angela_waw1 17.01.07, 08:12 Mam pytanie ile liczy sobie Wasz glazurnik z metra za ułożenie płytek (glazura, terakota). Dajcie znać bo ja się musze rozliczyć dzisiaj ze swoim a z tego co się orientuje walnął mi kolosalną cenę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwinka80 Re: glazurnik - za ile? 17.01.07, 08:53 Ja umowiłam sie ze swoim juz na poczatku na kwotę. Za 5tyś, zrobi całą łazienke, ułozy plytki w kuchni i przedpokoju, poloży parkiet (z cyklinowaniem i lakierowaniem), obsadzi 3 drzwi. Dokona przerobek m.in schowa rury w ściane w łazience, przeniesie gniazdka tam gdzie chcemy, przygotuje miejcse pod pralke, przeniesie rury od wody w kuchni itp.Moje mieszkanie to prawie 52m. A tak z ciekowości ile Tobie krzyknał Twój glazurnik? Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: glazurnik - za ile? 17.01.07, 08:59 ciezko powiedziec ile z metra, wiec u mnie za polozenie glazury i tarakoty w lazience 4m2 + tarakota w przedpokoju 5m2 + zamonotowanie i obudowa wanny + obudowa nidagipsem i glazura na stelaz sanitu + zrobienie wylewki zeby podniesc pralke do gory (zeby schowac wystajace nie wiem czemu rury :) ) + zamontowanie kranu do wanny, syfonow itd. zaplacilem 1100 zl, to chyba nie duzo biorac pod uwage ze koles nie pije i nie pali :) i robil wszystko dokladnie a ile u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: glazurnik - za ile? 17.01.07, 09:22 Mój zaśpiewał 1200 zł za łazienke w tkórej położył ok 18 m płytek + obudowa wanny i zamontowanie baterii. Miał osadzić dzwi ale .... brak słów. Kazał mu wyciąć futrynę bo sp... Mówiąc szczerze nie jestem z niego zadowolona. Po przeliczeniu i po odjęciu mniej więcej za obudowe wanny i zamontowanie baterii wyszło ok 55 zł/ metr!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: glazurnik - za ile? 17.01.07, 10:04 To jeszcze nie tak duzo, u nas gosc tez bierze za cale mieszkanie 5700 + elektryk 1000 wiec trudno mi powiedziec. Cena samej glazury duzo zalezy od tego jakie plytki chcialas zeby ci ulozyl. Warto bylo wczesniej spisac konkretna umowe. Ale jesli juz glazura i terakota lezy to ty jestes w uprzywilejowanej pozycji. Mozesz mu powiedziec ze mozesz mu zaplacic 40;) Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: glazurnik - za ile? 17.01.07, 10:42 40zł/m2 to na pewno dobra cena w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: glazurnik - za ile? 17.01.07, 10:50 Dzięki za info. Umowy nie spisywałam bo to po znajomości... Trzy razy pytałam o cenę przed podjęciem pracy przez "fachowca" i słyszałam tylko, żebym się nie martwiła o cenę bo nie zedrze...no to musze szykować się do poważnej rozmowy z fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
zzbryczek Re: glazurnik - za ile? 17.01.07, 17:45 40-50zł/m2 70-90zł/m2 - ze swoim materiałem (klej grunt fuga) Ale trzeba się na początku dogadać bo liczą sobie czasami dodatkowo za: - szlifowanie płytek do konta - układanie dekorów - obsadzanie listwy narożnej - wycinanie otworu pod gniazda elektryczne itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś