mrufka7 27.04.05, 17:15 Co sądzicie na temat tego osiedla informacje bardzo potrzebne jek się tam mieszka? jak z miejscami parkingowymi? jak z administratorem? i inne potrzebne wiadomości Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: akacje 2 27.04.05, 21:05 Sprecyzuj pytanie - o który budynek dokładnie ci chodzi, bo każdy z nich, to osobna wspólnota z osobnym administratorem. Mieszkam tam od 5 lat i nie narzekam, są tacy, którzy narzekają, bądź narzekali Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka7 Re: akacje 2 28.04.05, 15:08 chodzi mi najbardziej o pierwsze budynki od ulicy ATy w którym mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: akacje 2 30.04.05, 15:25 mrufka7 napisał: > chodzi mi najbardziej o pierwsze budynki od ulicy > ATy w którym mieszkasz? Mieszkam w drugim od ulicy, pośrodku osiedla...może widoki mam niespecjalne, ale wybor miałam niewielki - tylko w jednym budynku, na jednym jego szczycie sa mieszkania 60-metrowe (prawie, bez parudziesięciu cm)- reszta do 50 m, o ile pamiętam. Wbrew temu, co tu ktoś powiedział nie odczuwam "akustyczności" mieszkań - może dlatego, że to mieszkanie szczytowe... Mieszkanie tam ma swoje zalety, chociaż parę drobiazgów przeszkadza... Zalety wymienili inni, wadą jest akustyka pomiędzy budynkami - stoją dość blisko siebie - te dwa od ulicy, i rozmowa prowadzona półgłosem jest doskonale słyszalna w mieszkaniach (latem, przy otwartych oknach). O imprezach nie wspomnę - bywają, jak wszędzie i niesie się wtedy okrutnie! To samo, kiedy ktoś źle znosi dzieci (są tacy, są) - nad mieszkaniem z oknami wychodzącymi na plac zabaw trzeba się na prawde mocno zastanowić, żeby nie cierpieć niepotrzebnie... Mnie wykańczają deskorolkarze... łomoczą akurat pod moimi oknami, skacząc z krawężnika... Wytrzymuję czas jakiś, a potem proszę o zmianę miejsca, bo długo się nie da... niech i inni zażyją tej przyjemności, co im będę żalować? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bret Re: akacje 2 IP: *.aster.pl 28.04.05, 20:49 Chcesz tu zamieszkać? Polecam spokojnie, miło i cicho.Wreszcie dobra ochrona bo kiedys różnie bywało. Ale ten od ulicy blok to chyba bedzie najgłośniejszy bo Odkrytą sporo samochodów jeżdzi rano i po południu . Wiem ,ze ktoś na Akacjach 2 sprzedaje mieszkanko chyba 2 -pokojowe ,cichsze bo od strony wału wiślanego.Chyba w bloku E jak dobrze pamiętam. Tam na pewno jest przytulniej no i nic ci przed nosem nie wybudują bo juz nie ma gdzie. Mogę się dowiedzieć i jakies namiary ci podać na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mega Re: akacje 2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 01:08 Gość portalu: Bret napisał(a): > Wiem ,ze ktoś na Akacjach 2 sprzedaje mieszkanko chyba 2 -pokojowe ,cichsze bo > od strony wału wiślanego.Chyba w bloku E jak dobrze pamiętam. > Tam na pewno jest przytulniej no i nic ci przed nosem nie wybudują bo juz nie m > a gdzie. Też polecam te osiedle i szczególnie bloki od wału. Tylko się targujcie bo znajomy kupił tu za 182 tys 2 pokoje od wału chyba 3 pietro. Niestety to jest cena jaka sie płaci za te widoczki i spokój. Jest tam naprawdę super. Osiedle dla ceniących spokój i tych co chcą odpoczywać po pracy. Polecam też na akacjach 1 gdzie mieszka mój znajomy. Też chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: akacje 2 IP: *.home.net.pl / *.home.net.pl 28.04.05, 21:20 Jest to chyba najbardziej kameralne osiedle na Odkrytej po stronie Wału.Pewnie jeszcze Akcje 1 są podobnym osiedlem. Akacje 2 jak najbardziej polecam. Ja mieszkam w bloku od Wisły. Przyjedź i sama zobacz,wyjdź na wał ( teraz robią na wale sciezki rowerowe ale i tak warto), popytaj mieszkańców. Duzo dzieci sie tu rodzi. Jest to bardzo młode osiedle. Ale spokojne. Ludzie raczej kulturalni. Opłaty wg mnie nie są wygórowane. Jak chodzi o parkowanie bezpłatne to poźno wieczorem czasem jest problem ze znalezieniem wolnego miejsca pod własnym blokiem ale nigdy nie było tak żebym musiał z osiedla wyjechac i parkować poza osiedlem. Jak dla mnie super ale szukaj raczej mieszkanka w takich dwóch blokach od wału. Są atrakcyjniejsze "krajobrazowo" chociaz trochę droższe niz te po drugiej stronie ulicy Odkrytej. Dojazd do Centrum po 8.00 bezproblemowo - ok 25 minut samochodem. Gorzej jest około 7-7.30. Ale duzo jeżdzę w różnych porach po Warszawie i np dojazd Puławską do Centrum albo powrót do Otwocka albo do Janek to koszmar w porównaniu z Modlińską ranną porą. Powroty po pracy Modlińską spokojne i bez korków chyba ,że sie przebijasz mostem Grota od Żoliborza. Polecam raczej powroty wybrzeżem przez Pragę a z mostów zdecydowanie powrót Mostem Syreny ( jak masz po drodze). Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: akacje 2 28.04.05, 21:35 > decydowanie powrót Mostem Syreny ( jak masz po drodze). ;-) Ciężko będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: akacje 2 29.04.05, 08:53 nie mieszkam tam 5 lat, ale dopiero kilka miesięcy. Co mogę powiedzieć? cisza, spokój (moje okna wychodzą na wał), koguty pieją:-) psy szczekają... -jek się tam mieszka? ja sobie chwalę:-) -jak z miejscami parkingowymi? faktycznie późnym wieczorem może być problem, ale zawsze znajdzie się wolne miejsce -jak z administratorem? nooo, zależy który blok Moje uwagi: bardzo akustyczne mieszkania (ale tak teraz budują niestety...) wentylacja na opak (zamiast wywiewać, u mnie wwiewa do środka) Ale nigdzie nie jest tak, żeby wszystko było w porządku. Chyba, że postawisz sobie domek. Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: akacje 2 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.05.05, 15:32 Akacje 2 to najspokojniejsze osiedle jakie widziałem w wawie. 2 pokojowe chodzą tu po około 180-185 tys zeta ale warto (nie dotyczy parteru i nie ostatniego pietra). Wynajmujemy tu jako firma 2 mieszkania.Bo taniej jest niż hotel. Odpoczywa się jak nigdzie. Pozdrawiam i polecam Moro Odpowiedz Link Zgłoś