Dodaj do ulubionych

Remont Modlińskiej...

16.07.06, 14:36
... od Mehoffera do Światowida (przy Urzędzie Dzielnicy), zachodnia jezdnia -
zostawiony jest tylko jeden pas ruchu. Na dwóch pozostałych kładziona jest
nowa nawierzchnia... Pewnie od jutra będzie można będzie jeździć normalnie,
albo prawie normalnie (jeśli zabiorą się dla odmiany za prawy pas).

Szkoda, że nikt nie dał tu znaku - wrąbałam się tam zupełnie niepotrzebnie,
zamiast jechać do Modlińskiej "Światowidem" :-)))

Może jest gdzieś info, jak przebiegać będą prace?
Obserwuj wątek
    • skiela1 Komunikaty.. 16.07.06, 16:07

14.07.2006
      Utrudnienia w ruchu na ul. Modlińskiej
      Od dnia 14.07.br. (piątek) od około godz. 22:00 do dnia 17.07.br. (poniedziałek)
      do około godz. 4:30 nastąpią utrudnienia w ruchu na ul. Modlińskiej.

Autobusy linii 152 (w kierunku krańca PL. HALLERA) skierowane zostaną na trasę
      objazdową od skrzyżowania Klasyków / Modlińska ulicami: Modlińską do
      skrzyżowania z Mehoffera i z powrotem Modlińską w kierunku Żerania.
      Na trasie objazdowej obowiązują wszystkie napotkane przystanki.

W nocy 15/16.07.br. (sobota/niedziela) od około godz. 0:00 do około godz. 4:30 w
      czasie asfaltowania skrzyżowania ulic Modlińskiej i Mehoffera linie nocne 609 i
      613 zostaną skierowane na trasy objazdowe:
      Linia 609 - wycofanie z krańca BUKÓW i skrócenie trasy do krańca NOWODWORY
      Linia 613 - wycofanie z Tarchomina i Nowodworów i skierowanie w kierunku
      Choszczówki od skrzyżowania Modlińska / Światowida ulicami: Modlińską, Klasyków,
      Bohaterów, Ołówkową, Parowozową, Mehoffera, Raciborską, Przytulną, Henrykowską,
      Wyganowską, Raciborską, Mehoffera, Modlińską, Główną do krańca BUKÓW;
      w kierunku krańca DW. CENTRALNY od krańca BUKÓW ulicami:
      Główną, Gąsiorowskiej, Przyrzecze, Modlińską, Mehoffera, Światowida i dalej
      stałą trasą;

Na zmienionych odcinkach tras obowiązują wszystkie przystanki jako warunkowe.

W nocy 16/17.07.br. (niedziela/poniedziałek) od około godz. 0:00 do około godz.
      4:30 w czasie asfaltowania skrzyżowania ulic Modlińskiej i Światowida linie
      nocne 609 i 613 zostają skierowane na trasy objazdowe:

w kierunku krańców BUKÓW i CHOSZCZÓWKA od skrzyżowania Modlińska / Obrazkowa
      ulicami: Obrazkową, Myśliborską, Porajów i dalej stałymi trasami;
      w kierunku krańca DW. CENTRALNY trasy nie ulegają zmianie;

Na zmienionym odcinku trasy obowiązują wszystkie napotkane przystanki jako
      warunkowe.

Utrudnienia związane są z remontem nawierzchni jezdni ul. Modlińskiej.
      news.ztm.waw.pl/news.php?category=2
      • beata_ No tak, tylko trzeba wiedzieć... 16.07.06, 16:20
        ... żeby w te Komuniakty zajrzeć :-))))

Ale będę pamiętać, bo jak juz zaczęli, to następna niespodzianka może być za
        tydzień na innym odcinku :-))
        • Gość: Rychu Jak sie nie czyta to pretensje do siebie IP: *.spray.net.pl 17.07.06, 00:33
          • skiela1 No tak.....ale.. 17.07.06, 01:52
            nigdzie w prasie nie bylo informacji o robotach drogowych.
            • beata_ Ale Rychu wie lepiej :-))) 17.07.06, 02:35
              Bo on w ogóle bardzo mądry jest i przewidujący, i nawet jak nie przeczyta, to
              wie i pretensji do siebie nie ma :-))

Szkoda tylko, że nie zrozumiał, że wrzuciłam temat tytułem ostrzeżenia dla
              tych, którzy w przeciwieństwie do Mądrego Rycha nie czytają informacji
              zaszytych na stronie ztm... Nie zrozumiał też, że dzięki Twojej informacji tym
              bardziej pretensji do siebie mieć nie będą :-)
              • jurek_dzbonie Re: Ale Rychu wie lepiej :-))) 17.07.06, 16:02
                Odczep sie od Rycha. W GW byl artykul. Czytac trzeba, czytac....
                • beata_ JA się czepiam ????? 17.07.06, 18:15
                  Wrzuciłam info dla tych, co nie przeczytali... sama nie czytałam akurat (nie ma
                  obowiązku czytania wszystkiego), co nie znaczy, że do kogoś pretensje mam.
                  Zetknęłam się z problemem i uprzedziłam innych, którzy być może też nie
                  czytali - to grzech?

Głupie rady i komentarze są zbędne - tyle chciałam powiedzieć, tylko
                  grzeczniej, ale jak widać grzeczniej do niektórych nie dociera... czytać
                  trzeba, czytać... a najlepiej ze zrozumieniem
                  • Gość: Kiełek Re: JA się czepiam ????? IP: *.jmdi.pl 17.07.06, 22:29
                    Aaa głupia jesteś... Rychu i Jureczek to super chłopaki, a Ty jesteś nieukiem.
                    Nie czepaj się ich. jak czytać nie umiesz, to się czep tramwaju.... zaraz...
                    tramwaj na Tarchomin nie jeździ...
                    wogóle to jak smiesz podważać ich święte słowa, niech nam panują królowie buspasa.
                    • beata_ Zapomniałeś dodać, że mam wszy... 18.07.06, 00:31
                      ... trollu
                      • Gość: Kiełek Re: Zapomniałeś dodać, że mam wszy... IP: *.cbr.tp.pl 18.07.06, 11:01
                        wszy to na płucach skaczą Ci jak sarenki na polance...

P.S.
                        Mam nadzieję, że mój sarkazm.... niestety w stosunku do tych "panów" - jedne z
                        nich bodajże chwalił się, że wozi ze sobą kulki z łożysk w celu nawracania
                        niepokornych kierowców jeżdżących buspasem rzucając w ich przebrzydłe samochodu
                        niepostrzeżenie żelastwem - jest w pewnien sposó "spaczony"
                        • misiekka Zaden z nich o kulkach nie pisal.... 18.07.06, 11:40
      • anette00 heh 17.07.06, 16:29
        o tym że strasa skócona dowiedziałam sie na Pętli... o 2 w nocy.... bardzo miła
        niespodzianka... gdybym musiała robić spacerek na Buków przez lasek , :)))
    • tarantula01 Re: Remont Modlińskiej... 18.07.06, 00:03
      beata_ napisała:

> Może jest gdzieś info, jak przebiegać będą prace?

To jest info od kierownika robót, więc może się coś jeszcze zmienić, ale:
      Za tydzień mają być frezowane lewy i środkowy pasy Modlińskiej od Światowida do
      Płochocińskiej.

Za dwa tygodnie prawy pas (ten co teraz został nie tknięty) Modlińskiej od
      Mehoffera do Światowida

Za trzy tygodnie prawy pas (bus-pas) od Światowida do Płochocińskiej.

Wszystkie prace w stronę centrum.
      • beata_ Re: Remont Modlińskiej... 18.07.06, 00:29
        No i fajnie wiedzieć, myślę że nie tylko mnie się to przyda :-)
        Dzięki
      • Gość: Kiełek Re: Remont Modlińskiej... IP: *.cbr.tp.pl 18.07.06, 11:03
        O Jezusku, buspasa nie będzie, co to będzie... trzeba zapsay robić, spowaidać
        się, bo jak się świat nie zawali, to plagi na nas spłynął...
        • misiekka Re: Remont Modlińskiej... 18.07.06, 11:40
          W weekend bus-pas nie obowiazuje.
          • Gość: marti Re: Remont Modlińskiej... IP: 217.153.150.* 18.07.06, 15:30
            A szkoda. Skróciłby on czas przejazdu autobusów w weekend o 0,46 sekundy.
            • qnegunda Re: Remont Modlińskiej... 22.07.06, 10:07
              Masz racje - zastanowimy sie w ZDM nad ustawieniem tego pasa, zeby obowiazywal
              caly czas.
    • skiela1 Weekendowe remonty 21.07.06, 05:01

Dzisiaj o godz. 22 drogowcy rozpoczną remonty dwóch ulic. W związku z tym
      zwężona będzie Modlińska w stronę centrum między ul. Mehoffera a Światowida (w
      korku utkną kierowcy wracający z Mazur i znad Zalewu Zegrzyńskiego). Wyłączona z
      ruchu będzie zaś Dickensa na Ochocie - radzimy korzystać z Opaczewskiej.
      Utrudnienia potrwają do godz. 4 rano w poniedziałek.
      kmaj

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060721/warszawa_a_14.html
    • tarantula01 Modlińska - może być nieciekawie 06.08.06, 15:57
      Obfite opady deszczu wstrzymały prace przy ostatnim etapie odnawiania jezdni
      Modlińskiej w stronę centrum. Na prawych pasach od Światowida do Płochocińskiej
      jeszcze nie zaczęto układać ostatnich warstw asfaltu. Gdyby nie było deszczu,
      to teraz pewnie odcinek od Światowida do Obrazkowej byłby gotowy. A tak zanim
      się położy ostatnią warstwę, to trzeba osuszyć podłoże - co trochę trwa. W
      każdym razie może się zdarzyć, że jutro wcześnie rano Modlińska nie będzie w
      pełni gotowa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka