Dodaj do ulubionych

Ceny paliwa na ul. Modlińskiej

08.01.02, 22:05
czy nie uważacie, że ceny paliw na stacjach na ul. Modlińskiej odstają mocno od
innych rejonów warszawy i w dodatku są wyższe nawet o 10 groszy za litr 95. Co
gorsza na każdej stacji jednocześnie je podnoszą, bo obniżki są b. żadkie. Może
by tak mały bojkocik?? ja od dawna tankuję w innych rejonach miasta.
Obserwuj wątek
    • k_kula Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 08.01.02, 22:17
      Ja tankuję w Markach na JET. Tam Pb95 i Pb98 jest w tej samej cenie. Ostatnio za 98 płaciłam 2.92
      zł. Nie wiem jak teraz ale tam jest najtaniej.
      • jedrzej! Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 08.01.02, 22:22
        Carman przy Macro jest jeszcze tanszy.
        Ale to prawda ceny na Modlinskiej sa zbyt duże, ale może dlatego, że Tarchomin
        korzysta z komunikacji miejskiej. Ceny więc są takie, aby stacje przetrwały do
        lepszych czasów.
        • dok_33 Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 08.01.02, 22:27
          owszem jest to metoda i sam ją stosuję tankować poza tarchominem, ale na innych
          wylotówkach z W-wy ceny są znacznie niższe. Ja ostatnio preferuję Neste na
          karty płatnicze, dośc przyzwoite paliwo i ceny też.
          • Gość: Pak Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: *.acn.waw.pl 11.01.02, 22:12
            Neste na Modlińskiej jest ok 10gr droższe od Neste po drugiej stronie Wisły
            (przy wjeździe na Trasę Toruńską) :-((((
            • zdzicha Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 11.01.02, 22:13
              A gdzie jest Neste na Modlińskiej?
              • dok_33 Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 11.01.02, 22:23
                jest na Jagielońskiej blisko ronda Stażyńskiego
        • Gość: arcio Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: 195.136.95.* 09.01.02, 15:33
          Dosyć pokrętną i nowatorską teorię ekonomii wymyśliłeś. Odpalmy ceny
          niebotycznie w górę to przetrwamy. Ciekawe w takim razie dlaczego tak mało mamu
          Jaguaró na ulicach i dlaczego TPSA opuściła z cen gdy weszli konkurenci.

A co do cen na stacjach to rzeczywiście wygląda to na jakiś "kartel modliński"
      • Gość: Janul Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: *.wp.mil.pl 09.01.02, 07:48
        Ja także korzystam z Jet'a w Markach (choć mieszkam na Nowodworach), zazwyczaj
        przy okazji weekendowych zakupów w M1. Rzeczywiście, jak na Warszawę mają
        atrakcyjne ceny i częste promocje (to nie reklama :-)) ).
    • zdzicha Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 08.01.02, 22:37
      Ja tankuję na Aralu, bo mają dobre, choc nieco drogie paliwo. Ale się opłaca -
      swego czasu za 20 PLN udawało mi się przejechać 100 km, a na benzynie z CPN-u
      82. Reklama nie kłamie. Czasem tankuję na Neste, ale rzadko. Inne stacje w
      ogóle nie wchodzą w grę. Do pełna wlewam na trasach - już 50 km od Warszwy
      można zatankować dużo taniej.
      • Gość: tpi0 Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: 195.117.110.* 09.01.02, 16:12
        zdzicha napisał(a):

> Ja tankuję na Aralu, bo mają dobre, choc nieco drogie paliwo. Ale się opłaca -
        > swego czasu za 20 PLN udawało mi się przejechać 100 km, a na benzynie z CPN-u
        > 82. Reklama nie kłamie. Czasem tankuję na Neste, ale rzadko. Inne stacje w
        > ogóle nie wchodzą w grę. Do pełna wlewam na trasach - już 50 km od Warszwy
        > można zatankować dużo taniej.

A jak to sprawdziłaś? Wlewałaś 20 l. i jechałaś do zatrzymania? :)
        • zdzicha Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 09.01.02, 21:07
          Gość portalu: tpi0 napisał(a):

> A jak to sprawdziłaś? Wlewałaś 20 l. i jechałaś do zatrzymania? :)

Na paliwie za 20 PLN z Arala udawało mi się przejechać min. 100 km bez
          niespodzianek. A jak kiedyś nieopatrznie zalałam za tyle samo na CPN-ie to po 82
          km auto zdechło bez ostrzeżenia.

• beata_ Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 09.01.02, 00:20
      Tak się składa, że zwykle właśnie na Modlińskiej się tankuję i najczęściej na
      naszym Aralu. Też uważam, że paliwko tam jest dobre i na dużo starcza. Raz
      próbowałam się zatankować gdzie indziej i mnie pokarało - na rezerwie jechałam,
      skrętu do upatrzonej obcej stacji nie było (nb CPN), no i jazdę skończyłam na
      światłach do skrętu w Jagiellońską przed torami tramwajowymi:(( A trzeba było
      rano się koło domku zatankować:(
    • Gość: ben Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 09:05
      Mam wielka ochote na maly bojkocik, ale wiem ze to nic nie da. Za duzo samochodow jezdzi ta droga, na
      rejestracjach z Nowego Dworu, Legionowa itd. Zawsze sa zajete wszystkie dystrybutory rano. Maja niemal
      monopol, wiec korzystaja ustalaja maxymalna cene w Warszawie, i tak ludzie zatankuja. Nastepna stacja na
      jagielonskiej jakies 5 km, wiec sie tankuje.
    • Gość: tpi0 Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: 195.117.110.* 09.01.02, 16:15
      Ja tankuję tylko na BP, bo mam kartę paliwową z firmy. Ale jak miałbym płacić
      sam to też wybrałbym inną stację i na pewno nie CPN. Jeżdżąc sporo po Polsce
      zauważyłem, że ceny w mieście są wyższe niż poza miastem, i nie trzeba z niego
      daleko wyjeżdżać.
    • sloggi Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej 11.01.02, 23:23
      Nie wygórowane ceny są w Konpalu na Kopijników 13 - teren bazy MPO, Odlewnicza
      7 i Pożarowa przy Staniewickiej.
      • Gość: oli Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: *.tele2.pl 27.01.02, 20:26
        CARMAN MARKI rules pod tym wzgledem, rownie tanie paliwo widzialem kolo Geanta
        na ursynowie
    • Gość: Mr. X Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: 10.0.4.* 27.01.02, 23:03
      Najtańsze paliwo jest przy Geancie na Ursynowie i przy Auchan w Piasecznie. W
      ostatnie wakcje byłem nad morzem i na Mazurach. Nigdzie nie było tańszej
      benzyny.
      Odradzam tankowanie na Statoil-u. Paliwo kiepskie (po zatankowaniu zaczęły
      dzwonić zawory w silniku) i drogie (15-30gr więcej niż na wspomnianych
      stacjach).
    • Gość: tpi0 Obniżyli!!! IP: 10.48.1.* 29.01.02, 16:02
      Nie wiem czym to było spowodowane, ale ostatnio tankowałem 95 za 3,09.
      • Gość: kuleczka Re: Obniżyli!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 16:04
        Ja ostatnio tankowałam Pb98 za 2.93 PLN. Na Jet'cie na Radzymińskiej koło
        Macro. Polecam:)))
      • dok_33 Re: Obniżyli!!! 30.01.02, 20:38
        Ja ostatnio tankowałem Pb 95 za 2,85 (!) na Neste przy galerii Mokotów.
    • Gość: Mr. X Re: Ceny paliwa na ul. Modlińskiej IP: 10.0.4.* 29.01.02, 23:39
      W sobotę (26.01) tankowałem w Geancie na Ursynowie Pb95 za 2zł83gr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka