ascheron 11.12.06, 08:57 Macie już kluczyki? Ja dostalem maila w niedzielę, i miałem taką przyjemną niespodziankę, aż się milej zrobiło. Odbieram w środę i mam nadzieję w piątek zaczynam robić, aż się będzie kurzyć :-). Pozdrawiam, ASch Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierog222 Re: Kluczyki :-) 11.12.06, 11:00 Ja właśnie wróciłem z siedziby Janpul-a i odbior mam oczywicie na samym koncu (czyli w piatek mimo ze umowe mialem podpisana w sierpniu 2005 roku). Na ich stronie bylo info ze odbior kluczy w kolejnosci podpisywania umow. Ale jednak sie okazuje ze to nieprawda - pani Anita powiedziala mi dzis juz cos innego - odbior kluczy w kolejnosci innej(nie wiem jakiej moze jak ktos glosniej krzyczy lub czesciej do nich dzwonil i maja go juz dosyc to dadza mu predzej). Ja do tej pory bylem bardzo poblazliwy, ale jak zrobia cos takiego samego z Aktami Notarialnymi to juz nie popuszcze. A tez sie przy okazji dzis dowiedzialem ze Akty w tym roku raczej nierealne (ale jak mysle wlasnie nie realne dla tych co im "dupy" nie zawracaja). Ja nie popuszcze jak tylko sie dowiem ze ktos podpisal w tym roku a ja nie (ze znowu kolejnosc zalezna jest od widzi mi sie kogos - nie odpuszcze). Terminy w Umowie mam juz i tak przekroczone. Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Kluczyki :-) 11.12.06, 17:03 no my w piatek odbieramy :)! Ciesze sie! A z aktem notarialnym tez usłyszałam, ze mało realne w tym roku :(. Myślicie ze ekipy bez kłopotów bedzie mozna juz wpuszczac po odbiorze kluczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: Kluczyki :-) 11.12.06, 19:08 z aktami ma byc kolejnosc wg. terminu podpisywania umowy, ja tez jestem A1 i liczylem na srode :( ale chyba nie wszyscy sobie przemysleli ten odbior i tak myslalem ze beda szli klatkami, a A1 jak zwykle na koncu :) ale troche bez sensu byloby gdyby np. szli z 7 p. A1 na 3p w budynku B :) wiec klatkami na pewno pojdzie szybciej i sprawniej, tylko niepotrzebne to zamieszanie z kolejnoscia wg. daty zakupu :) no i nie wiem czemu A1 zawsze na koncu :), ale nie ma sie co unosic z drugiej strony jakbym odebral w srode to nie moglbym sie skoncentrowac w pracy ;) a tak w piatek ruszam na ostro z remontem, mam tylko nadzieje ze nie wszyscy maja taki sam pomysl bo bedzie ostra walka o winde :) a tak w ogole to czy ktos wie czy winda juz dziala? :) Odpowiedz Link Zgłoś
szprootka Re: Kluczyki :-) 11.12.06, 19:25 bylismy dzisiaj okolo poludnia, winda dzialala, ale byla wylaczona (tak nas poinformowal pan majster), a jesli chodzi o walke, to jest nieunikniona:) bo z pewnoscia niejedno z nas ruszy ostro z remontem:) ps. czy ktos z Was dokonal juz wplaty za nadmetraz? czy ktos walczy o niezaplacenie tej kwoty, czy wszyscy sie poddali? jak ta doplata wyglada w kontekscie podpisywania Aktow Notarialnych? czy ktos wie cos blizej o terminie podpisywania tychze? Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: Kluczyki :-) 12.12.06, 08:37 O windy zawsze sa walki ;-). Co do wplaty za nadmetraz, to na jakiej podstawie nie chcesz tego placic?? W umowie jest wyraznie napisane, ze dopuszczalny jest nadmetraz i zaplacic trzeba, tak samo zreszta w prawie. Jakby okazalo sie mieszkanie mniejsze to oczywiscie chciala bys zeby Ci oddali pieniadze, prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
cougar4 Re: Kluczyki :-) 16.12.06, 03:57 Wszedzie windy juz dzialaja tylko dlaczego w klatce A3 nie zjezdza do poziomu garazu?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: Kluczyki :-) 12.12.06, 08:21 Z tego co sie dowiedzialem to od momentu jak dostaniemy klucze normalnie moga ekipy dzialac, bedzie rozliczany gaz, prąd, woda. W piatek zaraz po odbiorze wchodzi ekipa od mebli kuchennych i fachowcy żeby wszystko mi zmierzyc. Mam nadzieje, ze od poniedzialku praca pojdzie pelna para :-). Co do aktow, to oprocz informacji, ktora krazy juz po forum, mam info od prawnika, ze rzeczywiscie najwazniejsza jest data uruchomienia kredytu (ostatniej transzy), wiec jesli ktos sie martwil odliczaniem to chyba nie ma problemu, gorzej z nowymi przepisami sprzedazy mieszkania ;-(. Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: Kluczyki :-) 15.12.06, 09:05 NIe. wyobraz sobie ze 70% moich znajomych w Wawie to prawnicy. Moj Brat zajmuje sie czyms innym jesli do tej pory nie wiedziales to informuje. Odpowiedz Link Zgłoś