Dodaj do ulubionych

Boisko przy SP 114

IP: *.aster.pl 14.12.06, 20:19
Napiszcie swoje opinie o boisku przy szkole na Remiszewskiej - czy wam się
podoba?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mama Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 14.12.06, 20:33
      Bardzo mi się podoba. Jest kolorowe takie dziecięce. Moje dziecko chodzi do
      klasy I i cieszy się na samą myśl kiedy ze swietlicą pójdą sobie pobiegać.
      Gratulacje dla szkoły za dobry pomysł. Z tego co słyszałam, to kosztowało to
      dużo zachodu u władz.
      • Gość: absolwent Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 14.12.06, 20:40
        Szkoda, że nie chodzę już do tej szkoły. Niestety nie doczekałem się. Mnie się
        podoba, jest lepsze niż na Gościeradowskiej.Gratulacje dla nauczycieli, aż wam
        zadroszczę. Słyszałem że mają super nowoczesną pracownię komputerową, kurde
        znowu im zadroszcę. Jak ja chodziłem to nic nie było. Ach ten Ciubak tylko lać
        potrafił i targać za uszy, nic więcej. Ciekawe czy jeszce uczy. W końcu się
        wziął do roboty!
        • t.g Re: Boisko przy SP 114 15.12.06, 04:24
          Boisko z zewn. wygląda nieźle, szkoda że dosyć długo się grzebią z pracami wykończeniowymi (nie mówiąc już że prace zaczęli pod koniec sierpnia).
          Ciubak już definitywnie odszedł, w końcu należał mu się odpoczynek ;) - ciekawe jak on tyle czasu i wszystkie zmiany przetrwał, był dyrektorem chyba jakieś 25 lat!
          • Gość: spacerowicz z psem Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 15.12.06, 17:15
            Jak znam życie, to zaraz będzie zniszczone przez te bezstresowo
            wychowane bachory i co najgorsze pewnie nikt nie będzie im mógł
            zwrócić uwagi, bo to przecież DZIECI!
            Ciekawe, czy szkoła w jakiś sposób pomyślała o zabezpieczeniu tego boiska przed
            intruzami z zewnątrz, bo jak wieczorem czy nocą zachce się komuś pograć w kosza,
            to co? Znając to środowisko, to zaraz będą burdy i awantury. Mądrzy rodzice
            powinni zadbać, aby jednak było chronione, by staczyło jak najdłużej dla dzieci
            ze szkoły.
      • Gość: Mila Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 27.12.06, 17:03
        Zastanawiam się nad szkołą dla swojego dziecka. Jestem z rejonu szkoły 84, ale
        mój syn chodzi do 114. Pani dyrektor powiedziała,że nie wie czy może mnie
        przyjąć, bo jestem z innego rejonu i ma dużo dzieci. Chcałabym go zapisać do
        114, dlatego że jestem zadowolona. Czy tak trudno zapiać dziecko gdzie się
        chce. Ja nie chę do 84 ani do 28.
        • Gość: hm Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 27.12.06, 21:32
          Polecam SP 52, do której też masz blisko, chyba bliżej niż do 114.
          To naprawdę fajna szkoła, w której nie robi się nic na pokaz,
          a atmosfera jest dużo lepsza, niż w 114, środowisko dzieci też
          jest na wyższym poziomie.
          W 52 jest atmosfera nauki, a w 114 atmosfera rywalizacji:
          konkursy, pokazy, kto lepszy i inne takie tam.
          Na naukę mało czasu zostaje.
    • Gość: spacerowiczka Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 15.12.06, 23:21
      Akurat byłam na spacerze, jak dzieciaki wybiegły i się cieszyły. Chyba dzisiaj
      wyszły po raz pierwszy.Do wieczora obserwowałam bardzo duzo dzieciaków. To jest
      dla nich frajda, aby umiały szanować wraz ze swoimi rozdicami.
      • Gość: Kajo Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 18.12.06, 20:17
        Chciałem wejść na boisko i nie mogłem. Pozamykali się i nikogo nie chcą
        wpuszczać. Ciekawe dlaczego, podobno tak dyrektorka zarządziła. Ciekawe co tak
        się panoszy. Ja chodziłem do szkoly za Ciubaka, to mogłem być na boisku do
        której mi sie podobało, brama zawsze była otwarta a teraz .... ciekawe co oni
        sobie myślą. Dla kogo to boisko?????? Jestem oburzony, że mieszkańcy nie mogą
        korzystać - to gdzie mam grać w piłkę i spotkać się z kolegami.
        • Gość: Spacerowiczka Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 18.12.06, 20:20
          To jest boisko dla szkoły i nikt inny nie powinien z niego korzystać.
          • Gość: hm Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 27.12.06, 21:37
            Popieram!
            To jest mienie szkoły, a nie osiedla.
            Do klas czy świetlicy też się nie wpuszcza po lekcjach ludzi z ulicy,
            bo np. chcą sobie pooglądać telewizję.
            Mieszkańcy mają nieopodal tereny rekreacyjne - Klub Targówek,
            więc niech tam korzystają.
            • Gość: y2k Re: Boisko przy SP 114 IP: 192.193.220.* 28.12.06, 20:40
              co za bzdura! mieszkam na Targowku od mojego pocztku czyli juz rowno 30 lat i
              ANI RAZU!!!!!! nie gralem na plycie dawnego DKS-u Targowek. mozna bylo pobiegac
              na biezni ktorej nie ma juz od kilku lat. do 114 sam chodzilem i zawsze jak
              mielismy ochote pograc z kolegami po lekcjach czy w weekend to moglismy to
              robic. co innego ze kiedys mielismy "ligowki" przy parku i kilka innych boisk
              na ktorych miejscu sa teraz parkingi itp. boiska sa dla dzieci a nie dla
              szkoly! pewnie lepiej jak beda okradali inne dzieciaki albo rozbierali
              kolezanki???!!!!
              • Gość: Kazik Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 29.12.06, 20:44
                Proponuję udać się do naszej dzielnicy i zapytać burmistrza czyje jest boisko -
                szkoły czy osiedla. Jeżeli ogólnodostępne, to można wchodzić i grać ( chyba
                tak....). To znaczy, że teren wokół szkoły jest osiedlowy, a nie szkolny, tylko
                sam budynek. Ciekawe kto pójdzie do burmistrza - niech napisze co dalej. Panoszą
                się w tej szkole- jakkby było ich boisko. Ciekawe kto to wymyślił. Boisko jest
                ładne, ale dla mieszkańców, bo wybudowane za moje pieniądze a nie prywata. Ha,
                ha .....
    • Gość: gość Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 29.12.06, 20:48
      Co wy tu wypisujecie. Boisko jest szkolne i szkoła jako gospodarz musi o nie
      nalezycie dbać. Gdy nie będzie dbała, to więcej nie otrzyma funduszy. Bardzo
      dobrze robi, że teren zamyka. Nikt tego nie uszanuje, a jeszcze zniszczy i wtedy
      będzie zadowolony. Właśnie na to nas stać. Takim jesteśmy społeczeństwem, aż wstyd!
      • Gość: widz Re: Boisko przy SP 114 IP: *.aster.pl 30.12.06, 16:35
        Widziałem dzisiaj na boisku policję. Juz się zaczyna jzeli władze nie pomogą
        szkole to wszystko zniszcą ( chołota). Myślą, że przychodzą na swoje a dzieciaki
        będą chodzić po gruzowiskach. Taka jest nasza katolicka młodzież. I co dalej....
        Jeżdżę tędy do pracy i widzę jak dzieciaki fajnie się bawią i dobrze że mogą ten
        czas tak wykorzystać. Niestety jeżeli szkoła o to nie zabda, to za chwilę można
        będzie tylko ..... Ciekawe co zrobiła policja ......?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka