tarchominka 14.03.07, 08:24 czy ktoś wie dlaczego od wczoraj zdecydowanie wydłużył się korek przed małym rondem na ul. Świderskiej ? Wczoraj było tragicznie, dziś również. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nnnnn Re: co się stało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:08 hmmm chyba raczej w poniedzialek i wczoraj , dzis - o 8.15 przelecialam ;) , wczoraj byl wypadek na trasie torunskiej .... Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: co się stało ? 14.03.07, 17:18 tarchominka napisała: > czy ktoś wie dlaczego od wczoraj zdecydowanie wydłużył się korek przed > małym rondem na ul. Świderskiej ? Czy masz na myśli Rondo Obrońców Wału ? > Wczoraj było tragicznie, dziś również. To, że tam są korki rano to norma. Pytanie jest: dlaczego są takie wyjątkowe dni, gdy nie ma tam korków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tarchominka Re: co się stało ? 14.03.07, 19:56 a no właśnie, nie wiedziałam jak to rondo się nazywa, nigdy nie wiadomo, na co rano człowiek trafi : albo korek jak nie wiem co, albo pusto, ni cholery nie wiadomo, kiedy do tej roboty wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: co się stało ? 14.03.07, 23:17 tarchominka napisała: > a no właśnie, nie wiedziałam jak to rondo się nazywa, nigdy nie wiadomo, na co > rano człowiek trafi : albo korek jak nie wiem co, albo pusto, ni cholery nie > wiadomo, kiedy do tej roboty wyjść. Najlepiej wcale nie wychodzić :-) A korki tutejsze od zawsze* są dla mnie ciekawostką przyrodniczą - robią się kiedy chcą i nie da się tego przewidzieć. Ze słyszenia wiem, że nie ma korków o 7:15 rano - ze słyszenia, bo nie funkcjonuję o tej porze jeszcze :-) * - "zawsze" tu oznacza prawie 8 lat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: co się stało ? 16.03.07, 00:07 beata_ napisała: > A korki tutejsze od zawsze* są dla mnie ciekawostką przyrodniczą - robią się > kiedy chcą i nie da się tego przewidzieć. Ze słyszenia wiem, że nie ma korków o > > 7:15 rano - ze słyszenia, bo nie funkcjonuję o tej porze jeszcze :-) Co do tego "zawsze", to bym polemizował. Kiedyś były krótsze. Ale zapewne jak zwiększa się ilość samochodów na Tarchominie, to i korki są dłuższe. A jak jeszcze prawie wszyscy chcą z 3 pasów wjechać w Piekiełko, to już "Meksyk". Może jakiś apel do kierowców :-) - lewy pas, dla Obrazkowej - prawy pas dla Obrazkowej i Piekiełka - dojazd od wału (Świderską), dla Obrazkowej A co do godziny: to mam powtarzalne obserwacje z godziny 8.00, z ostatnich 6 miesięcy. Korki są prawie codziennie. I to mnie nie dziwi. Natomiast zastanawiam się zawsze jaki jest powód, jak o 8.00 nie ma tam korków. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: co się stało ? 16.03.07, 00:54 A gwiazdkę do "zawsze" Ty czytał ? :-))) Inna rzecz, że mniej więcej od tego czasu jeżdżę autkiem i korki były... krótszy czy dłuższy, nie zmienia faktu, że korek jest korkiem (albo koreczkiem) :-) Ja się zastanawiam, dlaczego o 10 jest korek!? Brak takowego w godzinach typowo "dopracojezdnych" jest szokiem - to fakt ps a dlaczego dla Obrazkowej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... dzis to dopiero sie stało :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 10:03 porazka Odpowiedz Link Zgłoś