Dodaj do ulubionych

Koniec FSO

21.02.11, 23:38
W tym tygodniu z taśmy montażowej fabryki na Żeraniu zjedzie ostatnie auto. Z końcem lutego pracę straci 1200 osób, do czerwca kolejnych kilkaset. Inwestorów na razie brak.
www.zw.com.pl/artykul/570473_FSO--aveo-zjedzie-ostatni.html
Obserwuj wątek
    • Gość: prawdziwy patriota FSO była, jest i będzie. IP: *.centertel.pl 22.02.11, 08:38
      w FSO powinni cały czas produkować własne konstrukcje aby być zawsze niezależnym od krwiożerczych kapitalistów a obce konstrukcje dodatkowo, a skoro tak nie jest to znaczy że komuś zależy na dużym bezrobociu w Polsce. pamiętacie FSO Warsa, motocykl FSO Maraton i wiele innych celowo zmarnowanych udanych konstrukcji?
      u mnie w rodzinie są samochody wyłącznie z FSO ( polonezy, lanosy, nubiry, aveo) i tak będzie zawsze. Amen.
      • lelu Re: FSO była, jest i będzie. 22.02.11, 18:31
        Fakt, lanosy, nubiry, aveo- to typowe polskie konstrukcje. W FSO pracowałem 13 lat. To były zmarnowane lata.
    • Gość: prawdziwy patriota FSO była, jest i będzie. IP: *.centertel.pl 28.02.11, 11:55
      nie napisałem że to polskie polskie konstrukcje tylko napisałem że u mnie w rodzinie są wyłącznie samochody wyprodukowane w FSO
      • sibeliuss Re: FSO była, jest i będzie. 28.02.11, 13:26
        Złożone w FSO jeśli już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka