martaka1only 08.11.12, 21:19 Osiedle Jadwisin, dziś ok.20 widziałam ...lisa na osiedlu. Czy to możliwe? W okolicy nie ma lasu! Czy mógł być chory? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmjb Re: lis IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 17:15 Jak to jest z tego Jadwisina-Ochota,Włochy albo Ursus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vca Re: lis IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.11.12, 18:54 jadwisin jest na granicy ochoty i wloch, a ursus to tam gdzie wiecej sloikow przeciez i blok na bloku, kurtyny w oknach obowiazkowe , mozna sobie podac reke z sasiadem na przeciwko taka wiesz integracja :dDDD !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi.k Re: lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 14:06 tak to mozliwe. na Woli, wzdłuz Kasprzaka regularnie są widywane. W Wwie jest ich coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 321 Re: lis IP: *.compi.net.pl 24.11.12, 20:26 Lis to szczególne stworzenie. Tam mieszkałem od urodzenia. Okolice to idealne warunki dla lisa, sowy i wielu innych dzikich stworzeń (ogródki działkowe, jednostka wojskowa, gospodarstwo ogrodnicze . hmmmmm ........... jak pamiętam to zawsze były tam dzikie zwierzaki. Teraz pewnie może być mniej bo 1-go Sierpnia bardzo ruchliwa i nowe blokowiska ale nadal są więc fajnie, że nadal mają gdzie żyć. Tak naprawdę to są zagrożeniem tylko dla młodych kociąt, może malutkich psiaków, a tak naprawdę to raczej są korzyścią dla osiedla. Myślę, uprzedzając pytanie że nie powinno być żadnych obaw o wściekliznę z ich strony .... prędzej sąsadów. Odpowiedz Link Zgłoś