządcy drogi i Inżynierowi Ruchu - którzy zakaz zaopiniowali i wprowadzili.
      - czy wreszcie tym wszystkim, którzy przez minione 10-lecie nie potrafili
      obecnych problemów dojazdowych PRZEWIDZIEĆ i im ZAPOBIEGAĆ zanim się objawią tak
      dotkliwie.

Ksiądz przypisując nam atak na siebie jest w głębokim błędzie.
      Pochwalamy fakt wystąpienia przez księdza do władz o rozwiązywanie problemów
      Lasu - sami robimy to od dawna. Nie rozumiemy jednak zupełnie, czemu ma służyć
      wstęp w postaci karykaturalnej i całkowicie subiektywnej opinii.
      Opiera ją ksiądz na stereotypach, a nie na znajomości racji i motywacji
      konkretnych osób. I co gorsza ogłasza publicznie uwiarygadniając swoim
      autorytetem, przez co opinia ta szerzy się wśród wiernych. Przypominamy księdzu
      o VIII przykazaniu.

Pełny tekst protestu ks. Drozdowicza publikujemy razem z obszerną odpowiedzią:
      www.zm.org.pl/?a=odezwa_proboszcza
      • Gość: ADi Re: Stanowisko po artykule IP: *.aster.pl 21.05.06, 12:42
        wg mnie atakuje całkiem słusznie. W Straży Miejskiej, dostałem informacje, że to
        własnie EKOLODZY wydzweaniają, protestują, aby straż interweniowała, bo las
        niszczeje. Jeżdzę tam już 10 lat i nie zauważyłem istotnego niszczenia, poza
        dreptaniem ekologów :) najlepiej wszystko zamknąć w cholerę i zrobić z tego
        jeden wielki rezerwat.
        Genialne pomysły.
        • donkej Re: Stanowisko po artykule 21.05.06, 22:51
          >Jeżdzę tam już 10 lat

Dramat.
          Ani razu nie zdażyło Ci się CHODZIĆ ?
          No to i nic dziwnego, żeś ślepy.
        • laminja Re: Stanowisko po artykule 22.05.06, 13:26
          na UKSW dostaniesz taką samą informację. Wszyscy to widzą jako wojnę między
          Ekologami, a ks. Drozdowiczem - bo takie artykuły pojawiają się w gazetach.
          Nikt nie wspomina o tyhc którzy doprowadzili do takiej sytuacji wydając
          pozwolenia na rozbudowę UKSW (przez to zwiększył się ruch na Dewajtis 7 dni w
          tygodniu) i tak dalej. Ale o tym nikt nic nie pisze, bo znacznie łatwiej
          uderzyć w ks. Drozdowicza, który jest łatwym celem, a swoimi wypowiedziami
          (nieprzemyslanymi chyba) dolewa oliwy do ognia.
          • Gość: mirosław7 Re: Stanowisko po artykule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:15
            Coś w tym stylu pisał SE.KS. Drozdowicz stracił bardzo dużo w oczach
            społeczeństwa po swoich kłamliwych wypowiedziach.Czy tak powinien postępować
            kapłan?
    • Gość: dzięcioł Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: 195.42.249.* 23.05.06, 15:51
      Jak to kiedyś tłumaczył mi pewnien znajomy Dominikaniń, duchowni też są tylko
      ludźmi i jeżeli robią lub wygadują głupstwa to należy się za nich pomodlić aby
      im przeszło, czego życzę również Ojcu Drozdowiczowi.
      • Gość: ybot Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.orange.pl 27.05.06, 18:28
        To najpierw trzeba się pomodlić za wielu autorów durnych wpisów na tym wątku.
    • Gość: Kuba Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:49
      Ks. Wojciech Drozdowicz natychmiast zadeklarował z ambony, że za mandaty
      zapłaci. - To prawda, że tak powiedziałem - przyznaje "Gazecie". - Ochrona Lasu
      Bielańskiego jest ważna, ale mając do wyboru drzewo lub człowieka, wybieram
      człowieka.
      Jest to szczyt obłudy ze strony księdza. Znam go bardzo dobrze i wiem, że na
      pewno nie wybiera on człowieka, jak twierdzi. Gdy staruszki dzwonią do parafia,
      to ten ksiądz potrafi odwiesić słuchawkę, bo nie chce aby mu staruszki,
      cytat"dupę zawracali". Ksiądz wydaje pieniadze z tacy niezgodnie z tym na co
      niby zbiera podczas mszy. Zaopatruje się pirackimi programami komputerowymi
      zakupionymi na stadionie. Nie ma czasu by odprawić msze za znanego mu artystę
      rzeźbiarza. Także ksiądz nie walczy o ludzi, ani nie interesuje go las, tylko
      własna kieszeń z której nikt go nie rozlicza. Pieniadze z tacy idą na smaczne i
      drogie obiadki, drogie bułeczki z sezamkiem lub innymi nasionami, szyneczkę,
      kamerę cyfrową, zaopatrzenie dla herbaciarnio-kawiarenkę itd., gdzie zarabia
      dodatkowe pieniadze. Więc nie dajmy się robić w bambuko!!!
    • Gość: Radek Nie dajmy się robić w bambuko przez Ksiedza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:51
      Ks. Wojciech Drozdowicz natychmiast zadeklarował z ambony, że za mandaty
      zapłaci. - To prawda, że tak powiedziałem - przyznaje "Gazecie". - Ochrona Lasu
      Bielańskiego jest ważna, ale mając do wyboru drzewo lub człowieka, wybieram
      człowieka.
      Jest to szczyt obłudy ze strony księdza. Znam go bardzo dobrze i wiem, że na
      pewno nie wybiera on człowieka, jak twierdzi. Gdy staruszki dzwonią do parafia,
      to ten ksiądz potrafi odwiesić słuchawkę, bo nie chce aby mu staruszki,
      cytat"dupę zawracali". Ksiądz wydaje pieniadze z tacy niezgodnie z tym na co
      niby zbiera podczas mszy. Zaopatruje się pirackimi programami komputerowymi
      zakupionymi na stadionie. Nie ma czasu by odprawić msze za znanego mu artystę
      rzeźbiarza. Także ksiądz nie walczy o ludzi, ani nie interesuje go las, tylko
      własna kieszeń z której nikt go nie rozlicza. Pieniadze z tacy idą na smaczne i
      drogie obiadki, drogie bułeczki z sezamkiem lub innymi nasionami, szyneczkę,
      kamerę cyfrową, zaopatrzenie dla herbaciarnio-kawiarenkę itd., gdzie zarabia
      dodatkowe pieniadze. Więc nie dajmy się robić w bambuko!!!
      • Gość: kot leonarda Re: Nie dajmy się robić w bambuko przez Ksiedza!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:41
        z tego co pamiętam to mchem i korzonkami odżywiali się pustelnicy i to jak
        sądzę głównie w bajkach. takie wynalazki jak obiadki i bułki są dość
        powszechnie używane. zarzuć ksiedzu coś bardziej wyszukanego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka