palker Re: dobrych snów 19.02.02, 00:21 precious napisał(a): > i dobrego dnia. Nawzajem p.M. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: dobrych snów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 22:55 z powodu młodszego brata pozostają mi igrzyska w drugim pokoju do jutra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
precious Re: dobrych snów 19.02.02, 23:02 już czas na sen ... dobranoc panowie i panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: dobrych snów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 00:15 dobra dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
precious Re: dobrych snów 24.02.02, 22:46 zalewa mnie woda z nosa, więc żegnam czule Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: dobrych snów 24.02.02, 22:47 precious napisał(a): > zalewa mnie woda z nosa, więc żegnam czule ...i wylewnie:-))) Trzymaj się i nie daj katarowi!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: dobrych snów 24.02.02, 23:06 Przypomniał mi się wierszyk, który wisiał na ścianie w mojej poprzedniej pracy (najfajniejszej, jaka dotyczczas mi się trafiła). Obym tylko nie narobił za dużo błędów, gdyż od lat nie używałem niemieckiego: Gute Nacht, Gute nacht! Schlaf wohl dein Sorgen, Und leck' mir am Arsch' Bis Morgen Und Morgen, Mit der selben Fleiße Kommen wie zum gleichen... Erfolg. NB. To było w czasach, gdy praca Polaków w Niemczech na polskich kontraktach jeszcze się jako-tako opłacała, a osławiona niemiecka "organizacja" na poziomie Polierów mniej-więcej właśnie wyglądała tak, jak w powyższym wierszyku... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: dobrych snów 24.02.02, 23:08 chaladia napisał(a): > Przypomniał mi się wierszyk, który wisiał na ścianie w mojej poprzedniej pracy > (najfajniejszej, jaka dotyczczas mi się trafiła). Obym tylko nie narobił za > dużo błędów, gdyż od lat nie używałem niemieckiego: > > Gute Nacht, Gute nacht! > Schlaf wohl dein Sorgen, > Und leck' mir am Arsch' > Bis Morgen > > Und Morgen, > Mit der selben Fleiße > Kommen wie zum gleichen... > Erfolg. > > NB. To było w czasach, gdy praca Polaków w Niemczech na polskich kontraktach > jeszcze się jako-tako opłacała, a osławiona niemiecka "organizacja" na poziomie > > Polierów mniej-więcej właśnie wyglądała tak, jak w powyższym wierszyku... > To teraz jeszcze przetłumacz (moze być prozą) i wszystko bedzie OK:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
precious Re: dobrych snów 25.02.02, 23:17 Ach spij kochanie, jesli gwiazdkę z nieba chcesz dostaniesz ja ci wszystko mogę dać więc dlaczego nie chcesz spać więc dlaczego powiedz mi aaaaa aaaaaa dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: dobrych snów 25.02.02, 23:27 To już już? Szkoda, ale na samozamykajace sie powieki nieraz rady nie ma :-) Dobranoc zatem. Miłych snów :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: dobrych snów IP: *.acn.waw.pl 25.02.02, 23:28 Precyzyjna, leczysz się?:-))) Bo tak mi coś na to patrzy:-)) Oby ci ten katar wreszcie przeszedł - śpij słodko:-))) Odpowiedz Link Zgłoś