Gość: Michalina IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.14, 21:42 Czy ktoś ma jakieś doświadczenie, informacje, opienie? Bedę wdzięczna za każde info. Moje dziecko ma tam iśc jako 5 latek do zerówki.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xwu Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 10:40 A jakie masz możliwości wyboru? Możesz dziecko wozić na Keniga albo na Cietrzewia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalina Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.14, 21:40 Ja się nie pytam o możliwości tylko o opienie o tej szkole. A co do Twojej wypowiedzi to owszem mam inne mozliwości... np. posłać do zerówki w przedszkolu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwu Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.14, 23:13 Zbieranie opinii ma sens tylko wtedy jeśli masz jakieś możliwości manewru w postaci pieniędzy na czesne lub dowóz dziecka do lepszej szkoły. A wybór między zerówką w szkole a zerówką w przedszkolu sprowadza się do wyboru nauczycielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalina Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 20:25 A kto powiedział, że nie mam takich możliwości manewru? Podałam tylko przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwu Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 21:47 Moim zdaniem najważniejsza przy wyborze zerówki jest normalna wychowawczyni, a nie szkoła. Jeśli nauczycielka jedzie po dzieciach, bo musi sobie jakoś poprawić humor podczas zespołu napięcia przedmiesiączkowego, to dzieciak ma szansę obrzydzić sobie naukę na nie wiadomo ile. Dopiero po zerówce warto się rozejrzeć za szkołą. Jeśli masz pieniądze to bardzo dobra jest STO na Traktorzystów. Z publicznych najlepsza w okolicy jest SP 94 na Cietrzewia - sporo rodziców dowozi tam dzieci z Ursusa. Trzeba pokombinować przy meldunku lub złożyć korzystne oświadczenie o miejscu zamieszkania. Nie zaszkodzi też posłać dzieciaka na egzamin do państwowej szkoły muzycznej. Może ma talent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: 193.109.212.* 28.05.14, 09:20 Jestem bardzo niezadowolony z filii 4'ki na Konińskiej. Napiszę krótko moi 6'letni synowie cieszą się, że zmieniają szkołę... W szkole nie ma psychologa dziecięcego!!! Psycholog jest w 4'ce na Walerego Sławka, ale oczywiście nie ma prawa zajmować się dziećmi z Konińskiej. Proszę sobie wyobrazić jak wygląda rozmowa w domu z dzieckiem, po 10 godzinach spędzonych w szkole, w sytuacji, gdy "coś" się wydarzyło, gdy dziecko "coś przeskrobało"... Rodzice są zostawieni sami sobie z problemami, na które dzieci napotykają w szkole. Podobno szkoła nie ma wychowywać dzieci a jedynie wspomagać wychowanie ... W tej szkole daleko jest do takiego podejścia ... Moi synowie po roku uczęszczania do szkoły są zestresowani i zdarza się, że rano zwyczajnie nie chcą pójść na zajęcia - w tej chwili traktują szkołę jak zło konieczne, w wieku 6 lat... Jest za to sklepik szkolny, automat z napojami i słodyczami oraz droga stołówka w porównaniu do innych szkół, nawet do 4'ki na Walerego Sławka - jednym słowem "kult pieniądza". No, ale może to faktycznie kwestia na jakiego pedagoga dzieci trafią - moi synowie nie trafili ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwu Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 17:18 Brak psychologa to zaleta a nie wada szkoły. Zamiast narzekać poszukaj innej szkoły w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.14, 19:01 Polecam SP 66 ul. Przepiórki we Włochach, dużo lepsza niż SP 94 Cietrzewia i dobry dojazd z Ursusa. Mała, kameralna szkoła, gdzie dziecko nie jest anonimowe. W szkole jest psycholog i pedagog. Służą pomocą rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT sp66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.14, 08:17 Brak anonimowości w szkole jest wadą a nie zaletą. Dzieci w dużej szkole traktowane są jednolicie i standardowo, a dzieciom w małej szkole publicznej plotkarki z pokoju nauczycielskiego przylepiają trwałą opinię i wystawiają oceny obciążone osobistym stosunkiem nauczyciela do dziecka i rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: sp66 IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.14, 21:46 Moje dziecko chodziło do tej szkoły i było bardzo zadowolone z atmosfery tam panującej. Chodziło do szkoły z radością. W dużych szkołach małe dzieci potrafią nawet same wyjść na ulicę, bo nikt nie jest w stanie zapanować nad taką dużą grupą. W SP 66 nie ma plotkarstwa, a jako rodzic zawsze byłam wysłuchana przez nauczyciela. Nie zauważyłam, żeby oceny były niesprawiedliwe. A teraz w gimnazjum są równie wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sp66 Re: sp66 IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 08:25 Nie ma plotkarstwa? W jakim Ty świecie żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: sp66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.14, 20:09 Moje dzieci trafiły na Przepiórki do tzw zerówki, bo w rejonie na Cietrzewia takiej nie bylo ... Atmosfera w szkole bardzo rodzinna, juz od wejścia to widać i czuć. Panie woźne zawsze z uśmiechem i podejściem do dzieci. Kilka razy byłam świadkiem znakomitych relacji pani dyrektor -uczeń... I plusów mogłabym wymieniac wiele Ostatecznie w sierpniu napisałam podanie z prośbą o przyjęcie dzieci do 1klasy, po mało przyjemnej sytuacji na Cietrzewia... Dyplomy i opinie z przed lat to nie wszystko. Zrezygnowałam z mojej rejonowej, wychwalonej podstawówki na Cietrzewia i jestem zadowolona ze dzieci są uczniami SP 66. Odpowiedz Link Zgłoś
murbanella Re: sp66 17.06.14, 09:19 Tu masz racje, Cietrzewia to tylko wspomnienie dobrej szkoły, opinia się ciagnie ale tylko jest wspomnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: sp66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.14, 22:51 Cietrzewia zawsze uzyskuje znacznie lepsze wyniki w sprawdzianach klas 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: sp66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.14, 22:48 Żyje tuż po prawej od wejścia do szkoły. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naleśnik Re: Szkoła Podstawowa nr 4 w Ursusie filia Konińs IP: *.dynamic-ww-01.vectranet.pl 05.10.16, 02:21 DW-P i AP to nauczyciele, którym lepiej przyjrzeć się z bliska. Ich życiorysy i kariera są bardzo ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś