Gość: Agnieszka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 20:45 sa tutaj tacy? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 04.05.04, 22:54 Założę się, że całe mnóstwo. Na przykład pieskuba. pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfinka Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.chello.pl 05.05.04, 12:02 marcin mastalerz obecnie pracujący w tygodniku newsweek jest absolwentem XIII LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qzur Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: 217.79.145.* 23.05.04, 21:28 cze ludziska widze moje roczniki maturka `91 biol-chem u Basi Miszczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys czy ktos wie co soie dzieje z grazyna IP: *.chello.pl 14.11.04, 22:00 matura w 13 1990 mat.- fiz bardzo sie w niej kochalem pozniej zajela sie fotografia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.04, 14:14 Kończyłam to liceum,ale jeszcze w czasach kiedy nazywało się im Ludwika Waryńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 05.05.04, 14:50 Ja też załapałam się na panowanie poprzedniego patrona. pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 07:11 a tacy ktorzy pisali mature w XIII w 2000 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupiutka Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.isi.net.pl / *.waw.cdp.pl 06.05.04, 18:31 nie, ale tacy co pisali w 2001 są:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.pl 06.05.04, 22:32 Np. ja - matura w 1990r Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 06.05.04, 22:44 A ja rok wcześniej... Pewnie się znamy z widzenia :o) pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 13:59 a jaka klasa? wychowawca? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 07.05.04, 21:14 Klasa d, wychowywała nas Małgorzata Z., matematyczka, ale nie miała kobieta łatwego zadania... pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.elka.pw.edu.pl 12.05.04, 13:51 Matura 2003, wychowawca p. Zacharska Odpowiedz Link Zgłoś
kris1122 Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 10.05.04, 16:59 Klasa D - ogólna z angielskim, wychowawczyni - polonistka niejaka M. Burzyńska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosika Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.chello.pl 18.05.04, 23:29 To ja w 91r. pewnie znam Was z widzenia... Klasa B, profil mat-fiz. wychowawczyni p. Bralska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula_wawa Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.u.mcnet.pl 16.06.04, 13:43 Gość portalu: kris napisał(a): > Np. ja - matura w 1990r ja również ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 07.05.04, 15:18 Moja Memęcja jest absolwentka. Matura 1961. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedron Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 09.05.04, 15:13 Bama7 - witam, też matura 93, Pieskuba - miałeś "moją" wychowawczynię Małgorzatę Z. i cóż widocznie nie miała z nikim łatwego zadania :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia579 Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 10.05.04, 09:43 Witam. Ja też matura 1993. Ktora klasa? Bo ja "B" (matematyczno-fizyczna). Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 10.05.04, 14:19 Moja siostra pisała tam maturę w 1989. Jej wychpwawczynią była z lekka szurnięta historyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedron Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: 62.233.167.* 10.05.04, 15:47 a ja "D", ogólna i ogólnie było fajnie:) pamiętam klasy A,C, ale Twojej ni w ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 20:03 p. Majewska wcale nie jest szurnieta ;) bardzo mila ja wspominam :):) Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 11.05.04, 10:30 To nie byla p.Majewska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.chello.pl 14.05.04, 21:38 moja siostra zdawała maturę w 1993 z klasy Zacharskiej :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez xiii Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.04, 21:57 dokladnie, majewska byla od polskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia579 Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 22.06.04, 16:45 Były dwie Majewskie: od polskiego i od historii. Ta od historii była moja wychowawczynią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosika Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 30.06.04, 15:42 Dokładnie ta od historii to Tryk-Majewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:49 Oj, lekko szurnięta to była, ale też ją mile wspominam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.chello.pl 14.05.04, 21:41 Biedron - zdawałeś maturę 1993 u Zacharskiej? chodziłeś do klasy z moją siostrą w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedron Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.04, 13:04 Dokładnie u niej! A kto jest Twoją siostrą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.chello.pl 19.05.04, 21:30 Ola, a kim ty jesteś? bo pewnie też Cię znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedron Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.04, 13:24 Cześć Asiu! Jak Ola to była tylko jedna i siedziałyśmy razem w jednej ławce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.acn.waw.pl 20.06.04, 17:07 nie Asia tylko Ala. Ale i tak serdecznie pozdr. Mam nadzieję, że skojarzyłaś, jeśli tak to odezwij się. Niestety nie pamiętam kto siedział z Asią, ani z Aleksandrą. Ja przyjażniłam się z Beatą S., Gośką G. itd Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.chello.pl 26.07.04, 18:34 cały czas mówię o mojej siostrze Oli bo ja nie uczyłam się w XIII zajrzałam tylko z ciekawości na to forum i przekażę siostrze ze znalazłam jej znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek S. Witajcie IP: *.chello.pl 05.03.05, 22:04 Witajcie Drodzy przyjaciele!! Jak miło poczytać coś o starym :) liceum na forum radia!Ja całkiem niedawno pisałem mature, a wydaje się jakby to było wieki temu! Serdecznie pozdrawiam! Krzysiek S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrusz Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: 213.134.136.* 17.05.04, 10:13 matura rocznika 85 - wówczas Waryński. wiele ciekawych profesorów. Strych, na który latało się zapalić, za co parę razy lądowanie u dyrektora na dywaniku. Historyczka/polonistka - p. Majewska - Bogowie bili się z Piersiami, była poślubiona za swojego męża - i paręset innych neologizmów. Może ktoś jest takim dinozaurem jak ja. Powspominamy stare dobre czasy, Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 17.05.04, 10:49 ... poćwiartowali go na na trzy równe połowy :o) ... polowali na misie i niedźwiedzie :o) podrzuć coś jeszcze! Jak wcześniej pisałam jestem z innego rocznika, (matura 89) ale pogadać chyba można... pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrusz Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: 213.134.136.* 24.05.04, 09:44 na strychu było cholernie dużo gołębi, smród jak nie wiem co, ale palić się dało. W kibelku był wiszący zlew ogromny, w którym się dało siedzieć - kiedyś się urwał - winnych brak albo odpowiedzialność zbiorowa. Polskiego uczyła mnie pani Burzyńska, niemieckieg - fantastyczna osoba pani Dubielak - do dziś dnia jestem jej wdzięczna za pierwszą ocene 3=!!!! - obecnie niemiecki to mój drugi język. Chemia - pani ... ksywkę miała Pajączek - oczy zawsze umalowane na wściekły zielony kolor, biologia - pani Dąbrowska notabene moja wychowawczyni - kobieta bez większego polotu. Fantatastycznym biologiem był Pan Michalik - notabene ożenił się z własną wychowanką. PS. A czy ktoś z was spędził wagary - całe 3 dni siedząc w kiblu. A czy jeszcze kibelki są jak amerykańskie saloony - chodzi mi o drzwi - widać było nogi, łeb, zamknięcia żadnego - istny cyrk. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 21:40 Matura '97 Pajączek to nazwisko a nie ksywka :) Szkołę super wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pszczola Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.acn.waw.pl 28.08.04, 20:23 No coz jestem z rocznika 86 i pana Michalika wspominam bardzo czule, dzieki niemu zdalam na psychologie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrusz Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: 213.134.136.* 14.09.04, 13:16 Witaj, tośmy prawie równieśniki, bo ja rocznik 84. A Pan Michalik - gość super, potrafił zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.il.pw.edu.pl / *.il.pw.edu.pl 18.05.04, 17:42 a CO Z ROCZNIKIEM 91-95? Odpowiedz Link Zgłoś
dskowronski Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 26.05.04, 00:11 jestem - matura z roku 1998 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:43 matura 98 - klasa Chruszczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: 157.25.31.* 18.06.04, 14:59 Matura 2001 :) wychowawczyni - super kobieta - pani Aniela Konopacka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 17:42 matura 84 klasa mat-fiz (najlepsza) wych. Gogolewska ciekawe czy świat jest mały. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jedrzejs Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 26.06.04, 10:53 Matura 1995, wych.M. Tryk-Majewska Odpowiedz Link Zgłoś
pszemcio Matura' 96 06.07.04, 16:03 Hej jest ktos z klasy Glogowskiej/Gelczewskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
meelka Re: Matura' 96 13.08.04, 17:18 pszemcio napisał: > Hej jest ktos z klasy Glogowskiej/Gelczewskiej? Moją wychowawczynią była Głogowska, wspominam ją b.dobrze. ale już samą szkołe jak najgorzej, nędzne to LO było bardzo,a do klasy ze mną chodził np. Marcin Kołodziejczyk - obecnie niezły dziennikarz (Polityka), innych jakoś nie wspominam ani żle ani dobrze .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spa Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 08:30 wychowawca byla p. Dabrowska ;) matura 96 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.alcatel.pl 30.07.04, 10:51 jestem, jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia matura '03 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.04, 13:36 Jest ktoś jeszcze z tego rocznika? wpisujcie się!! to było tak niedawno... :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:23 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: 1995-1999 Tryk-Majewska IP: *.com.pl 05.10.04, 08:14 Witam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: 1995-1999 Tryk-Majewska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.04, 14:18 hm... znaczy ze robiles mature rok przede mna :):) moze pamietam Cie ze szkolnego korytarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: 1995-1999 Tryk-Majewska IP: *.com.pl 20.10.04, 10:38 Na pewno mnie pamiętasz... do której klasy chodziłaś? kto był wychowawcą? kogo znanego miałaś w klasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: 1995-1999 Tryk-Majewska IP: 80.51.246.* 27.10.04, 19:23 no wiec ja chodzilam do humanistycznej klasy a moja wychowawczynia byla p. Ganko. Ona uczyla francuskiego wiec pewnie nawet jej nie kojarzysz ;-) ale nasza sala byla nr 10 czyli pewnie na przeciwko twojej skoro ty miales z p. Tryk Majewska ;-) Znany w klasie??? Hmmm... chyba nikt sie nie wyroznial szczegolnie... mielismy w klasie 7 chlopakow, ktorzy mieli dosc dziwne pomysly na przerwie, wiec moze ich kojarzysz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: 1995-1999 Tryk-Majewska IP: *.com.pl 28.10.04, 17:29 Czyli chodziłaś do klasy z viCToRem, uszatym, euniką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: 1995-1999 Tryk-Majewska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 12:42 tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: 1995-1999 Tryk-Majewska IP: *.com.pl 08.11.04, 09:15 a co tam u nich słychać? eunikę widziałem kilka razy w hybrydach, uszaty pracował w sklepie z ciuchami hiphopowymi a victor pewnie jest gangsterem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 1995-1999 Tryk-Majewska IP: *.chello.pl 18.05.05, 14:36 czesć, nie chodziłam do XIII ale znałam tam sporo osób, widuje Ewkę, wszystko u niej spoko, ona z kolei widuje Eunikę, u kórej tez całkiem ok, Ewka pisze prace mgr Odpowiedz Link Zgłoś
goonia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 10.11.04, 16:28 Sa, sa. Dlaczego nie. Pieskuba - ja cie musze znac. Bo mialam ta sama wychowawczynie. Lata mi sie pomylily i myslalam, ze mature zdawalam w '88, no ale to jednak bylo rok pozniej. Czyli mlodsza jestem niz mi sie wydawalo. Huraaaa!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 10.11.04, 17:02 A więc jeśli misię z kolei nie pomyliły roczniki, to znamy się na pewno (tylko, że ja byłam bardzo na bakier z matematyką to mogłam się kropnąć i w takich "grubych" wyliczeniach) :o) Iza D. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 10.11.04, 17:14 A Ty misię, nie wiem czemu, kojarzysz z Agnieszką P. Mam kobiecą intuicję czy nie? pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 10.11.04, 17:22 No, chyba, że nick masz od imienia, wtedy mam klops, bo do żadnej Gosi mi nie pasujesz albo mam chwilową dziurę w pamięci... A może Ty jesteś Dorota? pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
goonia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 12.11.04, 18:11 A byla u nas w klasie Dorota? Dobrze Ci sie kojarzy, tylko ja cierpie na skleroze a nie mam mozliwosci sprawdzenia czy dobrze pamietam, ale byly dwie Izy. Z jedna siedzialam w lawce, ale inicjal inny - no chyba, ze D to po mezu. A jesli jestes ta druga Iza, to zabij mnie nie moge sobie nazwiska przypomniec. A jezeli jestes trzcia Iza, o ktorej calkiem nie pamietam to bardzo przepraszam, ale ja nie wspominam szkoly sredniej zbyt cieplo i moze dlatego tak szybko wszystko ulecialo z pamieci. Jesli masz ochote to odezwij sie na adres gazety, chetnie sie dowiem jak zla mam pamiec:) Pozdrawiam cieplutko Agoonia Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 12.11.04, 19:29 Trzeciej Izy chyba nie było, no może jakoś tak na chwilę :o) Napisałam na @, czekam na odpowiedz z wypiekami na twarzy i czerwonymi uszami :o) pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
goonia Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 12.11.04, 19:35 pieskuba napisała: > Trzeciej Izy chyba nie było, no może jakoś tak na chwilę :o) Napisałam na @, > czekam na odpowiedz z wypiekami na twarzy i czerwonymi uszami :o) > > pieskuba No wiem, ze nie bylo a pisze poniewaz mi sie przypomnialo Twoje nazwisko. Huraaaaaaaa! A teraz lece na poczte. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk pieskuba,goonia 08.12.04, 15:14 A znacie Agatę W.? To moja siostra i miała maturę w 89. Odpowiedz Link Zgłoś
goonia Re: pieskuba,goonia 08.12.04, 22:31 Ja sobie nie przypominam, zeby byla jakas Agata w mojej klasie, co nie znaczy, ze jej nie bylo. Moze Pieskuba sie wykaze lepsza pamiecia. Pozdrawiam Goonia Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: pieskuba,goonia 09.12.04, 11:08 Doczytałam że waszą wychowawczynią była matematyczka a jej historyczka.Więc inna klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:49 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajak Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:11 Cześć wszystkim... co prawda nie jestem absolwentem XIII LO,ale byłem jego uczniem przez 4 lata(1984-1988).. chcę Wam polecić taką stronkę www.szkolnelata.pl pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilku :) Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:47 ja nadal chodze do tej szkoly i nienawidze czostek grubej swini,procy od anglika i w ogole nienawidze tej szkoly.syf nad syfy nie przychodzcie tu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irmina Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:33 ja też w tych latach :-)) do klasy D ogólna ... Wychowawczyni Leokadia Flader;- ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gch Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:17 Miło widzieć, że żyjesz, ja też jestem z tej klasy (były tam Grześki dwa). Częściowo nadal jeszcze trzymamy kontakt, a Sławek G. z Grzeskiem C. organizują spotkanka przeciętnie raz na 2 lata. Daj znać jeśli masz ochotę - bethon@wp.pl A do ogółu zaś - klasa ogólna rocznik 84-88 - mieliśmy tę wątpliwą przyjemność, że za naszych czasów rozpoczynał pracę w XIII Bogdan Ś. - wyjątkowej klasy łajza - jak się wtedy chwalił - były pracownik KC PZPR - na pewno ciężko przeżył późniejsze czasy. Do dziś pamiętam jego lekcje Propedeutyki Nauki o Społeczeństwie z podręcznikiem Jerzego Wiatra na sercu - to on nauczył mnie czym człowiek różni się od małpy. Reszta nauczycieli była wtedy raczej OK, choć Pani Fal do dziś śni mi się w niektórych koszmarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irmina Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:08 Witaj Grzesiu ! żyję ..jeszcze;-) Pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich , których spotkasz z naszej klasy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:48 Ja to ujmę tak - edukację w tej skzole skończyłem rok temu , jak to niejaka Kolbas - dyrektorka, usunęła mnie stamtąd, bo nei zdałe m i nie ma tu już miejsca blebleble. Mam teraz doskonałe porównanie tej szkoły do innych. 1. Renoma tej skzoły jest mocno przesadzona - mając miejsce 30te, czy pdobone w rankingach warszawskich, moge z powodzeniem stwierdzić, że osoby układające takie rankgingi są chyba lekko ułomne. 2. Jeśli chcesz się dostać do tej szkoły, bez skrupułów pójdź do dyrektorki.. z tego co słyszałem 500-700 zł załatwia sprawę.. Aha - i nei zapomnij zwrócić uwagi na nowy samochód dyrekcji kupowany zawsze po maturach. 3. Nauczyciele są koszmarni - wyżywają się, zniżając psychicznie ludzi uczących się tam. Nie ma miejsca na indywidualność - albo siedzisz i kujesz , albo cię zgnębią. Zastanawiałem się kiedyś dlaczego jak widze koleżankę jak wraca z zakupów, to w jednej ręce trzyma torbę z zakupami, a w drguiej zeszyt. Teraz już wiem. Zdarzają się przypadki normalnych nauczycieli - ale widziałem takiego jednego, (niezpaomniany nauczyciel historii i Wosu mr. Śmigiera - koles zakręcony jak rogi barana). Jeśli poszukujesz szkoły która Cię zmotywuje do nauki - nie IDŹ TU! 4. zagwizdaj na lekcji a trafisz na dywanik do dyrekcji. 5. Masz szansę na rozwój i szansę jeśli : a. jesteś wazeliniarzem i lubisz lizać dupę nauczycielom b. kochasz uczyć się conajmniej 17,5h na dobę(pozostały czas odrabiasz lekcję)c. masz nieziemskiego farta 6. Nie zapomnijcie o tych przewalonych przedstawianiach do których zmuszano Cię po maksie... o tak.. kochamy przedstawienia. Tak więc - podsumowanie : nie polecam tej szkoły nikomu. No chyba że jesteś wyjątkowym masochistom i lubisz "takie rzeczy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_bo (vel Posti) Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:08 Hahahaha Bobo skad my to znamy :D hahaha Smigiera de best... mimo ze gniecie w 1 klasie potem daje spokoj. Po drugie... od cholery nauki... Po trzecie, jestem w klasie matematycznej, a matematyki nie umiem... i czyje sie jakbym byl w klasie literackiej... Po czwarte, angielski to smiechy na lekcji... a Czostek nie umie tlumaczyc... tylko kaze kuc w domu... ot tak... taka szkola... jak chcesz isc do tej szkoly to przyszykuj sie na uczenie w domu a nie w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hycel Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:08 Teraz chodzi tu dużo śmiesznych kotów tzw. "wąsali" z wąsami pod nosem i debilną twarzą. Oni boją się nawet własnego cienia i dlatego dają kręcić ze sobą pornosy w kublu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 13:41 Witam, slyszalem ze szkola schodzi na psy, mimo wszystko super wspominam 4 lata w XIII LO, z ludzmi nadal mam kontakt, bylem kilka lat po skonczeniu szkoly ok 2000 roku, rozmawialem z nauczycielami i znajomymi - potwierdzili. ...szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
dskowronski Akademia Oszmiańska 29.12.04, 09:44 Czy Wy też uzywacie czasem tej nazwy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 21:49 Witam, matura w 2002 i byłam w klasie Bogdana Śmigiery, polonistką zaś była Basie Gełczewska. Mimo że klasa średnio się dogadywała wspominam liceum bardzo miło a niektóre teksty Bogdana.......kto miał z nim lekcje, wie, jaki on jest. Basia i Bogdan to moje ulubione osoby w szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruzin Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 01:09 Matura - 1998 rok, klasa humanistyczna, wychowawca - Czyżkowska. Podobnie jak Kasandra najmilej wspominam Bohdana Śmigierę. Z Gełczewską miałem polski tylko przez pierwsze dwa lata; takich nauczycieli powinno być jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:03 :) taki sam skład, ale matura w 2001:) a do tekściarzy dorzuciłabym Lodzię Flader:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.mn.res.rr.com 13.05.05, 01:31 hej, zgadzam sie jak najbardziej co do gelczewskiej. my sie na mus znamy bo ja tez uczeszczalam tam w tych latach, pod czujnym okiem pani naszej Czyzkowiskiej. Do matury niestety nie dotrwalam, eeeeeeeeemigrooowaalam. czolem. co sie ze zwiazkiem dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psk Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:56 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: 80.51.246.* 31.01.05, 14:50 ja robilam mature w 2000 roku pewnie znamy sie ze szkolnego korytarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ski Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.home.cgocable.net 31.01.05, 15:22 Gdzie jest ulica Oszmianska-nie przypominam sobie....??? Odpowiedz Link Zgłoś
martini.dry Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej 24.02.05, 13:13 kłania sie matura rocznik 94, byłam w A klasie wychowawczynią była "urocza" pani Jagódka od WF.. no comments - moja klaso, gdzie jestes?? za to p. Gełczewska (na poczatku mojej edukacji jeszcze Głogowska) ustawila mi pewne piony na cale zycie, za co jej bardzo serdecznie dziękuje! i ciesze sie, ze dalej jest doceniana. A Boodzio oczywiscie też debesciak.jak zatanczyl twista na studniowce plakalam ze smiechu z 15 minut:) Czy on ciagle ma ta swoja niesmiertelna marynarke?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.chello.pl 28.02.05, 15:50 Dorzuce się i ja. Matura 1997, klasa ogólna C Chruszczyńskiego. Róznie bywało, ale w sumie z perspektywy czasu z sentymentem wspominam szkołę i nauczycieli. Kontakt z niektórymi ludźmi mam do dzisiaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcarin Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 01:02 Moj malzon chodzil do tej szkoly - matura w 92r., wychowawczyni p.Flader. Musze mu powiedziec o tym watku! Pewnie sie do Was przylaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: absolwenci - XIII LO na Oszmianskiej IP: *.chello.pl 02.10.05, 10:26 No to i ja się dopisuję do matury '92. Byłem w klasie Henia Domańskiego. To naprawdę super gość. Mile wspominam czasy LO. Zwłaszcza lekcje języka angielskiego. I jeszcze jedna rewwelacja tej szkoły jak dla mnie- p. Bralska. Moja Pani też kończyła tą zacną szkołę, ale matura w roczniku '94 w klasie "D" Odpowiedz Link Zgłoś