Dodaj do ulubionych

metro od Parku Kaskada

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 09:41
jak będą budowac metro za stacją i samą stację "Park kaskada"? także metodą
odkrywkową? będą musieli zamknąc wtedy skrzyżowanie słowackiego/stołeczna, a
przecie to ważny węzeł. tu będzie piekło! potem to pieklo przesunie sie na
kasprowicza, z tym, że tu ruch jest już duzo mniejszy, więc pewnie da sie to
jakoś przeżyć.
ale ja nie wierzę, że w 5 (czy 7 - nie jestem pewien) dociągną metro do huty,
od razu dokłądam do tego ze 3-4 lata na różne poślizgi i opóźnienia
Obserwuj wątek
    • voytaszek Re: metro od Parku Kaskada 15.10.03, 11:04
      witam,
      jesli o mnie chodzi, to nie widze problemu, by w 1,5 roku od oddania stacji
      Plac Wilsona, tj. do połowy roku 2006 nie mieli zbudować pozostałych 5 stacji.
      5 stacji metoda odkrywkową są w stanie zrbić nawet w rok, więc nie podzielam
      pesymizmu poprzednika,
      pozdrawiam
      • Gość: wujek Władek Re: metro od Parku Kaskada IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 11:13
        zas jesli o mnie chodzi, to ja widzę problem (taki już jestem, że je wszędzie
        widzę ;-)). nie dalej jak dwa dni temu GW podała, że w-wa może stracić 70 mln
        zł na metro, bo coś tam. i już mamy gotowe opóźnienie. powinno nas nauczyć
        doświadczenie, że w PL raczej nieiele rzeczy idzie zgodnie z planem, a
        zwłaszcza duże inwestycje budowlane (nie licząc tych prywatnych).
        jasne, że bym chciał, żeby cała linię do huty dociągnęli w 2 lata!
        • j666 Re: metro od Parku Kaskada 24.10.03, 10:57
          Tak czy inaczej metro wdzłuż Kasprowicza do huty do wyjątkowo nieudaczny
          pomysł, po drodze po obu stronach tej arterii głównie jednopiętrowe kurne
          chatki, głupotą równy brakowi zjazdu z Wisłostrady na most Syreny czy niskiemu
          tunelowi przy Zachodnim.
          Metro powinno być zbudowane wzdłuż ruchliwej i gęsto zabudowanej Żeromskiego, a
          następnie skręcać na Bemowo, obsługiwałoby po drodze Chomiczówkę, Wawrzyszew i
          Piaski.
          JaC

> zas jesli o mnie chodzi, to ja widzę problem (taki już jestem, że je wszędzie
          widzę ;-)).
          > nie dalej jak dwa dni temu GW podała, że w-wa może stracić 70 mln zł na
          metro, bo coś tam. i już mamy gotowe opóźnienie. powinno nas nauczyć
          doświadczenie, że w PL raczej nieiele rzeczy idzie zgodnie z planem, a
          zwłaszcza duże inwestycje budowlane (nie licząc tych prywatnych).
          > jasne, że bym chciał, żeby cała linię do huty dociągnęli w 2 lata!
          • tygrys01 Re: metro od Parku Kaskada 24.10.03, 22:09
            j666 napisał:

> Tak czy inaczej metro wdzłuż Kasprowicza do huty do wyjątkowo nieudaczny
            > pomysł, po drodze po obu stronach tej arterii głównie jednopiętrowe kurne
            > chatki, głupotą równy brakowi zjazdu z Wisłostrady na most Syreny czy
            niskiemu
            > tunelowi przy Zachodnim.
            =======================
            Z drugiej strony jest to szansa na zurbanizowanie osiedli wzdłóż trasy metra.
            A miasto musi gdzieś powiekszać zasoby mieszkaniowe, chyba, że zacznie się
            wyludniać na skutek ujemnego przyrostu naturalnego spowodowanego przez leniwą
            młodzież.
          • Gość: wujek Władek Re: metro od Parku Kaskada IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 08:50
            niechętnie widzę ten pomysł - bliżej mi do kasprowicza niż do żeromskiego
            • Gość: wojtek Re: metro od Parku Kaskada IP: 212.160.138.* 27.10.03, 10:51
              tu nie ma już co gdybać, grunty pod metro od dawna są zabezpieczone wzdłuż
              kasprowicza, m.in. tam gdzie ciągną się parkingi...pozdrawiam
          • roody102 Re: metro od Parku Kaskada 27.10.03, 13:45
            Metro pod Kasprowicza ma sens pod warunkiem, że kiedyś będzie je można
            pociągnąć dalej, do Łomianek. Ale, jak znam życie, to tam zbuduja taką stację,
            że nie będzie już mozna nicz tym zrobić.
      • roody102 Re: metro od Parku Kaskada 27.10.03, 13:43
        Ty chyba dawno stołecznej prasy nie czytałeś :)))

RATUJPALME@agora.pl
    • Gość: wojtek Re: metro od Parku Kaskada IP: 212.160.138.* 27.10.03, 15:13
      witam,
      osobom mało zorientowanym polecam stronkę www.metro.waw.pl/
      tam sa plany 1 linii metra, dokładne połozenie i mapki każdej ze stacji, acha
      i jak ktoś pytał, to stacja kaskada tez bedzie na tym samym poziomie co dalsze
      stacje...
      zachęcam do lektury i więcej optymizmu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka