Dodaj do ulubionych

ZAPROSZENIE

IP: 217.153.88.* 07.09.01, 16:52
Witam wszystkich uczestników Forum.

Jestem najmłodszym radnym Targówka (24 lata)
i z zainteresowaniem słucham wszelkich uwag
co do działania naszej gminy.
Nie należe do koalicji rządzącej
i z chęcią porozmawiam ze wszystkimi
na denerwujące tematy.

Zapraszam wszystkich chętnych na spotkanie
na Festynie "Pożegnanie Lata na Targówku"
w dniu 16.09 od 14.00 do stolika Unii Wolności.

Jedrzej Kunowski
kunowski@o2.pl
www.kunowski.prv.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: palker Re: ZAPROSZENIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 18:21
      Jako "targówszczanin" dziekuję za zaproszenie, ale zanim spotkamy się face to
      face, może byś odpowiedział na forum, na problemy tu poruszane. Oprócz nich
      mogę ci podrzucić kilka interesujących tematów:
      1. Jak oceniasz stan służby zdrowia na Targówku? Ogladałeś może "przychodnię"
      na Gilarskiej lub usiłowałeś kiedyś skorzystać z jej usług?
      2. Jak oceniasz inwestycje drogowe na Targówku? Czy aby na pewno sa prowadzone
      w interesie wszystkich mieszkańców?
      3. Co gmina uzyskała w zamian za zgodę na lokalizację spalarni śmieci?
      4. Kiedy tereny wokół cmentarza przestana kompromitować nas przed ludźmi,
      którzy tu przyjeżdżają z innych dzielnic i z innych miast? (tylko proszę nie
      pisz o tych kilu marnych pawilonikach przy bramie głównej, które niczego nie
      załatwią).
      Tyle na początek. Jak odpowiesz, to możemy podyskutować dalej. Tu masz większą
      publiczność niż na festynie.
      PS
      Używam formy "ty" w zgodzie z panującymi na forum obyczajami, więc proszę,
      tylko się nie nadymaj z oburzenia z tego powodu. Serdecznie pozdrawiam.
      • Gość: Jędrzej Re: ZAPROSZENIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 21:46
        dziekuje za zadanie tak wielu pytań. Postaram sie odpowiedziec
        jak najpełniej, choć przy długie formy nie są w necie preferowane.

> 1. Jak oceniasz stan służby zdrowia na Targówku? Ogladałeś może "przychodnię"
        > na Gilarskiej lub usiłowałeś kiedyś skorzystać z jej usług?

Przychodnie znam bardzo dobrze, ponieważ korzystam z niej od czasu gdy przestałem
        być dzieckiem i mieszkam na Gilarskiej. Z usług korzystali rodzice, teraz ja, mój
        brat i babcia (90 lat). Przyznam szczerze, ze nigdy nie mialem z nia problemow,
        raczej z lekarzami (nie napisze z ktorymi), ale od czasu zapisania sie do dr.
        Tomczuk, nie jest tak źle. Choć obsługa jest męcząca i w zależności kto jest na
        telefonie (zawsze zapisuje sie telefonicznie) sa problemy z powtorzeniem recept
        dla babci.
        Sam mam 24 lata i raczej nie choruje, ale wiem co to znaczy czekac na lekarza na
        tym paskudnym korytarzu. Jest to jednak lepsza przychodnia niz przychodnia z
        Radzyminskiej, bedaca bardziej mordownią dla pacjentow.
        Budynek Gilarskiej wielokrotnie był przeznaczany przez ZOZ Praga Północ na
        hurtownię leków, ale dzieki uporowi i protestom mieszkańców nie została
        zlikwidowana. Był to temat mojej interpelacji na sesji rady gminy.

> 2. Jak oceniasz inwestycje drogowe na Targówku? Czy aby na pewno sa prowadzone
        > w interesie wszystkich mieszkańców?

Krótko: inwestycje sa prowadzone chaotycznie. Bo są robione tam gdzie jest akurat
        projekt, lub gdzie jest interes.... np: Korzona do pola PGR. Tylko dlatego że
        buduja (a raczej przestali) osiedle. Lub Gilarska .(Było o tym w gazecie Echo,
        gdzie pracuje
        > 3. Co gmina uzyskała w zamian za zgodę na lokalizację spalarni śmieci?

Uzyskała rondo żaba,dalej układ drogowy do Budowlanej, w przyszłości drugą nitke
        Wincentego, drogi do spalarni - ma być wiadukt nad torami, kanalizacje na
        Targówku Fabrycznym,
        > 4. Kiedy tereny wokół cmentarza przestana kompromitować nas przed ludźmi,
        > którzy tu przyjeżdżają z innych dzielnic i z innych miast?

jak uważasz ze nie te pawilony, to co tam moze być. Choć akurat tak moj znajomy
        handluje zniczami, jest z nich zadowolony, choc dostał kilka m2.

> Tyle na początek. Jak odpowiesz, to możemy podyskutować dalej. Tu masz większą
        > publiczność niż na festynie.

Prawdopodobnie, ponieważ głownie twoje są wypowiedzi.

> Używam formy "ty" w zgodzie z panującymi na forum obyczajami, więc proszę,
        ...
        ja sie nie nadymam, nie jestem wielkim panem radnym. Wybrany zostałem głosami
        rodziców harcerzy i zasze staram się byc sobą. Jeżdżę rowerem, rzadko zakładam
        garnitur. A formy dyskusyjne są mi znane, a liczba dyskusyjnych list nie pozwala
        na bycie wszędzie... ale

Niedługo zostanie uruchomiona strona Echa Nadwiślańskiego i tez tam będzie forum.

Jedrzej Kunowski

• wp2 Re: ZAPROSZENIE 12.09.01, 20:11
          Jak widzę bardzo ładnie odpowiedziałeś palkerowi, nie widzę jednak twojej
          reakcji na inne poruszane na tym forum problemy, co palker sugerował.
          Czyżbyś nie miał nic do powiedzenia w tych sprawach?
          Pozdrawiam
          • zawad Re: ZAPROSZENIE 12.09.01, 23:32
            Na tym forum jest sporo tematów trudno się do nich wszystkich odnosic pisemnie
            zwlaszcza ze niektore typu czy mozna mieszkac na pradze sa relatywne.
            Ale podyskutowac mozna przy stoliku.
            A Palker stosuje ciekawa metode przyjde z toba pogadac jak mi
            odpowiesz.Myslalem ze taki fachura z checia przyjdzie pogadac z lista tematow.
            Pozdrawiam wszystkich.
            Ja bede na festynie.
            • Gość: palker Re: ZAPROSZENIE IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 12.09.01, 23:40
              Przyjdę, przyjdę. Wrócę również do tego watku. Pozdrawiam wszystkich.
          • Gość: Jędrzej Re: ZAPROSZENIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 00:53
            O nie tak nie jest.
            Jedynie od niedawna korzystam z portalu gazety i nie sposób odpowiedzieć na
            każdy temat, gdy trzeba być na lini aby zapoznać się z każdym postem. Lacze sie
            z netem przez telefon a rachunki rzadko sa ponizej 150 zlotych - ale zlozylem
            podanie o SDI. A tak po za tym uczestnicze w innych listach dyskusyjnych (tez
            pod nickiem jak wiekszosc na liscie) i czytanie setek postow gdy sie pracuje,
            uczestniczy w kampani staje sie trudne.
            Po 23 wrzesnia obiecuje poprawe, w a na pewno gdy bede mial wreszcie sdi.
            Pozdrawiam.
            Jedrzej
            • Gość: wp2 Re: ZAPROSZENIE IP: *.acn.waw.pl 13.09.01, 02:18
              Drogi Jędrzeju, po 23 to będzie musztarda po obiedzie - nie zasłaniaj się
              brakiem czasu i trudnościami na linii (telefonicznej jak rozumiem).
              Takie trudności ma wielu internautów, a rachunki zapewniam cię, dostają wyższe.
              Nie powstrzymuje ich to jednak od dyskusji na ważkie tematy.
              A tak przy okazji, zdradź w jakim rejonie Targówka mieszkasz, że masz mozliwość
              uzyskac sdi? Moi znajomi starją się o to od dłuższego czasu i niestety ciągle
              brak możliwości technicznych.
              Zapraszam jednak do rozmowy na forum i pozdrawiam
              • Gość: zawad Re: ZAPROSZENIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 02:24
                i ja pozdrawiam i licze na spotkanie.
              • Gość: Jedrzej Re: ZAPROSZENIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 22:12
                W centrali na 678 i 679 zakladaja SDI w polowie wrzesnia. Jednak jak bylem 2
                dni temu to 120 "pudełek" na centrale zostało już dawno zarezerwowanych. Jednak
                zlożyłem wniosek i mam zadzwonic w pod koniec miesiąca - pożyjemy zobaczymy
                • palker Re: ZAPROSZENIE 13.09.01, 23:12
                  Gość portalu: Jedrzej napisał(a):

> W centrali na 678 i 679 zakladaja SDI w polowie wrzesnia. Jednak jak bylem 2
                  > dni temu to 120 "pudełek" na centrale zostało już dawno zarezerwowanych. Jednak
                  >
                  > zlożyłem wniosek i mam zadzwonic w pod koniec miesiąca - pożyjemy zobaczymy

Z ciekawości zapytam: a gdzie składałes podanie o SDI?
    • sloggi Re: ZAPROSZENIE DO PARKU BRÓDNOWSKIEGO 13.09.01, 10:24
      Moi mili
      Wiecie czemu nienawidzę festynów na Targówku ?
      Bo zawsze gawiedż zdepcze ledno co odtajałą trawę w parku, obsikają wszystkie
      krzewy, zostawią tony śmieci i poddemolują co się da.
      Wytłumaczcie mi, czemu w Saskim Ogrodzie nikt nie łazi po trawie, czemu tam nie
      urządza się koncertów na trawie, gdzie główną atrakcją jest chrzczone piwo w
      plastikowych kubkach ?

Mam pytanie do Jędrzeja.
      Czy kiedykolwiek jest planowane ogrodzenie nieszczęsnego Parku Bródnowskiego ?
      Dlaczego gmina tak niemrawo i niechętnie urządza przetargi na posiadane
      nieruchomości ?
      Czy gmina wie coś na temat rzekomo przerwanej budowy przy zbiegu ulic T.Korzona
      i Samartyanka ?
      • Gość: Jędrzej NIE MA FESTYNU !!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 22:14
        W związku ze znanymi wydażeniami w USA festyn został odwołany. Prawdopodobnie
        odbędzie się za dwa tygodnie, ale tego nikt nie wie. POdobnie jest w całej
        Warszawie.
        Jedrzej
        • palker Re: NIE MA FESTYNU !!!!!!!!! 13.09.01, 23:10
          Należało się tego spodziewać. Zbyt markotno się zrobiło w świecie i także wg.
          mnie to trafna decyzja. Rzadko komu teraz pikniki w głowie. Może i lepiej, że
          spotkanie odbędzie się już po wyborach, bo problematyka "gminna" powinna być
          maksymalnie odpolityczniona.
      • Gość: Jędrzej Re: ZAPROSZENIE DO PARKU BRÓDNOWSKIEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 22:34
        Zaczynam nowy watek
        aby stal sie czytelniejszy dla wszystkich.
        Pamietajcie jednak, ze nie jestem rzecznikiem Urzedu Gminy Targowek
        a jedynie radnym - wyarzicielem woli mieszkanców, ktory z decyzjami urzedu nie
        musi sie zgadzac, a nawet czesto z nimi walczy. Co nie znaczy ze nie mam
        wlasnego zdania.
        Wasze sugestie, skargi itp. moge przekazywac w formie arkuszy interwencyjnych
        do gminy i oczekiwac z Wami odpowiedzi,

Jędrzej
        • palker Re: ZAPROSZENIE DO PARKU BRÓDNOWSKIEGO 13.09.01, 23:21
          No to będziemy cię męczyć.
          A tak na marginesie: straszne długo trwa uruchamianie strony WWW Echa
          Nadwiślańskiego. Od miesiecy zaglądam na stronę testową i nic się tam nie
          dzieje. Wiem, że to trudne przedsięwzięcie, ale - mimo wszystko - jestem lekko
          zniecierpliwiony.
          • Gość: Jędrzej Re: ZAPROSZENIE DO PARKU BRÓDNOWSKIEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 23:14
            Bo jest dopiero w konstrukcji od tygodnia.
            A stare jest nie aktualne, więc lepiej nie wchodzić
            Jędrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka