Dodaj do ulubionych

Śmietnik III ETAPU ?

18.09.06, 13:05
Witam,
Na terenie budowy III etapu (vis a vis wjazdu do garażu i śmietnika II etapu)
pojawiła się metalowa konstrukcja, która, jak mniemam, będzie śmietnikiem!
Czy to nie przesada, dwa śmietniki dosłownie naprzeciwko siebie? Czy ktoś z
przyszłych mieszkańców III Etapu może potwierdzić moje podejrzenia?
Pozdrawiam Sąsiadów /obecnych i przyszłych/
Obserwuj wątek
    • kubus2000 Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 13:28

Tak, to śmietnik. Został przeniesiony w to miejsce na życzenie mieszkanców III
      etapu (tą wersje usłyszałem w budzie sprzedajnej przed osiedlem). Lokalizacja
      cokolwiek bez sensu, tym bardziej ze w etapie IV nie ma smietnika wiec np
      mieszkaniec bloku mieszkającego najbliżej sw.wincentego bedzie spacerował przez
      cały park lesny by wyrzucić smieci.
      • pl_dwa Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 13:39
        Nic tylko pogratulować pomysłowości. Czy mieszkańcy II etapu nie mają w tej
        kwestii nic do powiedzenia?
        • pl_dwa Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 13:59
          Rozumiem, że śmietnik z pewnością został przeniesiony z istotnych powodów, ale
          gdzie nasz zdrowy rozsądek? Przecież PL stanowi całość. Po co dwa śmietniki
          dosłownie jeden obok drugiego?
          • kubus2000 Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 14:45

Zadzwoń do Agmetu i zapytaj. Tylko nie pytaj Pana z budki przy wjeździe na
            osiedle. Jak mu powiesz że Ci cos nie odpowiada to pewnie usłyszysz że droga
            wolna i nikt do mieszkania w Parku Leśnym Cie nie zmusza. Sam miałem okazję
            usłyszec że moge się wyprowadzić.
            Pozdr.
            • bardzoniepokorny odpowiedź dla kobuska 20.09.06, 16:47
              "Pan z budki" przekazał o ile wzrosła wartość mieszkań w Parku Leśnym i ile
              można zarobić przy odsprzedaży. Na pewno nie sugerował wyprowadzki. Ale każdą
              wypowiedź można dostosować do własnych niecnych celów.

Nie sądzę aby mieszkańcy II etapu chcieli aby ich śmietnik był do dyspozycji
              III i IV etapu? Lokalizacja śmietnika w III etapie była znana i niezmienna od
              początku budowy I etapu.
        • shivyk Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 14:48
          Mają...
          Ale co z tego, jest już zapłacone za mieszkanie więc leją na Ciebie.
          Ja nie miałem w tym miejscu na planie zagospodarowania osiedla śmietnika. Mnie
          nikt się nie pytał czy będzie mi to pasować...
          Wcale mi się nie widzi taki widok z okna...
          Skoro przyszli mieszkańcy tak sobie ustalili to może warto było zapytać się
          mieszkańców II-go etapu, co na to sądzą?
          Ja jestem absolutnie przeciw!!!
          Pozdro,
          Siwy
    • dinee sortowanie śmieci ? 18.09.06, 15:00
      Osobiście uważam że powinniśmy sortować śmieci.
      Dzięki temu nasze koszty wywozu mogą zmaleć.
      Myślę że po zawiazaniu wspólnoty taka kwestia będzie poruszona. Przeprowadzimy
      też konieczną edukację w tym temacie. Mam też nadzieję że razem z odpadkami
      organicznymi do śmietnika powędrują krzaki zasadzone przy budynku 65c.
      • pl_dwa Re: sortowanie śmieci ? 18.09.06, 15:06
        Krzaki pod oknem milsze bynajmniej niż dwa śmietniki :(
      • kubus2000 Re: sortowanie śmieci ? 18.09.06, 15:14
        Popieram. Czekam na sortowanie. Bardzo:)
        A krzaczki powinny zniknąć. Bez dyskusji. To nie jest teren tego Pana.
        Zrozumiałbym takie postępowanie gdyby Agmet nie zadbał o nasze WSPÓLNE
        trawniki. Ale dba. Niestety, nawet w niedziele:(
      • maharani2 Re: sortowanie śmieci ? 03.10.06, 11:45
        Hej. Komu przeszkadza trochę zieleni? I tak z naszego bloku lasu właściwie nie
        widać, a drzewka są wielkości zapałek. Za chwilę powstaną jeszcze ciekawe
        widoki 9-pietrowców
    • pdmoch Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 15:09
      Ciekawe jest to co piszecie.
      Dzwonili do nas i pytali każdego, gdzie postawic śmietnik, my sie szybko
      zebraliśmy i postanowiliśmy, że właśnie tam ;).
      O ile wiem o takich decyzjach to decydują archiekci w Agmecie a nie przyszli
      mieszkańcy.
      Piotr
      • pl_dwa Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 15:15
        A mogę w takim razie spytać co Wami kierowało?? Po co dwa śmietniki obok
        siebie??
      • msylvic Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 15:18
        Ja o lokalizacji śmietnika dowiedziałam się kilka dni temu od mieszkańca z II
        etapu, na planie wyglądało to nieco inaczej...
        p.s. Mieszkańcy IV etapu będą mieli małe utrudnienie wędrując codziennie ze
        śmieciami w stronę lasku.

--
        pozdr, Sylwia
        • msylvic Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 15:19
          nikt się nas nie pytał, Agmet sam postanowił- to właśnie napisał podmoch, ale
          źle go zrozumiałeś.
          --
          pozdr, Sylvic
          • pl_dwa Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 15:23
            Wybaczcie, chyba cały czas jestem pod wrażeniem odpowiedzi pana z budki
            cytowanej przez kubusia..
    • anna_pawul Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 15:32
      Na rysunkach zagospodarowania III i IV etapu (który jest załącznikiem do mojej
      umowy) śmietnik znajduję się między budynkami B i C (są to dwa budynki
      sąsiadujące z II etapem). Może śmietnik jest tylko czasowo postawiony w innym
      miejscu?
      • m_golightly Re: Śmietnik III ETAPU ? 18.09.06, 21:24
        czyli nie tylko mnie krew zalała jak w piątek wyjrzałam przez okno i ujrzałam to
        "cudo"? umiejscowienie z pewnością korzystne dla śmieciarki, która za jednym
        zamachem będzie mogła obskoczyć dwa śmietniki... ręce opadają! co do rysunków
        prezentowanych potencjalnym nabywcom to mają się one chyba nijak do stanu
        faktycznego, w naszym przypadku zasugerowaliśmy się takim rysunkiem i
        zarezerwowalismy mieszkanie, o którym przy podpisywaniu umowy dowiedzieliśmy
        się, że pod oknem będzie miało wjazd do garażu... "wjazd miał być w innym
        miejscu ale koncepcja się zmieniła", mogliśmy po prostu zrezygnować z zakupu
        mieszkania, bo wyboru już nie było, pzdr
        • bardzoniepokorny Re: Śmietnik III ETAPU ? 20.09.06, 16:57
          Nie sądzę aby mieszkańcy II etapu chcieli aby ich śmietnik był do dyspozycji
          III i IV etapu? Lokalizacja śmietnika w III etapie była znana i niezmienna od
          początku budowy I etapu.
          • shivyk Re: Śmietnik III ETAPU ? 20.09.06, 19:02
            A to ciekawe, bo ja u siebie na planie zagospodarowania mam w tym miejscu wjazd
            do garażu. To co? Każdy ma inny plan?
            Pozdrawiam,
            Siwy
          • pl_dwa Re: Śmietnik III ETAPU ? 20.09.06, 19:04
            Rozumiem, że doskonale poinformowany Niepokorny Bardzo z Agmetu?
            • igazz Re: Śmietnik III ETAPU ? 23.09.06, 07:35
              Śmietnik na planach załączonych do umowy jest zdecydowanie umieszczony pomiędzy
              budynkiem B i C III etapu. Rzeczywiście sprzedający może dokonywać
              uzasadnionych zmian w zagospodarowaniu przestrzennym tej działki. Ale u z a s a
              d n i o n y c h, a jak to się ma do przypadku śmietnika? Nie zwróciłam uwagi na
              śmietnik mimo, iż wczoraj byłam przy PL. Trudno jest mi powiedzieć, gdzie
              dokładnie on się znajduje. Ale sądząc po wypowiedziach, to w okolicy wjazdu do
              garażu etapu III. Jeżeli tak, to może Agmet postanowił ułatwić życie przyszłym
              mieszkańcom etapu III, aby mogli np. wyjeżdżając z garażu wyrzucić śmieci? Albo
              skrócić drogę poruszania się śmieciarki po osiedlu? Ale to tylko rozważania, bo
              mam potrzebę rozumienia, tego co się dzieje. Mam nadzieję, że Agmet ma pomysł
              jak to rozsądnie uzasadnić, bo zmiany dla samej zasady lub nowej koncepcji, to
              już przesada. Nie mam pojęcia, jakie to będzie miało konsekwencje dla
              mieszkańców, ale sądząc po odzewie, jednak komuś to przeszkadza. Napiszcie
              proszę o swoich obawach? Dla mnie sam fakt wyboru mieszkania w miejscu, gdzie
              nie ma śmietnika jest argumentem (wybieram mieszkanie daleko od śmietnika, bo
              mam np. traumę śmietnikową). To tak, jak kupić mieszkanie na osiedlu z niską
              zabudową (podstawowy argument zakupu mieszkania!), a de facto zamieszkać w
              blokowisku - bo komuś zmieniła się koncepcja. Czy Agmet dokunując jakichkolwiek
              zmian w umowie lub jej załącznikach nie powinien wysyłać aneksów???
              • teg1 Re: Śmietnik III ETAPU ? 24.09.06, 22:07
                Hmm... trochę się już pogubiłem... wg planu który mam śmietnik jest rzeczywiście pomiędzy budynkiem B a C III etapu i jednocześnie naprzeciwko wjazdu do garażu II etapu, więc chyba wszystko się zgadza (?)
                • igazz Re: Śmietnik III ETAPU ? 30.09.06, 12:59
                  Tak, rzeczywiście się zgadza:) Chyba się jeszcze nie obudziłam jak czytałam
                  informację na temat budowy śmietnika, bo byłam absolutnie przekonana, że
                  śmietnik został przeniesiony obok garażu etapu III. Przepraszam za tą gapę i
                  liczę na poczucie humoru mieszkańców i tolerancję dla porannych śpiochów ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka