Dodaj do ulubionych

65c! we have a problem!;-)

23.10.06, 22:45
kaloryfery wczoraj grzaly a dzis zimne! co robić? poza tym że się ubrać w
futro na noc?;-) RATUNKU!!!
Obserwuj wątek
    • radek_k Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 09:23
      która klatka?
      • marek_szwarc Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 14:23
        już spox;-) zawołałem jakiegoś magika z budowy rano i cos tam pokrecil
        pomajstrowal i pogadal z rurami i "odpowietrzyl" czy coś;-)
        • radek_k Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 16:46
          w której klatce mieszkasz?
          • re1 Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 17:41
            Blok 65C ma chyba jedną klatkę?
            • kubus2000 Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 18:44
              65c ma 3 klatki
          • marek_szwarc Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 19:09
            II a Ty?;-)
            • radek_k Re: 65c! we have a problem!;-) 24.10.06, 19:19
              III, myślałem że Ty też.
              • maharani2 Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 10:46
                kl. III, kaloryfery ledwie ledwie ciepławe przy rurce. Chyba mamy zapowietrzony
                pion.
                • mtr10 Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 12:08
                  tak tak, potwierdzam....chyba że przestali grzać bo się ciepło zrobiło....
                  • kubus2000 Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 12:50

Mam wrażenie ze ogrzewanie w dzień jest wylączone. Wieczorem kaloryfery zawsze
                    mamy cieplejsze. Na razie nie narzekamy ale zdarzaja sie dziwne zjawiska tego
                    typu że w 2 pomieszczeniach kaloryfery są ciepłe a w 2 pozostałych zimne. A
                    wszystkie są ustawione na "4" i na pewno nie są zapowietrzone - ostatnio to
                    sprawdzaliśmy.
                    Pozdr.
                    • guuferek Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 12:57
                      Może to co napiszę jest wielką bzdurą ale uprzedzam na hydraulice nie znam się
                      zupełnie. Regulatory które mamy przy kaloryferach posiadają wewnątrz zawór
                      działający trochę na zasadzie termostatu. Przekręcając pokrętło np na 4 -
                      ustawiamy maksymalny możliwy dla tego zakresu przepływ ciepłej wody, który w
                      zależności od temperatury w mieszkaniu może zostać automatycznie ograniczony,
                      co powoduje że kaloryfer robi się chłodny.
                      • m_golightly Re: 65c! we have a problem!;-) 25.10.06, 13:06
                        guuferek napisał:

> Regulatory które mamy przy kaloryferach posiadają wewnątrz zawór
                        > działający trochę na zasadzie termostatu. Przekręcając pokrętło np na 4 -
                        > ustawiamy maksymalny możliwy dla tego zakresu przepływ ciepłej wody, który w
                        > zależności od temperatury w mieszkaniu może zostać automatycznie ograniczony,
                        > co powoduje że kaloryfer robi się chłodny.

to prawda, ale ja na wszelki wypadek wzywałam hydraulików właśnie dlatego, że
                        jeden z kaloryferów pozostawał zimny i ku mojemu zdziwieniu panowie zajęli się
                        przede wszystkim szafką na korytarzu, wydłubali z niej jakieś sitko, które u
                        mnie wypłukali bo było "pełne szajsu" cytując pana hydraulika i obiecali, że
                        będzie lepiej, no i jest, grzeje może słabo ale za to wszędzie
                        • marek_szwarc Re: 65c! we have a problem!;-) 26.10.06, 00:31
                          kurna. a moze by tak zapaść w sen zimowy?;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka