Dodaj do ulubionych

skuter'owcy

02.06.05, 18:08
Witam!
Czy realne jest posiadanie skutera na Pradze? To zgrabny środek lokomocji w
dobie powszechnych korków ulicznych. Zastanawiające jest czy kupując skuter
długo się nim mozna nacieszyc w roli pierwszego właściciela ;) Rozglądałam
sie po Szmulkach ale nigdzie skuter'owców nie widzę... już nie wspomnę o
parkowaniu na podwórku, ew. na osiedlowym parkingu?
Jakie jest Wasze zdanie? Macie jakieś przykłady?
Obserwuj wątek
    • Gość: Siwy Re: skuter'owcy IP: *.crowley.pl 02.06.05, 18:47
      Sory a myślisz że na Ochocie (z której pochodze a teraz mieszkam na pradze)jest
      inaczej??? Taki stereotyp Praga kradną ,gdzie indziej nie ,naprawde śmiszne ...
      • jaczn0 Re: skuter'owcy 02.06.05, 19:06
        Też mieszkam na Pradze od 2 lat i daleka jestem od sterotypów. Po prostu
        zainteresowałam się jak właśiciele skuterów, których tutaj nie wypatrzyłam,
        parkują swoje pojazdy. Zauważ, że rowerzystów jest pełno ale żadna mądrala nie
        zostawia roweru pod ścianą kamienicy.
        • Gość: Siwy Re: skuter'owcy IP: *.crowley.pl 02.06.05, 19:14
          " żadna mądrala nie
          > zostawia roweru pod ścianą kamienicy."
          Rety gdzie tak jest ,mamy rok 2005 i pod kamienicą nie zostawia się rowerków..
        • Gość: paweł Re: skuter'owcy IP: *.crowley.pl 03.06.05, 10:09
          chyba facet wiedze o pradze i szmulkach czerpiesz z opowiadan tolka banana
          zanim cos wystukasz na forum pomysl chwilke
          pozd.
          • jaczn0 Re: skuter'owcy 03.06.05, 14:46
            Panowie, luzu i nie tak sierożno ;)
            Liczyłam na konstruktywne odpowiedzi a nie wytykanie sobie nawzajem ulegania
            sterotypom.
            Nie twierdze i nigdzie nie napisałam, że na Pradze kradną bardziej niż w innych
            dzielnicach. Skuter to pojazd z racji parametrów lokujący sie pomiędzy rowerem
            a motorem - do piwnicy ani na balkon go się nie wtoczy ;) swobodnie stojący na
            podwórku, mimo zabezpieczeń jest łatwiejszy do ruszenia przez amatora cudzych
            jednośladów. Zastanawiam się po prostu jakie mają pomysły na parkowanie na
            własnym podwórku (gdy strzeżony parking nie wchodzi w grę)??? Pozostaje tylko
            łańcuch przepleciony przez ramę, oba koła i przytroczony do zbrojonej latarni?
            A może rozpuszczenie plotki na podwórku, że to skuter praskiego "żołnierza" i
            wara od niego z łapami? ;)))
            Proszę niech się odezwą jacyś prascy własciciele skuterów.
            Pozdrawiam.
    • Gość: seba Re: skuter'owcy IP: *.cu.com.pl / 193.24.24.* 16.06.05, 12:47
      Ja mieszkam na Targówku i skutrekiem pomykam od roku. Trzymam na ośiedlowym
      parkingu. BEz Obaw.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka