Dodaj do ulubionych

Mieszkaniowe rekordy cenowe

13.07.06, 10:42
Czytam ci ja i oczom nie wierzę: ul.Równa, 76 m kw (pow. użytkowej bo to
skosy, faktycznie 88,5 m kw), rok 2002. Cena za m kw: 7500!!!!!!!!!!!
Pogięło kogoś, czy coś przegapiłem?

Pzdr
M44
Nie chcemy takiego pomnika
Warszawa subiektywnie
Obserwuj wątek
    • herox Re: Mieszkaniowe rekordy cenowe 13.07.06, 10:55
      Taka cena nie wydaje się być zbyt wysoka, ze względu na lokalizację i na
      oczekiwany wzrost wartości ok.20-30% wocznie.
      Myślę, że spokojnie sprzedawca uzyska taką cenę.
    • badziewiak_leon Re: Mieszkaniowe rekordy cenowe 13.07.06, 11:04
      Poszła po prostu fama po mieście, że Praga jest wporzo baza, a w stosunku do
      Kabat i Wilanowa to w ogóle... więc czemu niby ceny mieszkań miały by być tu
      niższe niż gdzie indziej?:))) U nas na Bródzienku - też - wiadomo - dużo
      zieleni, spokój, doskonała komunikacja z Centrum. Nie kupisz więc teraz zupełnie
      niczego (nie - żeby tam dwa pokoje lub rocznik 2002) w cenie niżej 200 tys. I
      tak trzymać - niedługo nie będzie w Warszawie żadnych przyjezdnych.
      • Gość: ktoś Re: Mieszkaniowe rekordy cenowe IP: *.lcel.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 11:33
        >tak trzymać - niedługo nie będzie w Warszawie żadnych przyjezdnych< - jasne,
        przy tych cenach Twoje dzieci też bedą przyjezdne a może raczej wyjezdne - na
        wieś, bo w stolycy nie bedzie je stać na mieszkanie
        • prayboy Re: Mieszkaniowe rekordy cenowe 13.07.06, 12:42
          nikogo nie pogielo, ulica Rowna jest znana z tubylcow z ktorych kazdy trzyma Amstaffa i szkoli go do
          zabijania lud, takie nowe narzedzie zbrodni, kiedys noz, teraz pies... Za Tesco na dzialkach przy torach
          sa wieczorem yurzadzane walki tych bydlakow. Pamietacie historie jak pies rzucil si edo gardla i zagryzl
          14 letnia wlascicielke? To bylo wlasnie w mieszkaniu na Rownej. Czytalem reportaz ze tam to normalka.
          Wiec za takie "mrozace krew w zylach" atrakcje w sasiedztwie trzeba slono placic. Tak jak za inne sporty
          ekstremalne. Niektorzy potrzebuja codziennej dawki adrenaliny.
          • miszka44 Re: Mieszkaniowe rekordy cenowe 13.07.06, 12:54
            Jeśli mnie pamięć nie myli, to wypadek wydarzył się na Małej. Nie zmienia to
            oczywiście faktu, że te psy to chodzące bomby zegarowe.

Pzdr
            M44
            Warszawa subiektywnie
        • badziewiak_leon Re: Mieszkaniowe rekordy cenowe 13.07.06, 16:59
          Ktosiu - nie masz poczucia humoru, albo to moja wina, że nie wyczułeś(łaś)
          sarkazmu. Na przyszłość obiecuję się poprawić. A moje dzieci, razem ze mną
          zamierzam wywieźć gdzieś daleko - jak najdalej od tej naszej rodzimej
          warszawskiej paranoi. Brakuje tylko odrobinę odwagi, by sprzedać wszystko,
          spakować tobołki, strzepnąć proch z sandałów i odejść.
          • kriss67 Re: Mieszkaniowe rekordy cenowe 14.07.06, 08:27
            Cześc Leon:) No co Ty, źle Ci na tym naszym kochanym Bródzienku? Tacy jak Ty
            muszą tu pozostać. Nie możesz na tułaczke swojej dziatwy skazywać:)
            A co do Pragi. Do ideału daleko, ale przez ostatnie kilkanascie lat Praga i tak
            uciekła do przodu o co najmniej epoke.
            Pozdro
            Krzysztof
    • nasza_maggie wnerw 13.07.06, 13:28
      nic nie przegapiłeś miszko, ja też to widzę, i te mieszkania nie sa warte tej
      kasy...

im mniejsze mieszkania tym droższe.
      media wszystko tak rozkęrciły. jestem wściekła, szukam mieszkania od roku na
      pradze.

i co słysze 'drogo, bo tu będzie metro' ROTFL!!!!!!!!!!!!
      • miszka44 maggie! 13.07.06, 13:42
        A co z Inżynierską?

Pzdr
        M44
        Warszawa subiektywnie
        • nasza_maggie Re: maggie! 13.07.06, 13:52
          wporzo:)))
          • nasza_maggie Re: maggie! 13.07.06, 13:54
            za szybko poszło.
            znaczy się nie ma mieszkań bo to w większości są komunalne lokale....

jak coś jest to takiego tyci tyci.

jak zobaczyłam tomieszkanie na równej to się za głowę złapałam - takich cen to
            chyba nawet na środmieściu nie ma..

(podobał mi się post o psach:)))
            • badziewiak_leon Re: maggie! 13.07.06, 17:17
              No normalnie jestem zdziwiony. Tacy kulturalni ludzie na tym forum, a nie
              kochają zwierząt. Pitbull, amstaff czy inny doberman, to przecież najlepszy
              przyjaciel człowieka. Zwierze rasowe - zwykle bardzo zadbane... Nie jest
              wymagający - prześpi się w przedpokoju, a w razie potrzeby - można go nakarmić
              nawet własną ręką, czy kawałkiem teściowej. Skutecznie obroni przed atakującym
              komornikiem.

Z kolei zaś inni ludzie typu przechodnie, mają także wiele pożytku z kontaktów z
              pieskiem. Ćwiczą refleks, nie muszą pić porannej kawy, gdy zamiast tego jadą
              sobie z rana windą ze zwierzątkiem, którego właściciel humanitarnie nie męczy
              zakładaniem kagańca (z resztą i w kagańcu taki piesek potrafi także wykonać
              wiele efektywnych ćwiczeń z przeciwnikiem)...

A mi się najbardziej w tym wszystkim podoba ta historia z Metrem na Pragę,
              Targówek, Bródno. Gdyby Bareja zmartwychwstał uznał by to za historię klasycznie
              w swoim stylu. Dla mniej spostrzegawczych wersja na poważnie - druga nitka Metra
              jest obecnie w stanie wypracowywania koncepcji (przypominam, że pierwsza miała
              docierać na Młociny w 1995 r., a gdzie dociera w 2006 r. - każdy widzi).

A żeby już totalnie przynudzić i zdołować wspomnę jeszcze, że na koniec tego
              roku przewidywany jest totalny boom w nabywaniu nieruchomości i w związku z tym
              skok cen, jakiego najstarsi górale nie są w stanie sobie wyobrazić. Obiekty
              kupione przed 1 stycznia 2007 r. nie będą bowiem objęte nowym (planowanym)
              systemem opodatkowania dochodów ze sprzedaży nieruchomości. W związku z tym, ta
              Równa może w grudniu sięgnąć ceny i powyżej 10 tys./m2.
              • nasza_maggie leon 13.07.06, 19:45
                ty masz talent
                ty się normalnie chłopie marnujesz;)))))))))))))
                • Gość: pong Re: leon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 23:23
                  no nie wiem chcialem kupic mieszkanie na foksal ale jak tak widze, ze takie
                  zachecajace ceny na rownej sa to chyba zdecyduje sie na prage, ten klimat i w
                  ogole
      • kszynka Re: wnerw 14.07.06, 14:15
        ciesze się, że od roku mam swoje mieszkanie własnie na Pradze bo teraz już tego
        bym nie mógł zrobić.
        a okolice Inżynierskiej, Dąbrowszczaków, Szymanowskiego to naprawdę dobra
        • nasza_maggie Re: wnerw 14.07.06, 14:24
          kszynka weź nie dołuj..............
          • miszka44 Re: wnerw 14.07.06, 14:48
            Spoko, zaraz kszynke zdołuje leon niezawodny ;-)

Pzdr
            M44
            Warszawa subiektywnie
            • nasza_maggie Re: wnerw 14.07.06, 14:56
              eeee no co ty
              leon jest realistą
              on nam robi marketing oby tutaj żadne burżuje sie nie pojawiały
              i przy okazji mnie rozwesela:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka