Dodaj do ulubionych

Nowo-Wincentego

14.10.03, 13:23
90% tej ulicy jest już wykonane i od paru miesięcy, przy najlepszej do roboty
pogodzie budowa "stała". Sądziłem, że "Miasto" nie zapłaciło "Budimexowi" i
przestój jest ofiarą zaległych płatności. Często się tak ostatnio dzieje w
naszej Stolicy. Jednakże dziś rano zauważyłem coś na kształt wykopu wzdłuż
Głębockiej - czy ktoś wie, kiedy z Zacisza pojedziemy do CH Targówek prosto,
bez kłopotliwego i niebezpiecznego by-passu przez osiedle?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Nowo-Wincentego 14.10.03, 13:43
      Mniej niż 90%.
      Co dwa dni tamtędy idę na zakupy.
      • mania2424 Re: Nowo-Wincentego 14.10.03, 14:22
        A mnie sie wydaje, że najwyżej 75%
    • Gość: Xen Re: Nowo-Wincentego IP: WAWZZ* / 10.0.6.* 14.10.03, 14:31
      Szukałem informacji na www.zdm.waw.pl/.
      Bez rezultatu! Tej ulicy nie ma w żadnych planach
      inwestycyjnych.
      Za to znalazłem info, że od 1 sierpnia 2003
      Tiry nie mogą jeździć po Bródnie!
      Jakoś nie widzę skutków tego zakazu.
      Xen
    • palker Re: Nowo-Wincentego 15.10.03, 00:56
      W tym stanie ulica znajduje się mniej więcej od końca sierpnia. Położony jest
      pojedynczy asfalt (należy się zatem spodziewać, ze przez zimę podłoże ulegnie
      degradacji). Nawet zaznaczony jest skrzyżowanie z uliczką, która miała iść w
      stronę Lasku Bródnowskiego, rozdzielając tereny mitycznego Aqua-Parku od
      terenów osiedla War-Investu. To chyba jest jakieś przeklęte miejsce ;-)
      Budował Dromex.
      Brakuje wcinki w Głębocką. Przypuszczam, że problem polega na braku funduszy na
      przebudowę właśnie Głebockiej, co jest konieczne.
      Interesujące jest to, że Nowo-Wincentego mija się z osią drogi, którą w
      kierunku Głebockiej wybudował Carrefour i która też wygląda jak kurtyzowany
      pies.
      Nie wszedł też na plac budowy inwestor stacji benzynowej (Orlen?) przy Nowo-
      Wincentego.
      • chaladia Re: Nowo-Wincentego 15.10.03, 08:25
        Witaj Palkerze! Radość moja wielką jest, że widzę znowu Twój post.
        Asfaltowi brakuje tylko tzw. warstwy ścieralnej, bez niej teoretycznie ulica
        może stać bez szkody dla siebie, ale mam nadzieję, że stać nie będzie...
        Przyglądałem się temu arcydziełu wczoraj dokładniej. Brakuje oświetlenia (choć
        kabel chyba jest w ziemi ułożony), chodnika, rzeczonej warstwy ścieralnej, no i
        wcinki w Głębocką, która istotnie nie wejdzie "gładko" w oś ul. Głębockiej.
        Dlaczego - nie wiem i nie potrafię sobie tego wytłumaczyć.
        Najważniejsze jednak jest, że dziś mamy połowę października i jeśli ulica ma
        być oddana do użytku przed zimą, to Dromex powinien ostro zabrać się do roboty.
        Chyba, że Miasto pragnie powtórzyć kolejny raz kompromitację ze "złapaniem
        robót przez zimę".
        • sloggi Re: Nowo-Wincentego 15.10.03, 12:05
          Ulica ponoć "spadła" z planu Kaczyńskiego.
          Pod stację wycięto topole nad kanałkiem.
          • chaladia Re: Nowo-Wincentego 18.10.03, 19:41
            A co JEST w tym Planie Kaczyńskiego?
            Poza oczywiście opluwaniem poprzedników (to może i słuszne, ale jakoś tak mało
            efektywne), dekomunizacją i pieniactwem...
            • Gość: olo Re: Nowo-Wincentego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 22:27
              Cosik sie ruszyło. W ubiegłym tygodniu malowano barierki mostu na Głębockiej.
              Jak znam sie na Gogolu, niechybnie jakis czynownik nawiedzi budowę lub nastapi
              jej zakończenie.Mysle że wielebny pokropi a w Urzedzie będzie skromny poczęstu-
              nek. Ale faktycznie kto tak smrodzi wieczorami ?
              • chaladia Re: Nowo-Wincentego 22.10.03, 09:07
                Dziś widziałem uwałowaną podbudowę piaskową niemal do samego wcięcia w
                Głębocką. Łuk wcięcia jest dość łagodny, znacznie przyjemniejszy, niż to się
                zapowiadało na początku.
                Jak dobrze pójdzie, to może zdążą przed mrozami zbudować. Znacznie gorzej może
                być z odbiorami, ale to już nasza warszawska specjalność (jeden tunel, drugi
                tunel...)
              • smootek Re: Nowo-Wincentego 23.10.03, 13:44
                Gość portalu: olo napisał(a):
                > Ale faktycznie kto tak smrodzi wieczorami?
                Smrodziła, smrodzi i smrodzić będzie - elektrociepłownia Żerań. Kawęczyn ma
                wyższe kominy i jest nowszy. To chyba mocno skorelowane z kierunkami wiatru i
                gwałtownymi skokami temperatury.
                Ale i tak nie do przebicia było smrodzenie z zakładów mięsnych na Żaraniu - w
                latach 70. - nie ma to jak "zapachy dzieciństwa" :)))
                • Gość: trollbk Re: Nowo-Wincentego IP: *.polcard.com.pl / *.polcard.com.pl 24.10.03, 10:08
                  wg mnie taki pleśniowo-"piwniczny" zapach snujący się po Bródnie i Tarchominie
                  pochodzi z Polfy. I tej wersji będę sie zdecydowanie trzymał!
                  • Gość: Xen Re: Nowo-Wincentego IP: WAWZZ* / 10.0.6.* 24.10.03, 14:11
                    Gość portalu: trollbk napisał(a):

> wg mnie taki pleśniowo-"piwniczny" zapach snujący się po Bródnie i
                    Tarchominie
                    > pochodzi z Polfy. I tej wersji będę sie zdecydowanie trzymał!

Masz rację co do zapachów bagiennych. Więcej na ten temat w artykule
                    www.nowagazetapraska.zigzag.pl/str/tekst791.html
                    A co do smrodu gum, to może jest to utylizacja opon na sposób domowy.
                    Czyli w piecu centralnego ogrzewania któregoś z pobliskich domków.

Wracając do tematu wątku to wszystko wskazuje na to, że do zimy zdążą
                    z połaczeniem Nowo-Wincentego i Głębockiej. A Malborską mogli by zrobić ślepą!
                    pzdr
                    Xen
                    • chaladia Chyba zdążą... 19.11.03, 10:13
                      Gość portalu: Xen napisał(a):

> Wracając do tematu wątku to wszystko wskazuje na to, że do zimy zdążą
                      > z połaczeniem Nowo-Wincentego i Głębockiej. A Malborską mogli by zrobić ślepą!

Obserwując postęp robót można mieć nadzieję, że zdążą. Oby tylko zima nie
                      przyszła za wcześnie, a właśnie dziś, gdy tamtędy rano jechałem "Eko-radio"
                      straszyli, że w drugiej połowie listopada mogą przyjść mrozy.
                      • sloggi Re: Chyba zdążą... 20.11.03, 19:33
                        Może i zdążą, ale przymierzają się do tego jak pies do jeża.
                        • chaladia Re: Chyba zdążą... 28.11.03, 21:52
                          Znowu coś im stanęło na przeszkodzie... zapewne nie mogą uzgodnić z
                          ZDMem "wcinki" w Głębocką/Malborską, bo różnice poziomów są dość duże.
    • palker Re: Nowo-Wincentego 29.11.03, 16:28
      Byłem, widziałem, rozmawiałem, zrobiłem zdjęcia. Wiem wszystko:-)
      Jak mi się uda zrobić ze zdjęć galeryjkę, to ją tu zamieszczę. Ułatwi mi to
      opis:-)
      • chaladia Radość moja wielką jest! 29.11.03, 17:09
        Palkerze Drogi, witaj nam na tym Forum. Obawiałem się, że już o nas
        zapomniałeś, a tu taka radość w ten weekend.
        Napisz-że, co Ci tam powiedzieli. Ja jeżdżę tamtędy codziennie do pracy i
        wolałbym wiedzieć na parę dni wcześniej, kiedy będą robić "przepinkę", bo wtedy
        zapewne zamkną przejazd na dzień lub dwa.
        • palker Re: Radość moja wielką jest! 29.11.03, 17:36
          zaczekaj jeszcze chwilę, bo wgrywa mi się właśnie galeria zdjęciowa:-)
          Pierwsza wiadomość: to co widziałeś na własne oczy i co za chwilę zobaczysz na
          zdjęciach, to niestety wszystko, co będzie zrobione w tym roku. Rozmawiałem z
          robotnikami, którzy przygotowywali dzisiaj plac budowy do zimowania.
          Koniec inwestycji przewidziany jest na marzec 2004 roku. Powód - brak
          pieniedzy!
          • palker Galeria zdjęć 29.11.03, 17:45
            beacno2.w.interia.pl/Nw_G.html
            opis, jak wrócę z kina :-)
            • beata_ Re: Galeria zdjęć - heeeeeej! 29.11.03, 22:58
              palker napisał:

> beacno2.w.interia.pl/Nw_G.html

> opis, jak wrócę z kina :-)

No i gdzie ten opis?????
          • chaladia Re: Radość moja wielką jest! 29.11.03, 17:56
            Czyli jest tak, jak się obawiałem... Dobrze choć, że na wiosnę to skończą.
            Tak mi się coś wydaje, że Kaczor robi te sztuczki z "brakiem pieniędzy" także
            po to, żeby jeszcze w przyszłym roku mieć cokolwiek do uroczystego otwierania.
            Stację metra Dworzec Gdański już właściwie otworzył,
            Pływalnię na Łabiszyńskiej też otwarto (nawet nie wiem, czy Kaczora zaprosili),
            Teraz po tym nędznym kawałku asfaltu zostaną mu jeszcze:
            - wiadukt kolejowy na Kraśnickiej za OBIm.
            - estakada Trasy Łazienkowskiej (choć to inwstycja odtworzeniowa)
            - odnawiany odcinek Alej Jerozolimskich
            i na dobą sprawę - koniec.
            Skoro nic nowego w 2003 roku nie zaczęto, to nikła nadzieja, by w 2004 lub 2005
            roku to skończono.
            A jest parę niedrogich rozwiązań, które mogłyby sporo dobrego w funkcjonowaniu
            warszawskiej infrastruktury zrobić...
            • palker Re: Radość moja wielką jest! 30.11.03, 15:14
              Z tą ulicą Nowo-Wincentego od dawna dzieją się dziwne rzeczy.
              Ma chyba rację Xen pisząc, że nie ma jej w żadnych planach inwestycyjnych.
              Zadziwiające jest również to, że dziennikarze biegli w tematyce warszawskiej od
              przeszło roku uparcie twierdzili, że ulica Nowo-Wincentego została wykreślona z
              planów inwestycyjnych na rok 2003. Oni pisali a budowa postępowała )).

Tak, jak pisałem wcześniej, budowa została przerwana. Powodem jest brak
              pieniędzy na przebudowę Głębockiej. Bo nie o samą wcinkę chodzi.
              Ostatni odcinek, przed wcinką to nowe skrzyżowanie.
              Głębocka, od kanałku ma zostać wyprostowana . Część obecnej jezdni Głebockiej
              zostanie zlikwidowana a w tym miejscu powstanie zbiornik wód opadowych.
              Starałem się to pokazać na zdjęciach.
              beacno2.w.interia.pl/Nw_G.html
              Teraz dołączam jeszcze widoczek z lotu ptaka
              beacno2.w.interia.pl/zlotuptaka.jpg
              Budowa ma zostać zakończona do marca przyszłego roku.
              • chaladia Re: Radość moja wielką jest! 30.11.03, 16:39
                Sprawiłeś sobioe motolotnię i nic nie napisałeś o tym?!?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka