sikorka666 24.04.07, 20:57 Zawiadomienie o zebraniu było wywieszone tak, że dopiero 19-tego wracając do domu je zauważyłam. Mam zatem ogromną prośbę o jakiekolwiek info co się działo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodziach Re: prośba o info po zebraniu 25.04.07, 08:31 Najważniejsze to na pewno wybór 5-osobowego zarządu wspólnoty mieszkaniowej. Dostaliśmy również nowe stawki, które pobierać będzie Spektra. Np. opłata za administrowanie będzie już niższa - 0,68zł/m2. Ochrona na razie pozostaje bez zmian - 2zł/m2. Niebawem mamy otrzymać od Spektry ankietę, co robimy z ochroną. Po jej wypełnieniu zarząd Spektra ma przedstawić Zarządowi oferty chętnych firm. Ma zostać również rozstrzygnięta sprawa internetu. Są już oferty podobno 4 firm (w tym na pewno JMDI i Aster), które również mają być przedstawione Zarządowi. Wybór prawdopodobnie będzie miał miejsce na kolejnym zebraniu (jego termin nie jest znany). Ponadto czynszu nie płacimy już do JP, więc opłaty za kwiecień, jeśli ktoś nie zapłacił jeszcze, mamy nie uiszczać na konto dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: prośba o info po zebraniu 25.04.07, 09:30 O, to ciekawa informacja o czynszu. Dlaczego w takim razie JPI przyslalo faktury?!? Jesli nie JPI, to placimy Spektrze teraz? Bedzie jakas informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaskub Re: prośba o info po zebraniu 25.04.07, 09:43 Czekamy na nasze konto, które zostanie założone. Powstal Zarząd, będzie NIP i regon naszej Wspólnoty. Wtedy zostanie założone konto i tam będziemy płacić. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka666 Re: prośba o info po zebraniu 25.04.07, 10:31 dzieki za info, ta sprawa czynszu trochę mnie niepokoi, bo przeciez zgodnie z aktem notarialnym wpłciłam 1000 zł do Janpula tytułem zaliczki na utrzymanie nieruchomości co jak mnie zapewniały miłe Panie z Janpula miało zostać skomensowane z kwotą czynszu za kwiecień i maj... Odpowiedz Link Zgłoś
pmb5 Re: prośba o info po zebraniu 25.04.07, 13:43 Poruszony został także temat opłat gminnych. Z tego co się dowiedziałem dzwoniąc do gminy: musimy zapłacić podatek od nieruchomości który zostanie naliczony po dostarczeniu gminie ksero aktu notarialnego (do pokoju 203). Wtedy przyślą nam kwotę naliczonego podatku. Ustawowo powinniśmy ponoć to zrobić w terminie 14 dni od podpisania aktu. Druga opłata - wieczyste użytkowanie - Spektra trochę o tym mówiła a suma sumarum sprowadziło się to do wniosku, że należy udać się do gminy i jak najszybciej dopytać czy i ile trzeba zapłacić (bo może deweloper zapłacił a może nie). Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: prośba o info po zebraniu 25.04.07, 15:52 My dostalismy fakture z kontem janpula i tam przelalismy pieniadze. Tez mnie to zastanowilo... A niech sie potem miedzy soba rozliczaja. Odpowiedz Link Zgłoś