Dodaj do ulubionych

Centrum Ochoty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:20
Dzis mialam "przyjemnosc" byc w okolicy Bazaru przy Banacha.
To co tam sie dzieje wola o pomste do Urzedu Dzielnicy,
nielegalny handel CHODNIKOWY na taka skale toz to przeciez SKANDAL.
Mialam okazje zobaczyc AKCJE Strazy Miejskiej, ktora wygladala jak by wyszla
na swiateczny spacer, straznicy szli sobie pomiedzy pseudo-stoiskami i
rozmawiali glosno o skokach narciarskich, nie interesujac sie zupelnie tym co
sie dzieje dookola.
Obserwuj wątek
    • Gość: darek kałwajtys Re: Centrum Ochoty IP: *.aster.pl 27.02.05, 00:59
      straż miejska w tym rejonie jest głównie zainteresowana wypisywaniem mandatów
      za nieprzepisowe parkowanie (Banacha/r/Grójeckiej.
      Uważam, że jest to "cicha" zmowa "kogoś tam wyżej" aby wszem i wobec udowodnić,
      iż bazar najlepiej zlikwidować i nie będzie problemu
      • Gość: wika Re: Centrum Ochoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:58
        Pracuje na bazarku, place za budke i za teren przed nia,
        mam zajerestrowana dzialalnosc i ponosze wszystkie zwiazane z tym koszty.
        Straz miejska jezeli tu sie pojawi, to niestety nie do pilnowania pozadku
        tylko do wypisywania mandatow naszym samochodom dostawczym.
        Nie intresuje sie wcale handlem nareczno-chodnikowym i zwiazany z tym balagan,
        patrza przez palce na to wszystko co tam sie dzieje.
        To my legalnie handlujacy na bazarze ponosimy wszystkie koszty zwiazane
        z utrzymaniem bazaru i czystosci na jego terenie, chodnikowi handlarze nie
        ponosza zadnych kosztow zwiazanych z utrzymaniem bazaru, jak tez nie
        odprowadzaja podatkow. Wiekszosc z nich to zarejestrowani w urzedzie pracy
        bezrobotni, lub tez tzw. wschodnia zagranica, a ich dochody czesto przewyzszaja
        nasze.
        Moze by tak wyslac odpowiedzialnych za ten stan rzeczy na bazarek za Hala
        Mirowska, gdzie moze nie jest idealnie, ale skutecznie pozbyto sie tam
        balaganu zwiazanego z nielegalnym handlem chodnikowo-narecznym.
        Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: woj Re: Centrum Ochoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:06
      A KOMU PRZESZKADZAJA HANDLAZE Z BABACHA< KAZDY MA PRAWO PRACOWAC
      • Gość: Ala Re: Centrum Ochoty IP: .1.* / *.army.mil.pl 17.03.05, 08:54
        Mnie przeszkadzają!!!!!!!!!! bo codziennie oglądam przez okno syf jaki
        zostawiają, bo nie mogę normalnie korzystać z chodnika ulicznego zgodnie z jego
        przeznaczeniem, bo kręcą się podejżane typy i strach wypuścic dzieci z domu i
        nie mów,że tak jest wszędzie, bo tutaj jest tego szczególne natężenie, bo wstyd
        przed znajomymi, którzy są w szoku że tak może wyglądać centrum stolicy.
        Mało???????
        • Gość: Ania Do Ali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 12:53
          W pełni się z Tobą zgadzam, ja też mieszkam w pobliżu i Hala Banacha jest dla
          mnie najbliższym sklepem. Ale żeby do niej dojść, muszę robić slalom-gigant
          między "naręcznymi" handlarzami. Chodnik robi się coraz węższy, ale to też wina
          legalnych handlarzy, którzy ustawiają swój towar daleko poza namalowaną linią
          ograniczającą teren handlu.
          • Gość: darek kałwajtys Re: Do Ali i Ani IP: *.aster.pl 17.03.05, 15:11
            wystawianie towarów poza linie przez kupców z bazaru spowodowanie jest właśnie
            obecnością na hodniku handlarzy.jestem pewien, że gdyby nie oni to:
            1. Kupcy nie musieliby tak daleko zajmować chodnika
            2. Nawet gdyby wykraczali trochę poza linie, to w przypadku braku handlarzy na
            chodniku, specjalnie by nikomu nie przeszkadzało.
            Dopuszczanie do chandlu chodnikowego i tolerowanie tego bałaganu przez władze
            miasta, dzielnicy i po części zarządcę, wpływa także na to, że środek bazaru
            traci zarobki.Jestem pewien, iż tak naprawdę nikomu z władnych nie zależy na
            uporządkowaniu bazaru, tylko na jego likwidacji. Skoro mieszkańcy i klienci
            zaczynają coraz głośniej o tym mówić, tzn., że ten fakt jest coraz bliżej.
            A tak naprawdę, to także i ci ludzie sprzedający na chodniku i ci z bazaru
            dzięki temu, że handlują (z braku innych alternatyw) to mają za co żyć.
            KAŻDEMU KTO MA CHĘĆ LI TYLKO KRYTYKOWAĆ BAŁAGAN PANUJĄCY NA BAZARZE I WOKÓŁ
            NIEGO I OBWINIAĆ ZA TO KUPCÓW I HANDLARZY - ŻYCZĘ SPOKOJNEGO DOTRWANIA DO
            EMERYTURY NA JEDNYM STANOWISKU PRACY, BEZ TROSKI ŻE WAS MOGĄ Z NIEJ ZWOLNIĆ
            • Gość: ochotnik Re: Do Ali i Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 10:30
              Mimo ortograficznych błędów,merytorycznie prawda!
        • magda985 Re: Centrum Ochoty 29.03.05, 18:23
          Taki stan wygladu Banacha jest juz od dawna i nikomu jak do tej pory to nie
          przeszkadzalo,skoro "gora" ma to w nosie,to najwidoczniej maja w tym jakis cel.
    • Gość: yot Re: Centrum Ochoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:11
      podnosze
      • Gość: yot Re: Centrum Ochoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:51
        podnosze
        • interkacpi Re: Centrum Ochoty 20.03.05, 18:43
          Uwielbiam te dzielnice, niestety nie jestem jej stalym mieszkancem ale zakupy i
          spacery robie w okolicach Hali banacha bardzo czesto.
          Uwazam za skandaliczne to, ze dziki handel kwitnie tam w najlepsze!
          Istniejacy w legalnych budkach asortyment spokojnie moim zdaniem zaspokaja
          wiekszosc potrzeb, poczawszy od art. spozywczych po odziez.
          Natomiast koszmarem jest przejscie od ulicy do Hali Banacha. Trzeba sie niezle
          nagimnastykowac, azeby nie przewrocic sie o nielegalne stoiska i handlarzy.
          Rowniez kilka razy zdarzylo mi sie zaobserwowac beztroske Strazy Miejskiej,
          osoby te najwyrazniej nie wiedza na czym ich praca polega - to przykre.
          Smrod i brud, a w srodku tego balaganu sprzedawane sa kwiaty, zywnosc i
          odziez.
          Niestety jest tak odkad pamietam ( a pojawiam sie w tej dzielnicy od 15 lat)
          i niestety nic nie wskazuje na to, aby mialo sie zmienic na lepsze.
          Dlatego wlasnie ta czesc Ochoty nadal bedzie sie cieszyla zla slawa i przez to
          dla wielu ludzi Ochota bedzie sie konczyla przed skryzowaniem z ul. Banacha (
          jadac Grojecka od Centrum)a szkoda - bo to miejsce oprocz placu Naturowicza i
          Parku Szczesliwickiego mogloby stac sie wizytowka dzielnicy:(
          pozdrawiam
          interkacpi
    • Gość: ochotnik Re: Centrum Ochoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 10:25
      A co niby w/g Ciebie ta straż miała robić?Bić,wykrzykiwać,tańczyć?
    • Gość: ... Re: Centrum Ochoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:46
      do gory
    • Gość: Pawelek Re: Centrum Ochoty IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.04.05, 23:05
      A co sadzicie o nocnych delikatesach naprzeciwko kina Ochota. Mozna kupic tam
      wszystko, i szwarc i powidlo i w kulturalnych warunkach.
      Prosze o opinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka