Gość: Ryszard IP: *.skorosze.2a.pl 29.06.05, 13:28 W dniu wczorajszym podpisano umowę na mocy, której ruszą prace mające na celu poprawę ruchu w Al. Jerozolimskich. Będzie to na pewno duże utrudnienie w ruchu. Wiecej na www.unas.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Herbatnik2000 Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: *.devs.futuro.pl 29.06.05, 16:43 A kiedy wezmą się za skrzyżowanie Kleszczowa/łopuszańska - Jerozolimskie? Macie moze jakieś wieści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatnik2000 Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: *.devs.futuro.pl 29.06.05, 17:40 A kiedy wezmą się za skrzyżowanie Kleszczowa/łopuszańska - Jerozolimskie? Macie moze jakieś wieści? Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 30.06.05, 09:31 Wg strony ZDM nastapi to po skonczeniu wlasnie rozpoczynajacego sie remontu odcinka RondoZ-wiadukt. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 30.06.05, 13:17 czyli w okolicach CH Reduta i Blue City beda giga korki. jakby tych, co są było mało.. i to przez 21 miesięcy. czyli znając drogowców, coś koło 2 lat im zejdzie.. szukac trzeba na biegu objazdów i skrótów.. najlepiej w strone centrum, bo z powrotem to jeden pewny przez Decathlon jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
myping2 Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 04.07.05, 13:38 Ja będę szukał przebicia z Trasy Prymasa Tysiąclecia przez stację benzynową na Ordona i tamtędy przez Włochy do Ursusa. Droga trochę(!) nierówna ale jechać się da. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 04.07.05, 16:55 myping2 napisał: > Ja będę szukał przebicia z Trasy Prymasa Tysiąclecia przez stację benzynową na > Ordona i tamtędy przez Włochy do Ursusa. Droga trochę(!) nierówna ale jechać > się da. Powodzenia Biedna ta ul. Gniewkowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grez Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: 195.136.112.* 13.07.05, 11:42 no dorze, ale smigam codziennie Alejami i żeby coś robiono, czy przygotowywano nie widzę ... od razu poślizg?? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 13.07.05, 15:08 No wlasnie.. niezle zaczynaja... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 14.07.05, 15:58 tia.. pewnie w ktorys weekend wakacyjny, w piatek zapewne, zaczną.. to tak, w ramach rozgrzewki, zeby ludziskom rozrywke zapewnic.. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 15.07.05, 10:08 altu napisała: > tia.. > pewnie w ktorys weekend wakacyjny, w piatek zapewne, zaczną.. > to tak, w ramach rozgrzewki, zeby ludziskom rozrywke zapewnic.. > Toby pięknie było... I szybko... Ja sądzę, że zaczną w pierwszy poniedziałek września o 5 rano. Ustawią bariery! --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 01:06 A jacy biedni mieszkańcy ulicy Potrzebnej, przez którą sznur samochodów sunie z Ursusa i Włoch w kierunku miasta przez Odolany, a drugi z powrotem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek gniewkowska, technikow i popularna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:45 to teraz taka taka autostrada - rozjezdzana zreszta przez betoniarki - jako ze mieszalnia na odolanach zasila wszsytkie budowy w Warszawie - koncert bezprawia i !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 27.07.05, 11:34 Według informacji uzyskanych na "konsultacjach społecznych" w tej sprawie, które były wczoraj o 17:30 w budynku przy al. Jerozolimskich 202, to termin rozpoczęcia prac wyznaczono na 9 sierpnia 2005 r. Do tego czasu Miejski Inżynier Ruchu ma zaakceptować projekt tymczasowej organizacji ruchu (m.in. którędy poprowadzić obecny ruch tranzytowy, który jedzie alejami - konkretnych propozycji nie było). Swoją drogą to na konsultacjach było aż 2 (dwóch) mieszkańców, trzy osoby z SISKOM i ok. 20 osób reprezentujących interesy Blue City, Castoram, i innych Carrefourów tudzież TTW zlokalizowanych przy alejach. Mieszkańcy podnosili faktyczne problemy (uciążliwość dla Szczęśliwic w czasie prac, problem hałasu w czasie prac, pylenia, itd.), My, czyli SISKOM zapytaliśmy o sprawy monitorowania zanieczyszczeń i o sposób prowadzenia prac (czy będa składy materiałów przy budowie, czy jest możliwe realizowanie całej przebudowy we wszystkich miejscach na raz, itd.), natomiast centra handlowe martwiły się o... zyski i klientów, którzy według nich nie będą wogóle do tych przybytków przez ten remont jeździć. Nikt nie oponował przeciwko prowadzeniu prac 24h/7d. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 27.07.05, 13:45 moze ten pogrzebany pies lezy w tym, ze malo kto wie o takich konsultacjach spolecznych. tzn. ja np. nie wiedzialam. i moi sasiedzi tez nie.. z jednej strony to dobrze, ze roboty sie wreszcie zaczna (kto prorokowal na wrzesien??), i dobrze, ze beda szly pelna para 24/7 (ciekawa jestem, jak to bedzie wygladalo..) z innej strony zastanawiam sie, czy sie da jeszcze skomplikowac bardziej ruch na tym odcinku alej, a znajac zycie, to sie da. i czy korki beda siegaly z jednej strony pod Grojecka, a z drugiej do samego Pruszkowa.. ech.. zycie pokarze.. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 27.07.05, 15:24 altu napisała: > z jednej strony to dobrze, ze roboty sie wreszcie zaczna (kto prorokowal na > wrzesien??), To ja, ja! Tak prorokowałem! A kto prorokował, ze zaczną się w piątek? ;-))) > i dobrze, ze beda szly pelna para 24/7 (ciekawa jestem, jak to > bedzie wygladalo..) Poczekamy, zobaczymy... Jakoś nie mogę uwierzyć w taki zapał wśród drogowców na budowie finansowanej z funduszy publicznych... > ech.. zycie pokarze.. Za mało nas już pokarało? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 27.07.05, 16:36 > altu napisała: > > i dobrze, ze beda szly pelna para 24/7 (ciekawa jestem, jak to > > bedzie wygladalo..) vtec_z napisał: > > Poczekamy, zobaczymy... Jakoś nie mogę uwierzyć w taki zapał wśród drogowców > na budowie finansowanej z funduszy publicznych... W końcu Unia patrzy :))) - zresztą widać jak praca posuwa się przy budowie linii tramwajowej z Bemowa na Piaski (też Unia). Zresztą dopiero na tych konsultacjach wypłynęło zapytanie, czemu nie można prowadzić prac 24/7 - zakładano w godzinach 6-22. Przeciwko 24/7 nikt nie protestował. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 28.07.05, 01:49 Modernizacja Ronda Zesłańców trwala około roku (o ile dobrze pamietam, bo ten okres chciałem zawsze wymazać z mojej pamięci) i prace prowadzone były w godzinach 7 - 15. Przy czym największy dowóz potrzebnych materiałów był w godzinach porannego szczytu. O 15 robornicy schodzili z budowy i nic się nie działo, a zaczynały znów swoje harce po jezdniach wszelkie maszyny budowlane (własnie zaczynał się szczyt popołudniowy). Wciąż powtarzam i będę powtarzał: zmodernizowanie 900 metrów ulicy w półtora roku, to najmniej rok za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:55 Dzisiaj dowiedziałem się, że biora pod uwagę poprowadzenie ruchu tranzytowego TIR przez Włochy ulicami Dźwigowa, Wałowicką, Techników, Popularna do Alej Jerozolimskich. Pogratulować pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 02.08.05, 08:46 ciekawe.. korki pewnie beda od 5 rano do 22.. tak. pomysl jest de best ;) i jeszcze niech ktorys urzedniczyna codziennie tamtedy przejezdza.. bedzie mial za swoje.. jedyne pocieszenie to te 24/7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: 82.177.111.* 08.08.05, 13:23 czy ktoś coś wie więcej? jechałam dzisiaj rano ale nie było żadnych przygotowań do robót, czyżby jutro cos zacznie się dziać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecikmp Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: 193.110.99.* 08.08.05, 14:28 Pierwsze prace zaczną się już w tym tygodniu (środa). Zobacz pod: www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=68195 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Gigantyczne korki jednak później IP: 217.153.131.* 09.08.05, 10:13 dzwoniłem właśnie do ZDMu i tam mi powiedziano, że remont rusza za 2 tygodnie i będzie oficjalna informacja o objazdach. Pozdrawiam, Filip Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: Gigantyczne korki jednak później 09.08.05, 10:18 Czyli start remontu na poczatku wrzesnia... oto jak skutecznie zmarnowac dwa miesiace wakacji.. Pieknie ku.rwa, pieknie... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Gigantyczne korki jednak później 09.08.05, 14:17 a nie mówiłam??;) to było przecież do przewidzenia.. wcale sie nie zdziwię, jak sie zrobi totalny młyn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Gigantyczne korki jednak później 09.08.05, 23:05 p-iotr napisał: > Czyli start remontu na poczatku wrzesnia... oto jak skutecznie zmarnowac dwa > miesiace wakacji.. Pieknie ku.rwa, pieknie... :-/ Tak się zastanawiam, czy ten termin remontu (21 miesięcy) to nie był dany dlatego, aby wszelkie protesty, problemy, itd. i tak nie spowodowały opóźnienia w terminowym oddaniu alej po moderniacji. W końcu zastanówcie się: Jak długo można modernizować 1200 m ulicy jeśli bedzie to wykonywane na 2 lub 3 zmiany? Można i 5 lat, ale jaki jest termin niewyśrubowany? Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Gigantyczne korki jednak później 09.08.05, 10:33 Gość portalu: filip napisał(a): > dzwoniłem właśnie do ZDMu i tam mi powiedziano, że remont rusza za 2 tygodnie Przypomnę Wam co prorokowałem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=298&w=25816325&a=26487694 Cóż do mojej prognozy brakuje już tylko jednego tygodnia - ale będzie :-) --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Gigantyczne korki jednak później IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:42 Na stronie ZDMu cały czas cisza, ale dla śmiechu zacytuję ostatni oficjalny komunikat w tej sprawie. [podkreślenia ode mnie Al. Jerozolimskie – impas przerwany _Jeszcze w maju _mogą ruszyć prace związane z modernizacją Alej Jerozolimskich na odc. od Ronda Zesłańców Syberyjskich do wiaduktów nad koleją. Rozpoczęcie inwestycji, która ma być dofinansowana przez Unię Europejską, było przez dziewięć miesięcy blokowane przez pokonaną w przetargu firmę MPRD. Zarząd Dróg Miejskich odrzucił jej ofertę z powodu braku należytych gwarancji bankowych. Oferty w tym przetargu zostały otwarte 20 września 2004 r. 11 października komisja wykluczyła z postępowania czterech spośród dziesięciu wykonawców. Trzech z powodu braku udokumentowania doświadczenia w realizacji podobnych robót, jednego – MPRD S.A. ze względu na nienależyte gwarancje bankowe. 25 października dwie firmy (Warbud S.A. oraz MPRD S.A.) wniosły protesty, które zostały oddalone jako złożone po terminie. Obaj wykonawcy wnieśli odwołania do Urzędu Zamówień Publicznych. 18 listopada 2004 r. Zespół Arbitrów nakazał powtórną ocenę oferty firmy Warbud S.A. oraz oddalenie odwołania wniesionego przez MPRD S.A. Tydzień później firma MPRD złożyła skargę na wyrok Zespołu Arbitrów do sądu. Ponad dwa miesiące później Sąd Okręgowy w Warszawie wyrokiem z 10 lutego 2005 r. wykluczył MPRD S.A. z postępowania uznając zarzuty firmy za bezzasadne. Jednocześnie, działając w oparciu o znowelizowane przepisy prawa zamówień publicznych, umożliwiające wykonawcom szczegółowe sprawdzanie ofert konkurentów, MPRD złożyło kolejny protest, tym razem na przywrócenie do postępowania firmy Warbud, tym samym zablokowało wybór jakiegokolwiek innego wykonawcy. Zarząd Dróg Miejskich, chcąc jak najszybciej rozpocząć prace, wystąpił do Urzędu Zamówień Publicznych o zgodę na podpisanie umowy ze zwycięzcą przetargu. UZP odrzucił wniosek, co wydłużyło opóźnienie o dalsze trzy miesiące. Kolejny, tym razem ostateczny, wyrok sądu przerwał ten impas. _Wkrótce będzie możliwe podpisanie umowy z wykonawcą i rozpoczęcie robót_. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Informacje dla ludzi 25.08.05, 22:07 Zapowiadane na dzisiaj (25.08) konsultacje w sprawie przebudowy alej (www.zdm.waw.pl ) odbyły się bez przeszkód. Tym razem na spotkaniu byli: mieszkańcy: 3 osoby przedstawiciele firm zlokalizowanych przy alejach: 2-3 osoby rowerzyści: ok. 10 osób dziennikarz/fotograf jedna osoba z SISKOM Spotkanie przebiegało w sposób nieuporządkowany – dosyć szybko przedstawiciele rowerzystów podeszli do stolika przy którym siedzieli przedstawiciele ZDMu i Strabagu, aby dyskutować o rozwiązaniach dla rowerzystów. Przez to zadawanie pytań publicznie mijało się z celem i lepiej je było zadawać konkretnej osobie lub wsłuchiwać się w rozmowę mieszkańców z przedstawicielami - można było dowiedzieć się o wiele więcej: Ze spraw z poprzedniego spotkania potwierdzono, że Praca 24h/6d (wolne tylko w niedziele i święta) Miejski Inżynier Ruchu ma zatwierdzić jutro (26-08-2005) plan organizacji ruchu w rejonie przebudowywanego odcinka. Jednocześnie nie będzie jakiegoś specjalnego objazdu dla pojazdów ciężkich TIR. Nie ma ich którędy skierować: www.siskom.waw.pl ->informacje-> telewizja ->TVP3 z 21.08) Oznakowanie informujące o robotach w alejach stanie na ulicach wlotowych do miasta i odpowiednio wcześniej przed miastem. Prace zaczną się w tę środę z rana. Przed rozpoczęciem prac sfrezowane zostaną koleiny w alejach – prace będą prowadzone nocami od 21 do 5: poniedziałek/wtorek i wtorek/środa – drugi termin, jeśli będzie taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Informacje dla ludzi 25.08.05, 22:27 No to zaczną w ostanim dniu sierpnia by nie spełniło się moje proroctwo - czyli pierwszy poniedziałek września :-) Odpowiedz Link Zgłoś
robercik77 Re: Informacje dla ludzi 26.08.05, 09:54 v-tam to byłoby 4 mieszkańców, tylko że ogłoszenie o konsultacjach zobaczyłem dziś (26.08) oklejone wokół latarni, z okien stojącego w korku na Kleszczowej autobusu :) R. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Gigantyczne korki jeszcze później 11.08.05, 10:32 Na początek link: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2864550.html Jak widać termin rozpoczęcia prac (ten pierwotny) to data od jakiej zaczyna się myśleć o tym jak taką inwestycję przeprowadzić: "Zarząd Dróg Miejskich przeprowadził więc konsultacje. I wtedy firmy, które urzędują i handlują w Alejach, zgłosiły pomysł z ciężarówkami - niech jeżdżą tylko nocami albo wcale. Miejski inżynier ruchu Janusz Galas wezwał wykonawcę remontu - firmę Strabag. Nawet miesiąc może jej zająć przygotowanie nowej organizacji ruchu - musi zaproponować objazdy dla ciężarówek. - Z Alej trzeba wyeliminować pojazdy cięższe niż 12 ton. Nie ma nawet mowy, żeby puścić je równoległą Grójecką. Właściwie to muszą omijać całą Warszawę - ustalił Janusz Galas." Dobrze, że będą omijać, ale dlaczego dopiero teraz o tym pomyślano? --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
komagane Re: Gigantyczne korki jeszcze później 11.08.05, 11:37 Dlaczego teraz? Bo kiedy przeciwko obecnosci wielkich ciężarówek na warszawskich ulicach protestowali zwykli mieszkańcy, tzw. "wadza" totalnie ich lekceważyła (i lekceważy). A ramiona propagandowe władz drogowych (w rodzaju stowarzyszenia Siskom) wszelkie protesty wykpiwał, a protestujących obdarzał mianem pseudoekologów. Dopiero wielkie organizacje handlowe miały dosc siły przebicia, żeby wymusić choćby czasowe zawieszenie tyranzytu w Alejach Jerozolimskich. Niech żyje sojusz wielkich sklepów i ich klientów! Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Gigantyczne korki jeszcze później 16.08.05, 15:37 komagane napisała: > Dlaczego teraz? Bo kiedy przeciwko obecnosci wielkich ciężarówek na > warszawskich ulicach protestowali zwykli mieszkańcy, tzw. "wadza" totalnie > ich lekceważyła (i lekceważy). A ramiona propagandowe władz drogowych (w > rodzaju stowarzyszenia Siskom) wszelkie protesty wykpiwał, a protestujących > obdarzał mianem pseudoekologów. > Dopiero wielkie organizacje handlowe miały dosc siły przebicia, żeby wymusić > choćby czasowe zawieszenie tyranzytu w Alejach Jerozolimskich. > Niech żyje sojusz wielkich sklepów i ich klientów! W omawianym artykule pojawiły się sformułowania: "...trzeba spytać, co o inwestycji sądzą warszawiacy. Zarząd Dróg Miejskich przeprowadził więc konsultacje. I wtedy firmy, które urzędują i handlują w Alejach, zgłosiły pomysł z ciężarówkami - niech jeżdżą tylko nocami albo wcale." Nie wiedziałem, ze firmy to mieszkańcy, ale cóż mamy nowy typ warszawiaków. "Z Alej trzeba wyeliminować pojazdy cięższe niż 12 ton. ..." - ustalił Janusz Galas "Jak centra handlowe z Al. Jerozolimskich poradzą sobie teraz z dostawą towaru? - To żaden problem. Zaopatrzenie przerzucimy na mniejsze samochody - planuje Jan Budnik z Blue City." Aha, już widzę te samochody wielkości Stara dowożące towar do Blue City. Będą równi i równiejsi, tzn. za chwilę owe firmy, które postulowały, aby alejami nie jeździły pojazdy cięższe niż 12 t (właśnie chodzi o 12 t rzeczywistej masy, czy o dmc?) postarają się o to, aby miec stosowne identyfikatory C-cos tam, a pod znakami zakazu pojawią się tabliczki nie dotyczy tych C-cos tam, albo zaopatrzenia. :D Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Gigantyczne korki jeszcze później 17.08.05, 14:10 zawsze te samochody beda mogly miec 10 lub 11,5 tony.. kazdy taki zakaz jest do ominiecia... glupota.. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie 22.08.05, 11:18 Tutaj: www.siskom.waw.pl -> informacje -> telewizja można obejrzeć wczorajszy materiał z TVP3. Wciąż nie wiadomo, którędy ma prowadzić objazd dla najcięższych pojazdów jeżdżących teraz tym odcinkiem alej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatnik2000 Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: *.devs.futuro.pl 25.08.05, 15:15 Chyba jednak "początek" prac już blisko, bo dzisiaj zauważyłem tablicę informujacą, o tym że częsc kasy daje UE. :) O tym nie zapomnieli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:32 Największą część kasy przejdzie pod stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Tablica UE 26.08.05, 13:17 Gość portalu: Herbatnik2000 napisał(a): > Chyba jednak "początek" prac już blisko, bo dzisiaj zauważyłem tablicę > informujacą, o tym że częsc kasy daje UE. :) > O tym nie zapomnieli!!! Bo zpomnieć nie mogli pod rygorem utraty dofinansowania! Bruksela nie tylko wymaga ustawiania takich tablic ale jescze określa ich wzór i rozmiar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Gigantyczne korki już za 2 tygodnie IP: 217.153.131.* 27.08.05, 13:32 Remont rusza w środę, 31.08; Nie będzie objazdu dla ciężkich samochodów ciężarowych, wszyscy mają się zmieścić na jednym pasie. Sajgon w Europie welcome to. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Ruszyło... 02.09.05, 08:24 ... pełną parą (hi, hi) i zgodnie z tradycją warszaskich drogowców - powolutku. --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Chyba się myliłem... 05.09.05, 10:54 .. gdy 15 lipca pisałem "Ja sądzę, że zaczną w pierwszy poniedziałek września o 5 rano. Ustawią bariery!" Chłopcy łapią większy poślizg... aż do "pory deszczowej". --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koparka Re: Chyba się myliłem... IP: 193.110.99.* 05.09.05, 11:54 Cały weekend na zamkniętym prawym pasie w kierunku centrum stała samotna koparka i kilka pustych wiader (na gruz?). Tempo pracy godne podziwu. Faktycznie 21 miesięcy zleci jak z bicza strzelił. Te nieroby będą chyba pracować tylko w dni powszednie a i to pewnie przez 4 godziny, żeby się nie spocić. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Chyba się myliłem... 06.09.05, 08:45 a miało być tak pięknie. 3 zmiany, praca całą dobę.. 7 dni w tygodniu. zeby mieszkancy i korzystajacy z Alei mieli jak najmniej utrudnień.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koparka Re: Chyba się myliłem... IP: 193.110.99.* 06.09.05, 09:01 Zdaje się, że pojawia się kolejny ciekawy element "remontu" naszych Alei - płot biegnący środkiem pasa dzieleni oddzielający obie jezdnie do i z centrum. Prawdopodobnie mniej cierpliwi kierowcy zawracali nie na przyszłym rondzie, czyli na skrzyżowaniu z Mszczonowską (he,he), tylko gdzieś po drodze, przez trawnik. A tak wszyscy będą grzecznie stać w tej pułapce. Super, tylko szkoda że nikt nie pomyślał np. o karetkach czy straży pożarnej - dla nich niekiedy taka dzika zawrotka przez trawę to jedyna szansa, aby dotrzeć do celu na czas. Szczególnie jadąc Alejami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man *** www.zdm.waw.pl *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 21:50 Tutaj kierujmy nasze skargi: www.zdm.waw.pl oraz www.LechKaczynki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Obiecanki... 08.09.05, 22:04 ... cacanki, a głupiemu radość. Przepraszam za przytoczenie tego przysłowia wszytkich , którzy uwierzyli w prowadzenie prac przez całą dobę i cały tydzień. Owszem, prace ruszyły po wszchodniej stronie alej między wiaduktem i ulicą Śmigłowca (chyba kanalizacja?) ale tylko klasycznie, w ciągu dnia. Przejeżdżałem dziś o 20 wieczorem i nikogo z robotnych drogowców nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Obiecanki... IP: 217.153.131.* 09.09.05, 22:56 Według zdmu tego remontu nie ma. Nie ma o nim informacji na stronie internetowej. Przecież żadnych utrudnień nie ma. Tylko tłok w pociągu coraz większy. Filip Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Obiecanki... 09.09.05, 23:04 Gość portalu: filip napisał(a): > Według zdmu tego remontu nie ma. Nie ma o nim informacji na stronie internetowe > j. > Przecież żadnych utrudnień nie ma. Tylko tłok w pociągu coraz większy. > Filip NMareszcie ZDM przyznaje się do tego co robi - robi to czego nie ma. Kafka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Obiecanki... IP: 217.153.131.* 09.09.05, 23:33 Podziwiam celność komentarzy. Chapeau bas ;-) Filip Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Obiecanki... 13.09.05, 09:08 > Przepraszam za przytoczenie tego przysłowia wszytkich , którzy uwierzyli w > prowadzenie prac przez całą dobę i cały tydzień. tia.. w sobote o 14 juz nikogo nie bylo na drodze (tzn. tych co to ich szumnie drogowcami nazywac zwyklismy). korki za to byly koncertowe. w niedziele o 20 tez pusto, glucho i ciemno. tylko jakis cieć chodził. i sprawdzał pewnie, czy dołki równo wykopane;) i po co było to gadanie, obietnice, o tym, ze przez cala dobe, na 3 zmiany bedą roboty prowadzone? zaciemnianie i mydlenie oczu.. ciekawa jestem (jak zwykle w takich przypadkach) czy skonczą faktycznie w terminie 26 miesiecy, jak obiecali. jedyna pociecha w tym, ze jak skoncza ten odcinek Jerozolimskich, to zaczynaja budowe 2 lub 3 poziomowego skrzyzowania: Jerozolimskie/Lopuszanska/Kleszczowa. chyba czas zacząć się bać. albo ewakuować do innej dzielnicy. bo dojazd do Centrum będziemy zaczynać o 4 rano żeby na 8 zdążyc. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Obiecanki... 13.09.05, 10:28 altu napisała: > jedyna pociecha w tym, ze jak skoncza ten odcinek Jerozolimskich, to > zaczynaja budowe 2 lub 3 poziomowego skrzyzowania: > Jerozolimskie/Lopuszanska/Kleszczowa. > chyba czas zacząć się bać. albo ewakuować do innej dzielnicy. bo dojazd do > Centrum będziemy zaczynać o 4 rano żeby na 8 zdążyc. > A może zmiana władz stolicy pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Obiecanki... 14.09.05, 08:20 nie sądzę.. wydaje mi się, że nastąpi gigantyczne przemieszanie na górze. a na dole, tam, gdzie zapadają decyzje (np. inspektorat budowlany czy zarzad drog i mostow) dotyczace wlasnie takich posuniec, to dalej bedzie tak samo. pewnie pomoglyby w duzym stopniu: konsekwencja i determinacja. głównie w egzekwowaniu kar za niedotrzymanie terminów, albo utrudnienia w ruchu, których drogowcy nie planowali.. Odpowiedz Link Zgłoś