Dodaj do ulubionych

Co na to handlowcy i antropolog kultury

IP: 213.17.149.* 10.01.04, 10:09
zgadzam sie ze slowami Prof. Roch Sulimy, ma racje, zreszta reszta tez ma
racje, kiedys zreszta uslyszalem ze polacy to chamy i prostacy i do wielu z
nas to pasuje!!! wstyd mi za was moi kochani rodacy. troche kultury i obycia
bo inaczej nas wysmieja w tej europie(wiem ze i tak wiekszosci z was to lezy
i wlasnie do was te slowa!!!)
Obserwuj wątek
    • Gość: łodzianka Re: Co na to handlowcy i antropolog kultury IP: *.toya.net.pl 10.01.04, 10:53
      no coż, łódź odznaczyła się kolejną aferą na skalę krajową, wcale nie dziwi
      mnie opinia o moich współmieszczanach panująca w polsce; łodzianie, opanujcie
      się!
    • Gość: ar Re: Co na to handlowcy i antropolog kultury IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 12:06
      Antropolog powinien raczej określić procentową ilość homo sapiens w tym tłumie.
      Bliska zeru.
    • Gość: wafel Re: Co na to handlowcy i antropolog kultury IP: 213.199.204.* 10.01.04, 12:51
      polacy sa spoleczniakami
    • Gość: A MM zarabia na nas a skapi na ochrone!!! IP: *.4kroki.pl 10.01.04, 14:02
      Poziom ludzi jest poziomem ludzi i juz
      Czuje sie obrazona gdy czytam takie opinie jakiegos dyrektorzyny sklepu
      Jakie ma prawo nas oceniac
      Nie dopelnil obowiazku zapewnienia bezpieczenstwa ludziom robiacym zakupy wiec
      teraz zwala wine na polskich pijakow!!!
      To MM na nas zarabia - POWINNI WYDAC CZESC TYCH ZYSKOW NA OCHRONE
      Powinni przewidziec te sytuacje
      Przeciez takie rzeczy dzieja sie tez na swiecie - nie tylko w Polsce
      Dyrektor sklepu ma obowiazek to przewidziec
      Powinien przeczytac podstawowy podrecznik do nauki socjogii
      Tlum to tlum i dziala zupelnie inaczej niz jednostka
      Wystarczy maly impuls a wybucha panika
      A gdyby sie tam zapalilo - to co tez by zwalali wine na poziom polskiego
      spoleczenstwa?
      Mowie Wam - gdyby sie tam zapalilo wybuchlaby jeszcze wieksza panika i skutki
      by byly tragiczne
      Mieszkam w Wawie i tu nie bylo takich tlumow w MM - poprostu MM mialo szczescie

• Gość: Viscon Re: MM zarabia na nas a skapi na ochrone!!! IP: *.toya.net.pl 11.01.04, 11:38
        Nieprawda, ze na calym swiecie dzieje sie to samo.
        Londynczycy maja swoja wyprzedaz w slynnym Harrodsie i nie dochodzi tam to scen
        jak w Lodzi - sam to widzialem nie raz.

Druga sprawa to glupota niektorych ludzi, ktorzy na takie imprezy sie wybieraja.
        Jak ocenicie kobiety w zaawansowanej ciazy, z malymi dziecmi (po polnocy!)i
        ludzi starszych, ktorzy targani checia zdobycia towaru, zapominaja chyba o
        odpowiedzialnosci za siebie i innych (im najblizszych). Chciwosc chyba pedzi
        ich w taka zadyme
    • Gość: Michal Zwierzeta IP: *.euv-frankfurt-o.de 10.01.04, 14:27
      Ludyie zachowuja sie jak zwierzeta, pieniadze przeslaniaja im podstawowoo
      wartosc moralna jak jest godnosc drugiego czlowieka.
    • Gość: janusz MM Powinni tego zabronić IP: 62.233.226.* 12.01.04, 13:58
      Tak się złożyło, że jestem z Łodzi i pamiętnej nocy udałem się wraz z
      przyjaciółmi na szeroko rozreklamowaną wyprzedaż w MM, w centrum handlowym M1.
      To co zobaczyliśmy ciężko byłoby nawet wyreżyserować takim sławom jak Ridley
      Scott czy nasz Aleksander Ford. Bo i faktycznie dzielni Łodzianie niczym nie
      odbiegali w zachoaniu dzikusów z enklawy "jeźdżców apokalipsy" czy bohaterów
      bitwy pod grunwaldem. Złamane żebra i rozerwane kończyny...cóż mówią same za
      siebie. Za możliwość kupienia tandetnego walkmana za złotówkę ludzie dawali się
      tratować, lżyć i okradać (przez dziesiątki meneli i drobbnych złodziejaszków).
      Kupiło tak na prawde niewielu, bo np. promocyjnych konsol do gier Sony PS 2 w
      cenie ok 500zł (normalnie 1000zł) było sztuk 17, co przy liczbie kupujących 6
      tys. wydaje mi sie wprost żenujące. Nie tylko kompromitujące całe to zdarzenie,
      ale też demaskujące mechanizm działania MM - ktory z resztą zastrzegł w
      folderze reklamowym prawo do zmiany każego słowa. A naiwni Łodzianie dali sie
      tak nabrać. O północy, przy 15 stopniowym mrozie parę tysięcy ludzi grzęzło w
      korkach, łamało prawo ruchu drogowego (widziałem takich, którzy nie tylko grubo
      przekraczli prędkość, ale wymuszali pierszenstwo, a nierzadko wybierali krótszą
      drogę ulicami jednokierunkowymi pod prąd czy nawet po chodniku - byleby zdążyć
      na aparat cyfrowy za złotówke) i walczyło jakby chodziło o miejsce w
      przeciwatamowym bunkrze w przeddzień 3ej wojny światowej...eh nie chce mi sie
      już o tym pisać...pozdrawiam całą łódź, tych którzy skorzystali najwięcej czyli
      kieszonkowców i złodziei samochodowych, Media Markt, który ma ponad 2mln obrotu
      i pewnie drugie tyle z ubezpieczenia za spowodowane straty i przede wszystkim
      Łodzian - tak trzymać, za rok następna okazja!!!
    • Gość: a Kabaret Ani Mru Mru zrobil o tym program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 01:42
      pare lat temu. Polecam kazdemu. Dokladnie tak opisali cala zadyme. Nie bylo
      tylko tych rozerwanych konczyn.
      A ilosc sprzedanego towaru byla podobna: 4 bulki, cos tam cos tam i rekawice
      ogrodnicze, duze.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka