Dodaj do ulubionych

SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!!!

30.03.05, 11:06
Podpowiedzcie, do której z tych dwóch szkół lepiej wysłać dziecko? Jedna i
druga szkoła jest w tej samej odległości od naszego domu.
Zależy mi na szkole przyjaznej dziecku, w której jest miła, atmosfera, fajni
nauczyciele z indywidualnym podejściem do dziecka? Są zajęcia dodatkowe,
ciekawa świetlica z paniami, którym się "chce"......
Interesuje mnie każda informacja na temat tych szkół.
Bardzo proszę o Wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • paaala Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! 04.04.05, 14:44
      Może jednak ktos coś wie??
      • Gość: lol Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 18:49
        ja chodze do dychy i nie mam nic przeciwko oprocz kolesi od wfu...:/ blee glupi
        faceci, nie normalni :/
    • Gość: domino Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:20
      W 100% polecam szkołę na Gorlickiej.....
      sama tam uczęszczałam kilka lat temu i do dzis wspominam tą szkołe jako
      najlepszą w moim życiu...naprawde warto...wysoki poziom i niesamowici
      nauczyciele, bardzo milo i przytulnie. dobrze wyposarzone pracownie,
      monitorowany teren...wszystko na wysokim poziomie naprawde..;]
      • paaala Re: do domino!! 12.04.05, 22:42
        Chciałam zapytać, czy wysoki poziom, o kórym wspominasz nie wpływa stresująco
        na dzieci? Czy nie jest "ciśnięty" na siłę? Czy nie ma nadmiaru kartkóewk,
        odpytywań? Czy atmosfera jest normalna?
        A co z dziećmi, które uczą się średnio albo słabo?
        • hairspray.queen Re: do domino!! 17.04.05, 22:38
          a też tam chodziłam, było cudownie :) takich nauczycieli nie spotkasz nigdzie
          indziej - a w 10 jest strasznie niski poziom :/
          • Gość: fanka Jasielska górą! IP: *.chello.pl 19.04.05, 11:39
            Skoro piszesz,że chodziłaś, to rozumiem,że teraz juz jestes w szkole wyżej i
            nie wiesz,że Gorlicka wcale nie ma takiego poziomu jak kiedyś.
            Co do Jasielskiej to uważam,że też się o niebo poprawiło. W zeszłym roku,
            owszem, Gorlicka była ciut wyżej niż Jasielska po egzaminach klas 6, ale nikt
            nie zauważył,że 2 lata temu to Jasielska była duzo wyżej w rankingu. Zobaczymy
            co będzie w tym roku.
            A podpisywanie kontraktu przez uczniów na "6" na Gorlickiej w kl 4-6 uważam za
            skandal, zważywszy na to,że nawet jeśli uczeń wywiązuje się z zadań,
            nauczyciele coraz bardziej podwyższają wymagania w trakcie roku szkolnego. Jest
            to oczywiście zrozumiałe, ale dziecko, które bardzo sie stara i mimo to nie
            dostaje nawet pochwały( bo powiedzmy rzeczywiście -nie zasługuje na 5 czy 6)
            uważam za poważny błąd.
            Poza tym organizacyjnie. Plan lekcji na Gorlickiej jest zmieniany kilkakrotnie
            w ciągu roku. To jest oczywiście też zrozumiałe. Tylko że w 10 rodzice o tym
            wiedzą wcześniej. Na Gorlickiej zdarzyło się ,że dzieciom z dnia zmieniano plan
            i biedne musiały zdenerwowane czekac na rodziców i opiekunów w świetlicy.
            Poza tym podobno Jasielska ma "słabe piątki", a na Gorlickiej są za to "mocne
            czwórki". To dlaczego niektórzy piątkowi uczniowie z Jasielkiej zdobywają
            nagrody na miedzydzielnicowych konkursach. Bo co, niby słabi są?
            Jest jeszcze jedna sprawa. Wybierając dziecku szkołę, zawracajcie uwagę nie
            tylko na to jacy nauczyciele uczą w młodszych klasach, ale też jak to wyglada w
            klasach starszych. Czasem oczywiście losowe sprawy powodują,ze jakiś nauczyciel
            odchodzi. A o ile wiem, na Gorlickiej w ostatnich latach odeszło sporo dobrych
            nauczycieli. Kilkoro zmieniło sie w ciągu roku.
            Na Jasielskiej chyba aż tak bardzo nie uszupiła sie kadra.
            Zresztą, dlaczego prywatne liceum "uciekło" z Gorlickiej?
            Podobno rodzice gimnazjalistów narzekali na złe położenie szkoły. Czyżby to był
            faktycznie aż tak daleko?
            Ja polecam SP 10.
            Jasielska górą.
            fanka 10
            • paaala Re: Jasielska czy Gorlicka? 19.04.05, 12:20
              Już sama nie wiem. Byłam na dniach otwartych w obydwu szkołach. Gorlicka
              zaprezentowała się WSPANIALE!! Jasielska baaardzo kiepsko. Po najmniejszej
              linii oporu. Dzieci do świetlicy, rodzice zebranie na korytarzu. Wiem, że nie
              jest to najważniejsz, ale jednak.......
              Jak się okazało, to Jasielska jest nasz rejonowa. Tu dostaniemy się a marszu.
              Na Gorlicką złożyliśmy podanie. Jest tu niestety baaardzo dużo dzieci chętnych
              spoza rejonu, więc nie wiem, czy się dostaniemy??? Poza tym tak dużo chętnych
              dzieci też chyba jest na "+"??
              A jesli chodzi o Jasielską, zastanawia mnie dlaczego nie brali udziału w
              akcji "Szkoła Klasą". Nie chciało się???
              No trudny ten wybór. A to dopiero szkoła podstawowa.......
              • Gość: fanka Jasielskiej Jasielska górą IP: *.chello.pl 19.04.05, 20:00
                Jesli na Jasielskiej mówiła duzo pani dyr, to mam zapewne nic z jej mowy nie
                wynikało. Ten typ tak ma.
                Ale mi mimo tego pozostaję fanką nadal
                fanka
                • Gość: hairspray.queen Re: Jasielska górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 12:40
                  po pierwsze, prywatne gimnazjum - a przeniosło się z powodu remontu sali
                  gimnastycznej. poziom w 10 jest niestety bardzo niski...
                  • Gość: hairspray.queen Re: Jasielska górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 12:41
                    jeżeli dostaniecie się do 280, idźcie tam - dziecko nie będzie miało żadnych
                    problemów w gimnazjum. bo niestety, to wszystko wychodzi przy zmianie szkoły...
        • Gość: absolwent Re: do domino!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.14, 16:26
          Zamordyzm, dzieci zaszczute no ale wyniki Gorlicka ma...
          Tylko jak długo jeszcze dzieci i rodzice będą to znosić?
    • Gość: Zeba Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! IP: *.bredband.comhem.se 07.05.05, 14:02
      25 lat temu skonczylam szkole nr.280 przy ul.Gorlickiej3Imienia Tytusa
      Calbinskiego.Chodzilam w latach 1972-80 do klasy B.Moim ostatnim wychowawca
      Czachorowski(imienia nie pamietam).Pierwsza pani Jadwiga Smykala.
      Szkole wspominam roznie.Ale to nie wazne .Pozdrawian wszystkich absolwentow a
      szczegolnie kolegow i kolezanki z mojej klasy.Losy rzucily mnie po za granice
      Polski.
    • aventura1 Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! 07.03.14, 21:57
      podbijam, proszę o aktualne wpisy
      • Gość: gosc Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.14, 09:15
        Szkoła na Gorlickiej jest bez wątpienia najlepszą szkołą samorządową w okolicy ale trafiają się anonimowe opinie jakoby nadmiernie przyciskała dzieciaki do nauki.
      • Gość: A. Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.03.14, 11:56
        Aventuro, niestety, na Gorlickiej aż się roi od takich istot jak wklejący tu ciągle spam anonimowy gośc (patrz obok) alias Tata Ani. To pewnie jakiś pracownik szkoły, który (trudno zgadnać, czy dobrowolnie, czy na polecenie dyrekcji) ją reklamuje. Od razu widać, jaki tam panuje zamordyzm. Ten pan jest jedną z jego ofiar. Na skutek jego działań (m.in.) wybrałam zupełnie inną szkołę.
        • Gość: Tata Ania Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.14, 13:51
          Kasia wybrała zupełnie inną szkołę na skutek zafascynowania słoniami. :)
          • Gość: Absolwent Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.14, 16:30
            Tata Ani jest kretynem dzięki byciu pod wpływem
            szkoły na Gorlickiej... Niestety zamordyzm powoduje,
            że powstają takie właśnie zakompleksione okazy
            co to muszą anonimowo na forach leczyć hejterstwem
            swoje fobie i uprzedzenia...
            Jeszcze ujawnił się jako rasista i człowiek (?),
            dla którego zwierzęta są niczym (pewnie psy kopie)
            vide wątek o pomaganiu osieroconym słonikom...
            I dlatego właśnie polecam Gorlicką OMIJAĆ Z DALEKA!!!
            • Gość: Tata Ania Re: SP na Jasielskiej czy na Gorlickiej? Pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.14, 17:07
              Jak to "niczym"? Ja kocham smaczne zwierzęta. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka