Dodaj do ulubionych

msze św. dla dzieci

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:48
W którym z żoliborsko-bielańskich kościołów odbywają się fajne msze dla
dzieci - wciągające,wymagajace czynnego uczestnictwa dzieci, śpiewy, co za
tym wszystkim idzie - odprawiane przez super księdza?
Obserwuj wątek
    • rakkar5 Re: msze św. dla dzieci 16.11.06, 12:01
      Tego nie wiem, ale w kościele w Izabelinie (35 min. autobusem z pl. Wilsona)w
      każdą niedzielę o 12:45 są takie msze dla dzieciaków.
      • jota.40 Re: msze św. dla dzieci 16.11.06, 12:27
        Najprawdopodobniej chodzi o kościół pokamedulski przy Dewajtis.
    • magga4 Re: msze św. dla dzieci 16.11.06, 12:59
      Niezle sa tez w kosciele Sw Zygmunt a przy Pl. Konfederacji. Ale rzeczywiscie
      podobno najlepsze sa w kosciele przy ul. Dewajtis.
    • potomar Re: msze św. dla dzieci 17.11.06, 13:19
      Czy msze mogą być fajne?
      • jagasz Re: msze św. dla dzieci 17.11.06, 13:54
        ??????
        Fajne to może być wesołe miasteczko.

"W każdym istnieniu dziecka wpisane jest życie dwojga ludzi, nie do wymazania i
        na cale życie"
      • Gość: mama5latka Re: msze św. dla dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:19
        Oczywiście, że mogą i nie widzę nic niestosownego w tym określeniu. Pamiętam z
        własnego dzieciństwa takie właśnie niedzielne msze 20 parę lat temu w kościele
        Stanisława Kostki. Było kolorowo, śpiewnie, wesoło, ksiądz Marcin prowadził z
        dzieciakami cudowne rozmowy i naprawdę każdy chcial siedzieć jak najbliżej, na
        stopniach ołtarza. To jest właśnie fajność, a moje 5-cio letnie dziecko
        przeżywa teraz totalną fascynację duchowo-kościelna stroną życia i bardzo chce
        chodzić w Niedzielę do Kościoła. Nie chcę go zniechęcić zwykłą niedzielną mszą,
        powinien uczestniczyć czymś w sam raz dla jego wieku i stopnia "ogarnięcia"
        tych ważnych i trudnych prawd. Niech ma fajnie i w kościele, to inna fajność
        niż w wesołym miasteczku, naprawdę, bez przesady
    • Gość: anioł Re: msze św. dla dzieci IP: *.chello.pl 22.11.06, 12:46
      Może byłoby lepiej zatroszczyć się o rozwój intelektualny i fizyczny dzieci
      ,a nie tracić czas na bzdury !
      • brulinsia Re: msze św. dla dzieci 22.11.06, 14:06
        Witam,
        ja chodzę z moją córcią 5,5 lat do kościoła na Conrada tam o 11.30 są fajne
        msze dla dzieci . ksiądz zaprasza dzieci na środek i z nimi rozmawia naprawdę
        fajnie prowadzone . polecam
      • Gość: mama5latka Re: msze św. dla dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:04
        Anioł? Raczej żenujący anioł, a jeżeli drogi Aniele posiadasz własne dzieci, to
        nie jestem pewna czy jesteś w stanie zapewnić im odpowiedni poziom rozwoju
        intelektualnego i emocjonalnego, wrażliwości, TOLERANCJI jeżeli wyrażasz swoje
        opinie na takim poziomie.
        Właśnie staram się zapewnić mojemu dziecku jak najszerszy rozwój w każdej
        dziedzinie jego życia, duchowej również, zresztą sam prosi o te msze.
        Kulturalny człowiek, nawet jeżeli nie wierzy, nie wyznaje wiary, nie
        praktykuje, itd. nie nazwie mszy św. bzdurą
        • Gość: tata Re: msze św. dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 23:20
          daj spokój, szkoda nerwów. Tego "Anioła" nie wychowasz, lepiej się modlić za te
          dzieci, którym rodzice zapewnią rozwój fizyczny i intelektualny (czytaj: tak
          wypełnią czas zajęciami, że godziny tygodniowo na mszę zabraknie).
          Wracając do mszy: po tym jak u Dzieciątka Jezus nastąpiła (eufemistycznie
          mówiąc) "zmiana ekipy" i ks. Janusz Stańczuk został przeniesiony - na Żoliborzu
          powstała wyrwa :-(
          A były to msze naprawdę świetne: dzieci uczestniczyły, żywo reagowały i NIGDY
          się nie nudziły.
    • bazylea1 Re: msze św. dla dzieci 30.11.06, 09:07
      zajrzyjcie prosze do mojego wątku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=52851467
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka