marek_szwarc 23.10.06, 22:45 kaloryfery wczoraj grzaly a dzis zimne! co robić? poza tym że się ubrać w futro na noc?;-) RATUNKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_szwarc Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 14:23 już spox;-) zawołałem jakiegoś magika z budowy rano i cos tam pokrecil pomajstrowal i pogadal z rurami i "odpowietrzyl" czy coś;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radek_k Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 16:46 w której klatce mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
re1 Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 17:41 Blok 65C ma chyba jedną klatkę? Odpowiedz Link Zgłoś
maharani2 Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 10:46 kl. III, kaloryfery ledwie ledwie ciepławe przy rurce. Chyba mamy zapowietrzony pion. Odpowiedz Link Zgłoś
mtr10 Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 12:08 tak tak, potwierdzam....chyba że przestali grzać bo się ciepło zrobiło.... Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 12:50 Mam wrażenie ze ogrzewanie w dzień jest wylączone. Wieczorem kaloryfery zawsze mamy cieplejsze. Na razie nie narzekamy ale zdarzaja sie dziwne zjawiska tego typu że w 2 pomieszczeniach kaloryfery są ciepłe a w 2 pozostałych zimne. A wszystkie są ustawione na "4" i na pewno nie są zapowietrzone - ostatnio to sprawdzaliśmy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 12:57 Może to co napiszę jest wielką bzdurą ale uprzedzam na hydraulice nie znam się zupełnie. Regulatory które mamy przy kaloryferach posiadają wewnątrz zawór działający trochę na zasadzie termostatu. Przekręcając pokrętło np na 4 - ustawiamy maksymalny możliwy dla tego zakresu przepływ ciepłej wody, który w zależności od temperatury w mieszkaniu może zostać automatycznie ograniczony, co powoduje że kaloryfer robi się chłodny. Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 13:06 guuferek napisał: > Regulatory które mamy przy kaloryferach posiadają wewnątrz zawór > działający trochę na zasadzie termostatu. Przekręcając pokrętło np na 4 - > ustawiamy maksymalny możliwy dla tego zakresu przepływ ciepłej wody, który w > zależności od temperatury w mieszkaniu może zostać automatycznie ograniczony, > co powoduje że kaloryfer robi się chłodny. to prawda, ale ja na wszelki wypadek wzywałam hydraulików właśnie dlatego, że jeden z kaloryferów pozostawał zimny i ku mojemu zdziwieniu panowie zajęli się przede wszystkim szafką na korytarzu, wydłubali z niej jakieś sitko, które u mnie wypłukali bo było "pełne szajsu" cytując pana hydraulika i obiecali, że będzie lepiej, no i jest, grzeje może słabo ale za to wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
marek_szwarc Re: 65c! we have a problem!;-) 26.10.06, 00:31 kurna. a moze by tak zapaść w sen zimowy?;-) Odpowiedz Link Zgłoś