Gość: mania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 19:49 Cześć wszystkim!!! Czy ktoś z Was mieszka na Łojewskiej na Bródnie??? Może znacie kogoś z tamtąd? Zamierzam sie przeprowadzić na tą ulicę, tylko nie wiem czy warto... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ullissa Re: UL.ŁOJEWSKA*** 10.02.03, 15:58 ja osobiscie nie mieszkam na ul. lojewskiej ale zaraz tuz tuz przy niej na turmonckiej. moj blok otaczaja bloki na lojewskiej. calkiem przyjemnie mi sie tu mieszka - niedaleko jest szpital, zaraz na lojewskiej przychodnia, stary jak swiat klub lira i niedawno otwarty sam.Jest tez biedronka i najlepsza apteka na ul. suwalskiej gdzie kiedys cukiernia byla. co do ludzi to sa nawet przyjemni wiec sie przeprowadzaj pozdrowienia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: UL.ŁOJEWSKA*** 10.02.03, 16:02 Nie wiem nad czym dumasz - jest okazja to się do nas przeprowadzaj. Bródno można pokochać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: UL.ŁOJEWSKA*** IP: *.chello.pl 11.02.03, 11:07 Hejka, Ja też miszkam niedaleko, bo na Krasiczyńskiej. Mnie sie tu podoba i narazie nigdzie bym sie nie wyprowadziła. Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: UL.ŁOJEWSKA*** 12.02.03, 02:24 Ja gdybym mial kupe forsy to bym chcial mieszkac gdzies w okolicach Julianowskiej. Wykopil bym stara chalupine ,zorganizowal totalny remont ,a w piwnicy bylaby wielka kolekcja dobrych czerwonych win. Oczywiscie garaz musialby byc na dwa samochody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: UL.ŁOJEWSKA*** IP: *.bc.hsia.telus.net 17.02.03, 05:02 A ja gdybym mial kupe forsy albo i wiecej cofnal bym czas o 30 lat zeby znow sie znalezc na tym prawdziwym Brodnie pozrywac jablek z okolicznych sadow pozjezdzac na lyzwach i sankach z gorki przy Bartniczej z ostrym hamowaniem na tej posesji gdzie mieszka Lelu Odpowiedz Link Zgłoś
lelu Re: UL.ŁOJEWSKA*** 17.02.03, 21:11 Taraz z dachów domów, które stoją na miejscu górki, przy pomocy paralotni, mógłbyś dolecieć na środek mojego ogrodu, gdzie dalej rosną te same wiśnie, malinówka i kosztela. O raju, niby wszystko to mam, ale o te 30 lat też bym się cofnął. O roku ów 1973.... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: UL.BARTNICZA*** 18.02.03, 08:35 Mam zdjęcie z roku 1974 pod Lela domem - wiozą mnie w wózku od chrztu. Zamiast Bartniczej wielki lej - jak po bombie, za to widać ten słup telefoniczny na 2 nogach ze szczebelkami do wejścia - teraz jest 1 możny, ale szczebelki zostały. A pamiętacie - dokąd nie wybudowali Rembielińskiej przejazd był wybrykowany przez takie granitowe bambulce. Gdzieś w domu jest zdjęcie z 1975 roku jak po raz 1 Bartniczą i Wyszogrodzką przejechał autobus (linii 126), flagi itp. - wydarzenie wielkopomne:) Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: UL.BARTNICZA*** 18.02.03, 10:07 Ja pamietam kiedy ulica Bialolecka zasuwaly tramwaje i na rogu z Nadwislanska (juz oczywiscie tego rogu nie ma) byl przystanek . Odpowiedz Link Zgłoś
lelu Re: UL.BARTNICZA*** 18.02.03, 17:53 I przystanku przy Nawiślańskiej nie było. Zawsze był przy Bartniczej, przy Domu Nauczyciela- wyburzonym. Była tam też budka z piwem- u Pulpeta. W kierunku Nadwiślańskiej ciągnęła się drewniana zabudowa- sklep Maliszewskich z punktem Toto- Lotka itd. Odpowiedz Link Zgłoś