draculla3 01.06.06, 07:44 Gdyby tak się stało,uwierzę w moc rozumu nad wiarą w cuda. wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=6640 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: Życie bez Boga 01.06.06, 09:21 W sumie ciekawe tylko zastanawiam się dlaczego przekreślone słowo bóg umieszczono akurat na atrakcyjnym biuście??? Jaki to ma zwiazek? Odpowiedz Link
kapitan.kirk Re: Życie bez Boga 01.06.06, 11:10 Wszystko fajnie, tylko kto to są owi "obrońcy wiary katolickiej" którzy "wymieniają jednym tchem" ? Pzdr Odpowiedz Link
no_no Re: Życie bez Boga 01.06.06, 19:37 Znani ateiści o religii i "Bogu" Kurt Vonnegut: Od co najmniej czterech pokoleń moja rodzina z dumą dystansuje się od oficjalnych religii. Mówcie co chcecie o cudownej słodyczy ślepej wiary. Moim zdaniem zdolność do takiej wiary jest czymś przerażającym. Stanisław Lem: Ateistą jestem z powodów moralnych. Uważam, że twórcę rozpoznajemy poprzez jego dzieło - w moim odczuciu świat jest skonstruowany tak fatalnie, że wolę wierzyć, iż nikt go nie stworzył. No właśnie. Też mi się wydaje, że już bardziej nas spieprzyć, to ten Stwórca chyba nie mógł. I taki budowniczy śmie się jeszcze nazywać wszechmocnym i miłosiernym i każe oddawać sobie cześć? Za co się pytam? Za brakoróbstwo, za taką fuszerkę? Ha! Wolne żarty, panie B. no_no - bujać to my, a nie nas Odpowiedz Link
adam81w Re: Życie bez Boga 01.06.06, 22:09 draculla dzieki za zalinkowanie tego tekstu , bardzo dobry . skopiowalem go sobie na twardy. Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: Życie bez Boga 04.06.06, 15:31 Draculla, dzięki za linka. Ciekawy artykuł. Być może stopniowo, kiedyś... w Polsce ubędzie wierzących, a przybędzie ateistów. Na razie jest to melodia przyszłości, ale jeśli wszystko dobrze pójdzie, to kiedyś pozbędziemy się kołtuństwa i religijnego balastu. Pod tym względem jestem optymistką Odpowiedz Link